onsdag, mars 21, 2007

Politisk vardag i USA

En av republikanernas presidentkandidater besöker extremhögern i Miami och lovar att om han vinner så ska USA agera mer resolut för att stoppa spridningen av demokrati och folkligt framdrivna rättviserörelser i Latinamerika. Med tanke på att i princip samtliga latinamerikanska länder utom Kuba under efterkrigstiden har utsatts för fullbordade militära interventioner eller USA-stödda militärkupper, ska man nog i alla fall inte anklaga McCain för tomt prat.

7 kommentarer:

Nisse sa...

Hm. Det verkar som om du missförstått lite grand. Vad han vill stoppa i Latinamerika är inte

"spridningen av demokrati och folkligt framdrivna rättviserörelser"

utan dess raka motsats, nämligen socialism, diktatur och enpartivälde, sådant som också Lars Ohly numera kritiserar på Kuba.

Men hur kan man se det som något annat än positivt om McCain förhindrar att fler diktatorers kreatur sitter i FN:s säkerhetsråd och påstår att Sverige ägnar sig åt "etnisk rensning där de enda som får stanna i landet är de vars hud och hårfärg stämmer överens med rasmönstret hos de forna vikingaerövrarna. "?

Anonym sa...

det är därför borgarna gillar manpower alltså.

idiot.

/j

Gustav Lundblad sa...

McCain framstår allt mer för mig som den solklart bästa presidentkandidaten 2008. En stark proponent för demokrati och mänskliga rättigheter i hela världen.

Ali Esbati sa...

Jamen då så.

Alexander sa...

Ifall Kuba är en sådan bra demokrati varför flyttar du inte dit Ali så att vi slipper kommunistsvin som dig här i Sverige.

Nadia sa...

Min spanska lärare från sydamerika berättade att många i Sydamerika väntar på den dagen då vanliga "latinos" är majoritet i USA. Det är på gång och man ser fram emot det enligt honom.

Zarkow sa...

Nadia>>Ja, man är ju hela 13% av folket nu, det är ju nära en majoritet...

Ali>> Om du lade ifrån dig 'glasögonen av hat' så kanske du såg att McCain varken är en ny Bush eller har som hobby att ritual-slakta barn och dricka deras blod.

Bara ett råd inför den kommande valkampanjen.