onsdag, maj 02, 2007

Tur att det inte är Venezuela

Erik Svensson konstaterar i en intressant kommentar, att om det här eller det här hade hänt i, säg Venezuela, så hade det blir lite andra reaktioner i västerländska medier.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Garcia will only be able to rule by decree on nine specific kinds of crimes, unlike his Venezuelan counterpart, Hugo Chavez. In January, Venezuela's Congress gave Chavez the power to rule by decree for 18 months on 11 broadly defined areas, including the economy, energy and defense.

Anonym sa...

Förutom utträdet ur bankirmaffians IMF och världsbanken annonserar Chaves att sex timmars arbetsdag skall införas...


Jag undrar vad Olof Palme hade haft för relation till Hugo om han inte blev mördad.

Hugo Chaves har också gjort vad varje nation med heder och samvete i behåll hade gjort, brutit kontakten med den sionistiska apartheidetnokratin "Israel".

Jag vill se fler bilder på Hugo Chaves i nästa demonstration..

Oldtimern sa...

Det är just detta som är paradoxen som basuneras ut i de frihetliga demokratiernas kyrkliga organ dvs massmedia.

I Israel slaktas oskydliga barn dagligen, samtidigt som folk bokstavligen dör i "checkpointen".
Israel ockuperar Palentiskt mark och anfaller ett land som Libanon för att visa sin makt. Dödar civila.

Tydligen är detta helt ok. Ingenting och hetsa upp sig på. Jag behöver heller inte nämna mer om demokratiseringsprocessen i Irak och Afganistan som fortlöper enligt planerna och de som får betala är civila offer.

Detta är också helt ok. Själv har jag inte hört och sett liknande massutrotning i länder som driver en mer vänsterinriktad politik.

Däremot försöker media skapa en annan bild och lyckats med detta.

Sen står vi här och slår oss för bröstet och ser objektivt på saken.

Anonym sa...

Befria sydamerika, legalisera kokan.

/M sa...

Tja? Det är ju inte precis som att vi har märkt av månadens Bush-skandal här i Sverige heller: Det politiskt motiverade avskedandet av 8 statsåklagare mitt i ämbetsperioden och lögnerna som har omgivit det. (Trots att alla är tillsatta av Bush var de inte tillräckligt lojala "bushies" i sina utredningar av korruption bland demokrater och republikaner).

Anonym sa...

Befria sydamerika, kasta ut Wolfowitz & Co.

Sedan kan man fortsätta med de amerikanska dödskvadronerna..

Anonym sa...

Extremvänsterns okunnighet om omvärlden visar sig ganska tydligt i hur ett inlägg om Chávez kan orsaka faktavidriga och demoniserande kommentarer om Israel.

Jag tycker faktiskt synd om er. Detta är ännu ett bevis på att om man kan sin sak, så kan man inte vara extremvänster. Fakta gör en sådan politisk hållning omöjlig för varje person som vill tas på allvar av dem som vet vad de talar om.

Ställ er i tunnelbanan och bröla om er världsbild istället.

Apropå "etnokrati" som någon skrev ovan: vad säger ord som "arabvärlden", "arabstat", och kalifat till er? Eller den muslimska "ummah"?

Extremvänstern har alltid använt tekniken att beskylla andra för det som de själva och deras allierade är de enda som begår.

Anonym sa...

Jojomän, som alla vet är ju Mika Extremvänsterns™ språkrör. Han utsågs på Extremvänsterns™ världskongress förra månaden med absolut majoritet och stödet för honom har snarast ökat sedan dess enligt opinionsundersökningar och är nu uppe i otroliga 110 procent.

Anonym sa...

Anonym 12.27,
Hur kan det i så fall vara att hans kommentarer är de enda som Ali aldrig tar bort?

Anonym sa...

För att skratt förlänger livet?

Anonym sa...

noterar att andelen sinnessjuka kommentarer från höger har ökat kraftig på sistone. är det våren eller opinionssiffrorna?

/j

Oldtimern sa...

Högern är ju väldigt bra på utrycka sig alltid ord som att vänster är lika med Sovjets statskapitalism och man är för Stalins metoder.

Vi vänster människor måste alltid överbevisa oss med fakta medan högerspökena direkt tar fram kommunistspöket ur garderoben när orden tar slut.

Samtidigt skulle man kunna säga att det för övrigt inte är så svårt att argumentera från höger idag eller med andra ord "det är lätt att skita när arslet är fullt"

Anonym sa...

Säga vad man vill, men Ali Esbati eller vänsterpartiet tillhör inte "extremvänstern".

Extremvänstern är det som ligger till vänster om dem, kanske delar av syndikalismen och trotskismen, deras ungdomsorganisationer, de autonoma grupperna, vissa anarkister osv.