måndag, mars 19, 2007

Årsbok

There’s No Business Like Show Business, brukar det heta. Det skulle vara “Krig mot terrorismen”™ då. Kolla in denna kalender från NCTC, National Counterterrorism Center. Sprängfylld med bilder på skäggiga män och noteringar om spännande datum då en fantasifull person kan finna en lämplig årsdag för att ställa till med bombbaluns.
The CT Calendar is designed for anyone concerned with terrorism or threat: law-enforcement, intelligence, military, security personnel, contingency planners, or simply concerned by terrorist threats. The Calendar is oriented primarily to readers in the United States, but we hope that we have also made it useful for citizens of other countries.
Kolla särskilt in sidorna 116-117 i denna fascinerande trycksak. Här finns en samling av organisationslogotyper. Allt möjligt smått och gott. Till och med al-Qaida har fått en logga, året till ära.

Här finns knäppa sekter och allmänt våldsamma bombgäng, blandade med organisationer som organiserar människor i kamp mot inhemskt terror och förtryck – regelmässigt sponsrat av USA:s regering – eller utländsk ockupation – regelmässigt sponsrad av USA:s regering.

Och det blir uppenbart att det som saluförs som ett ”krig mot terrorismen” har en särskild dynamik. Det är den perfekta, ändamålsenligt flexibla förevändningen för upptrappad repression och yttersta godtycke i bemötandet av envar som får för sig att sätta sig upp mot förtryck. Eller vem fan som helst i övrigt – säg, fildelare

De mystiska skäggubbsen utgör – hur galna de än må vara – knappast en större fara än att krocka med djur som korsar vägar. För den vanlige medborgaren runt om i världen är risken att mördas, lemlästas, göras hemlös eller utsättas för våld och tortyr, av amerikanska stövelsnubbar eller dessas ombud, den klart mest överhängande. Och snabbt växande.


[Tipstack om kalendern till Mats R]

10 kommentarer:

Anonym sa...

Man är snart inte säker på att "kriget mot terrorismen" och "civilisationernas kamp" är riktad mot islam? Kanske är det skägg och alltför stora halmsvarta mustascher man vill utrota?? (det finns en koppling till kvinnors befrielse där också). Att det skulle handla om naturresurser, olja, imperiell hegemoni, är helt uteslutet. Det står inget om det i DN heller och en liberal ljuger aldrig.

alandalus sa...

Gissa om en viss Gudmundson kommer kasta sig över denna kalender!

Anonym sa...

Fascistisering!!!

Anonym sa...

Kriget mot terrorismen = Kriget mot medvetandet

Anonym sa...

9/11 - en bombbaluns
Du är snart inofficiell SM-mästare i relativisering!

Ali Esbati sa...

Tack för omtanken. Själv är du redan utsedd till mest korkade kommentator den här veckan.

Anonym sa...

Jag går och sneglar på SAAB, tycker aktien ser attraktiv ut. BALUNS!

Antimannen sa...

Att du är SÅ naiv trodde jag inte, Ali...Du är ju värre än en drogad Carolina Gynning...

Antimannen sa...

Är du förvånad att den "godhjärtade" vänstern ÄR terrorister, Ali?

Anonym sa...

kolla in detta:

http://www.metro.se/se/article/2007/03/19/11/2539-45/index.xml