fredag, april 20, 2007

Den uppbyggliga demokratiska debatten

Rubriken för en krönika i en tidning i Mellanösterns enda demokrati kan se ut så här.

[Via Angry Arab]

26 kommentarer:

/M sa...

Det där påminner mig om hur jag recenserade Kenny G en gång. Och kanske lite om "the hate" i första kapitlet av 1984.

Anonym sa...

Great success!!!.... WE LIKE!

Anonym sa...

Jag tycker att artikelns avslutande paragrafer är mitt i prick:

Therefore, if we wish to still be here for our 70th Independence Day celebrations, we must threaten to assassinate him.

Indeed, this is impolite, unaesthetic, not customary and undiplomatic. Yet in order to stop this particular archenemy, we simply have to explain to him that his end is nearing.

After all, the saving of lives overrides etiquette."


Kunde inte sagt det bättre själv.

Anonym sa...

Istället för ett 500 miljarder dyrt krig så skulle man ha knäppt Saddam på samma sätt.

Man lär livet ut.

Anonym sa...

Ali skrev: "Rubriken för en krönika..."

Min hårt förvärvade svenska, som idag är perfekt, förstörs av att läsa den här bloggen. Till slut vet man inte vad som är rätt längre.

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt hur man genom att öppet förorda mördandet av ett annat lands president skulle förhindra att det landet skaffar sig kärnvapen.

Så vitt jag vet finns det 70 miljoner iranier till, och om dom inte redan var övertygade av brittisk imperialism, statskuppen på 50-talet, stödet till konungarnas konung, stödet till Hussein-regimen och dess blodiga invasion av landet och slutligen USA:s invasion av grannländerna Afghanistan och Irak att de behöver kärnvapen, så lär dom ju bli det av att landets president lönnmördas av USA:s viktigaste allierade i regionen.

De som jämför mellankrigstidens Tyskland med dagens Iran behöver förresten få sina huvuden undersökta. Tyskland var en industriell och militär stormakt i hjärtat av Europa. Iran är ett efterblivet land i tredje världen.

Israel skulle inom loppet av några få timmar kunna förvandla alla tätbefolkade områden i Iran till glödande glasöken med sina hundratals kärnvapen. Iran är många år från att ens färdigställa ett enda kärnvapen, om det är vad de överhuvudtaget siktar på att göra.

Kolonialkrigsförespråkarna har inte stannat upp ett tag och funderat på att det Irans ledning säger, att kärnprogrammet är civilt, stämmer? Iran tvingas importera bensin och diesel och sälja det till subventionerade priser till sin befolkning, något som kostar stora summor.

U-landet Iran konsumerar lika mycket olja som det industrialiserade Spanien, mer än Indonesien som har över tre gånger så stor befolkning och bara tjugo procent mindre än Storbritannien, ett av världens absolut rikaste länder med en nästan lika stor befolkning.

Magnus Andersson sa...

Och han som en kröniköör anser they need to kill har inte sagt att Israel måste utplånas och judar måste dödas?

Christian BollKalle Ååsnestad sa...

Det ligger inte i apartheid-etnokratin "Israels" intresse att något grannland kan försvara sig mot USraeliska aggressioner och ockupationer så länge statsbildningen styrs av fanatiska sionister.

När folkmördarregimen störtas och dess inflytande över västmakterna utplånats kan alla raser i Palestina leva tillsammans på lika villkor som i vilket land som helst.

Det var inte många Tyskar som kallade sig nazister efter 2:a världskriget. När sionistregimen fallit kommer det heller inte finnas många öppna sionistfascister..

Anonym sa...

"israel" har världsrekord i utomrättsliga avrättningar provokationer och arrangerade mord. Vår egen FN-sekreterare (på den tiden nationernas förbund inte var i händerna på globalisernigsfascister och imperialister) Dag Hammarskjöld tex.

"Israel" och dess huvudgaranter USA anser sig ha rätt att mörda kidnappa och tortera vem som helst utan rättsliga påföljder, Ahmadinejad eller vilken motståndare till den sionistiska ockupationsenklaven och USAs världsherravälde som helst kan räkna med att bli offer för fascismen i vår tid..

Christian BK Aasvestad sa...

Mika,

jag vet att du inte har tillräckligt med ryggrad till att stå för dina åsikter och därför gömmer dig bakom diversa pseudonym i bloggosfären, men du behöver inte förlöjliga mitt namn för att skydda din anonymitet.

/M sa...

