söndag, april 01, 2007

Altstadt om Sjödin vs Bill

Ett tips till, men det här kan jag inte länka till. I senaste numret av Ordfront har Ann Charlott Altstadt tittat tillbaka på den mediala skenrättegången mot Anna Sjödin. Hennes jämförelse mellan behandlingen av Sjödin å ena sidan, och Per Bill och Karin Pilsäter å andra, är ett värdefullt tidsdokument. Köp tidningen, om du inte redan prenumererar:
Den borgerliga medieövermakten sätter gränserna för mainstream och den skapar rättning i ledet för journalister utan att behöva läras ut. Det är som med vett och etikett för dem med fin uppfostran – det känns i magen och sitter i ryggmärgen.

19 kommentarer:

Mr. JB sa...

Kommentaren hör inte till sammanhanget, men knivskarpt formulerat av Dick Erixon. Sug på den om du ens vågar Ali!

"Jag tycker Ali Esbati och vänsteraktivisternas Amerikahat är mer sofistikerad än Dagens Nyheters och medievänsters, av den enkla anledningen att de är ärliga och öppet erkänner att de hatar amerikaner och allt de står för - inklusive frihet, demokrati och kapitalism. De som hatar USA har i turordning hyllat föredömen som Stalin, Mao, Pol Pot och Castro - de som står för förtryck, massmord, skenrättegångar och armod. Snart kommer de väl att hylla Ahmadinejad".

Behövs ytterligare kommentarer?

Anonym sa...

Nej, det behövs inga ytterligare kommentarer. Det är nu klarlagt att Dick Erixon är sinnesrubbad.

Jonas Ryberg sa...

Knivskarpt var ordet.

Anonym sa...

Om Erixon är den skarpaste kniven i lådan så får borgerligheten problem med att skiva bröd framöver...

Anonym sa...

Per Bill var ju oskyldig, medan Anna Sjödin var skyldig. Trots detta behandlade medierna båda som skyldiga.

Fast jag antar att det inte var detta som Ali avsåg.

Anonym sa...

Dicken är en djupt, djupt obehaglig människa. I det närmaste fascist, jag kan inte komma på någon annan beteckning. Jag läste någon gång att de flesta människor samt en del djur förkastar hans åsikter. Jag hoppas innerligt att det är så.

Skribenten sa...

Till Dicken: även Pol Pot dömdes rättvist i folkdomstolen.

Anonym sa...

Såg en hel del av rättegången mot Per Bill i TV. En klart olämplig människa att ingå i en regering. En lögnare som resten av hans allians-bröder. Kanske blir det konsekvent så.

Anonym sa...

Roligt med citat från "Dagens nyheter är förrädare" högern.

Anonym sa...

Är det där verkligen ett autentiskt Dick Erixon-citat? Hittar inte åt det på hans blogg. Det är så infantilt att jag har svårt att tro att någon kan ha skrivit det på allvar. Fast man ska inte underskatta korta, satta män med fluga.

Anonym sa...

både anna sjödin och per bill har behandlats bättre än andra, så kallade vanliga människor.

finns det något offer för krogvåld som har fått så mycket uppmärksamhet som anna sjödin? hon har ju till och med hjälteförklarats av metro som tagit henne till sig som krönikör.

jag äcklas av att krogvåldsdebatten blev en debatt först när det var en svensk som drabbades. precis som diskriminering blev en fråga först när de svenska studenterna i uppsala drabbades.

Anonym sa...

Per Bill - en hjälte för många i högern. Men kom ihåg hur vårdslös han beteede sig häromåret då han sprang gravt berusad på Stadsgårdskajen med sin son i barnvagnen. han kom från ännu en "vinprovning" och det var mitt på dan. Det slutade i sann Bill och Bull-anda. Per Bill började slåss, bilar fick tvärbromsa, polis tillkallades, hoten haglade från Per Bill - han var ju speciell i någon mening tydligen. Sonen fick fotgängare ta hand om medan den sluddrande.

