torsdag, maj 24, 2007

Preventivt

Häromdagen såg jag här i Berlin hur helikoptrar bedrev demonstrativ formationsflygning. Uppladdning och övning inför G8-mötet i Rostock, kunde någon upplysa om. Nu läser jag hos Hanna Löfqvist att polisen i preventivt syfte gripit folk som sjöng Internationalen. Härliga tider. (Mats Deland skriver också lite i Aftonbladet)

4 kommentarer:

Anders_S sa...

Det är helt enkelt för jävligt. Man trakasserar folk i hela Tyskland. Till och med en del medlemmar i Attac. Jga tror också att den danska polisens hård attityd mot alternativ udner denna vår delvis har med G8-demonstrationerna att göra.

Anonym sa...

Vad säger dom nyliberala haveristerna här i kommentarerarna? Demokrati = marknadsekonomi eller? Att avskaffa demonstrations/mötesrätten, yttrandefriheten och införa undantagstillstånd är bara ett finfint försvar av "demokratin".
Den kapitalistiska staten tar ständigt sin tillflykt till fascism när den känner sig hotad. Att den känner sig hotad behöver inte betyda att det existerar ett verkligt hot. Kapitalismen drivs mot fascism av sina egna lagar. Den borgerliga paranoian kommer sig av att de inte har något annat sätt att rättfärdiga sig än med våld och förbud(de borgerliga är smärtsamt medvetna om att de inte klarar kritik mot produktionsförhållandena, att den globala exploateringen inte på något sätt går att försvara eller rättfärdiga). Därav all produktion av ideologiska nonsensridåer, mediahets, demonisering, preventiva åtgärder osv.

Felix sa...

"demonstrativ formationsflygning"?

Jag är nyfiken på vem denne "någon" kan vara som trodde sig veta att det handlade om uppladdning inför G8. Kanske det var din livliga fantasi som talade?

Jag kan garantera dig att det inte handlade om "demonstrativ formationsflygning". Bara för att du är okunnig om något behöver du väl inte låta din paranoia ta över helt?

Och ja, jag vet mycket mer om flygtrafiken i luftrummet över Berlin än vad du någonsin kan ana.

gnistor sa...

Snyggt att Agneta Merkel kritiserade Putin för bristande demonstrationsfrihet i Ryssland. Suck.