När jag tittar på reaktionerna är det två saker jag måste fråga eftersom jag inte är väldigt insatt i mellanösternfrågan.

1. Varför skriver ni "Israel" med citationstecken?

2. Varför menar Aquerette att Orbach bara är en enskild person som uttrycker sin egen kontroversiella åsikt för att Israel har något så underbart som yttrandefrihet och att alla israeler inte kan lastas om han skriver något dumt, medans Esbati talar för hela den djupt rasistiska, antisemitiska europeiska vänsterrörelsen?

/M sa...

(Med ursäkt för att jag stavade fel till Aqurettes namn)

Christian BK Aasvestad sa...

Mika,

det ger ingen mening att skriva mitt namn med citationstecken, det är faktiskt mitt riktiga namn, om du är tveksam kan du kolla med Skatteverket.

Christian BK Aasvestad sa...

"Varför menar Aquerette att Orbach bara är en enskild person som uttrycker sin egen kontroversiella åsikt för att Israel har något så underbart som yttrandefrihet och att alla israeler inte kan lastas om han skriver något dumt, medans Esbati talar för hela den djupt rasistiska, antisemitiska europeiska vänsterrörelsen?"

/M,

Touché! :-)

Väntar på svar sa...

Ali, debattera som en man! Svara på frågan i min kommentar som du just raderade.

Anonym sa...

"We have to kill all the Palestinians unless they are resigned to live here as slaves." Chairman Heilbrun of the Committee for the Re-election of General Shlomo Lahat, the mayor of Tel Aviv, October 1983.

Touche!

Anonym sa...

Vem är Mika?

*ärligt förvirrad*

Christian BK Aasvestad sa...

anonym 11:48,

samma person som döljar sig bakom pseudonymen "Christian BollKalle Ååsnestad" använder iblandt även pseudonymen "Mika" i bloggosfären.

Jonas Ryberg sa...

/M har faktiskt en poäng här, han må vara borgare och verkar tycka att alla inom vänstern gillar pol pot (vilket vi ju iofs gör i smyg, folkmord är mumma)

Problemet med vänster är att vi inte ser att det pågår en klasskonflikt i Israel också. En klasskonflikt där många israeler tjänar på att gå ihop med den arabiska befolkningen.

Det är dock ganska uppenbart att den israeliska ledningen inte vill ha fred, det skulle vara allt för mycket av ett hot mot deras maktposition.

Anonym sa...

Väntar på svar said...
Ali, debattera som en man!

Hur debatterar man som en kvinna?

Anonym sa...

Ännu en dag, och ännu en dag då Ali sitter med näven på tangentbordet för att radera varje påminnelse om verkligheten utanför.

Ja, nyhetstelegram eller veriefierade fakta väger lätt i jämförelse med det rasistiska svammel som "Mika" fritt får sprida här. Det är väldigt nära till hands att misstänka att "Mika" i själva verket är aLIESbati själv. Oavsett den saken så är det hursomhelst Ali som är ansvarig för kommentarerna på sin blogg. Ett ansvar som hittills har gått ut på att endast godkänna antisemitiska konspirationsteorier (som Ali instämmer i, men inte vill underteckna i eget namn), och radera varje form av tillrättalägganden eller fakta.

Det är svårt att tänka sig att bloggen Angry Arab skulle tillåta antisemiter att kommentera på hans blogg. På Alis blogg är det däremot det enda som tillåts och uppmuntras.

Det ska man komma ihåg när Ali Esbati lögnaktigt utger sig för att bekämpa rasism och intolerans. Ali är själv en rasist.

Anonym sa...

hoppla. verkar som kukluxklan-folket på israeliska ambassadens lönelista hade en extra dålig dag igår.

/j

Anonym sa...

Håller med!

All kritik mot mordiska apartheidregimer är anti-semitism! Kritik mot USA också för att inte tala om kritik mot Hiroshima Korea Vietnam napalm klustervapen och genmanipulerade omdöpta frukter från mellanösterns enda apartheid-etnokrati!

Glömde jag något?

Anonym sa...

Ali Esbati är en Hamas-sympatisör. What else is new?

Inte konstigt att han inte fick några röster i valet, och att vänsterpartiet backade 1,6 procentenheter i de senaste mätningarna till en position i närheten av 4 %-strecket. Ingen idé att ta vänsterrasisterna på allvar.

partisan sa...

Lysande iakttagelse av Arquette. Ali blev tagen på sängen.

Martin sa...

Vad skrev Arquette?