Är han trovärdig??

Anonym sa...

"Per Bill - en hjälte för många i högern. Men kom ihåg hur vårdslös han beteede sig häromåret då han sprang gravt berusad på Stadsgårdskajen med sin son i barnvagnen. han kom från ännu en "vinprovning" och det var mitt på dan. Det slutade i sann Bill och Bull-anda. Per Bill började slåss, bilar fick tvärbromsa, polis tillkallades, hoten haglade från Per Bill - han var ju speciell i någon mening tydligen. Sonen fick fotgängare ta hand om medan den sluddrande."

Refererar du från slaskpressen eller från rättegångsprotokollet?

Anonym sa...

Är det klarlagt om det var Per Bill eller Anders Björck som var utanför Patricia? Personen i fråga ska ju ha angett sig för att vara Björck.

Anonym sa...

Under den TV-sända rättegången så var det Per Bill som framträdde (som den anklagade). Att han först uppgav sig vara Björck var väll ett desperat försök att skylla på en kollega han tycker mindre bra om.

Jonas Ryberg sa...

Vilket indikerar att borgligheten egentligen är en stor klonarmé där alla skapats som "grå man i kostym" för att ta över jorden.

Anonym sa...

"Under den TV-sända rättegången så var det Per Bill som framträdde (som den anklagade). Att han först uppgav sig vara Björck var väll ett desperat försök att skylla på en kollega han tycker mindre bra om."

Tv-sänd rättegång? Det du skriver måste vara ur fablarnas värld. Det är olagligt för medier att fotografera och filma en svensk rättegång. Så det här låter som något du drömt. Per Bill friades väl också?

Anonym sa...

Per Bill
1, Förnekar att han var full.
2, Hans vänner har aldrig sett honom full.
3, Han var på en vinprovning (man blir vanligtvis inte full på en sådan).
4, Han hade under en längre tid blivit utsatt för dödshot vilket kan förklara hans reaktion när en för honom okänd kvinna kommer och vill ta hans barn ifrån honom.

Karin Pilsäter
1, Hade varit berusad kvällen innan och en del av alkoholen satt kvar i kroppen men hursomhelst är det vanligt att folk kör bil dagen efter.

Till sist Anna Sjödin, ja vad gjortde hon egentligen?
1, Förnekar inte att hon var kraftigt berusad.
2, Blev nekad mer sprit i baren.
3, Attackerade en ordningsvakt
4, Skrek rasistiska kraftutryck mot ordningsvakten.

Så..kan ha mediernas olika bevakningar ha något med de olika brottens allvar att göra? Alla går på vinprovningar och alla kör bil dagen efter, det är helt enkelt inte intressant för medierna att rapportera mer om det.
Det är däremot ovanligt att bli så full att man inte får beställa mer sprit och ännu ovanligare att attackera ordningsvakter.

Anonym sa...

För det första - med största sannolikhet var Bill full, annars hade hans vinprovarkollegor gått ut och bekräftat att han var nykter när han lämnade vinprovningen. Inget sådant påstående har kommit vilket jag ser som ett tydligt tecken på att han nog var full.

Att vara full är däremot ingen brott, det är det däremot att som ordningvakt i mörkret kasta sig över en person som inte befinner sig inom restaurangens gränser och som ordningsvakten tycker verkar "för full". M a o, även om man tror på ordningsvaktens utsaga till 100% så är inte Per Bill skyldig till brott, vilket gör hela den historien ganska glaskalr, eller vad tycker ni?

Med Anna Sjödin står ord mot ord, vilket är lite av en annan sak. I övrigt, läs listningen ovan om vad vi vet och inte vet i de båda fallen.

Och på tal om "högermedia" - när Per Bill togs, så skrev kvällspressen: 'moderat politiker' gjorde så och så, på löpsedeln. Jämför med miljöpartisten som begick barnporrbrott... I medielogiken är moderater ulvar i fårakläder och ska hängas ut i enlighet med detta, oavsett sammanhang.