torsdag, maj 03, 2007

Hans Linde om Afrikas horn och Sveriges regering

Jag missade Hans Lindes debattartikel i Expressen häromdagen. Gör inte det. Den handlar om den etnifierade devalveringen av medborgarskapets betydelse, i spåren av ”kriget mot terrorismen”:
Den nya borgerliga regeringen borde kritisera Säpo för dess tvetydiga metoder. Regeringen borde också agera för att få hem våra medborgare som sitter fast i Somalia och Etiopien, må så vara att de har mörkt hår och icke ”svenskklingande efternamn”.

Det är hög tid att Sverige agerar internationellt för ALLA sina medborgares rättssäkerhet, oavsett hudfärg. Det är dags att alla fängslade svenskar släpps fria. Det är dags att svenskarna på Afrikas horn får komma hem.
Den våg av nazikommentarer, som numera alltid släpps loss på debattartiklar på nätet, säger i sig något om problemställningens vikt och relevans.

3 kommentarer:

Isak sa...

Ursäkta en oinsatt.. Men varför är det så självklart att "svenskarna" ska få komma "hem"? Sitter de inte fängslade av nån anledning?

Anonym sa...

I alis värld sitter de fängslade enbart för att det förs ett krig mot terrorismen.

Anonym sa...

Kanske kan det vara så att i Alis värld är det bra om den som sitter fängelse vet varför och har blivit dömd i en domstol efter ett bevisförfarande. I din värld är det däremot så att det är skit samma, särskilt om det är blattar som sitter i fängelse. Det är bland annat det som gör Ali till antifascist och dig till rasist. Now go fuck yourself.