tisdag, maj 08, 2007

Man måste vara on the edge, liksom

Kinky Afro filosoferar om medial förnyelseångest. Roligt, roligt.
Meningslös åsiktsjournalistik som ingen bryr sig om är visserligen en gammal fin genre, men den ska inte bedrivas sådär.

5 kommentarer:

bobbo sa...

Hej Ali Esbati. Du verkar något kluven till om du ska ha fria kommentarer eller ej. Jag undrar om det finns någon vettig förklaring till att du slår av och på granskningen. Cyklotymi?

Jim sa...

Med tanke och känsla, var det någon som sa!

Christian Hedin sa...

Det är ju fullständigt uppenbart. För att bara de kommentarer som passar med Ali's åsikter ska synas.

(när du flitrerar bort det här, tänk några sekunder på vad åsiktsfrihet är - och om du låter kommentaren stanna, tänk på hur du visar världen att jag har fel)

Anonym sa...

Christian,

inom upphovsrätten talar man om att uppnå "verkshöjd". En kompositör, journalist osv ska kunna visa att det egna verket är unikt för att det ska anses skyddsvärt.

I det här fallet bidrog faktiskt Bobbo till något sådant genom att använda ordet cyklotymi. Att hans inlägg var off topic är en annan sak.

Du bidrog bara med ännu en papegojåsikt, dessutom off topic. Varför ska Ali INTE filtrera bort dig?
Eller: har du ingen självrespekt, frågar du dig aldrig vad du tillför innan du skriver?

Personligen anser jag att du spottar Yasar Kemal, Salman Rushdie, Vaclav Havel och andra yttrandefrihetskämpar i ansiktet genom att hänvisa till åsiktsfrihet.

F ö var den länkade krönikan lysande. Internetimbeciller finns det gott om.

Anonym sa...

Christian hör väl till dem som tycker att man ska gå gå på ett möte med båtklubben och frångå dagordningen för att han ska orera om frihandelns fördelar. Om mötesordföranden då ber honom hålla käft eller lämna lokalen, är det stalinism och förtryck.

Men yttrandefriheten har (hade?) ett syfte: att föra samhället framåt. Att ha en fri diskussion, dock med gemensamma spelregler kring hur samtalet ska gå till, och som ställer vissa hederskrav på dess deltagare.
Folk runt om i världen har inte dött för Christians rätt att när som helst få skräna och insinuera.