torsdag, maj 24, 2007

Politisk kommissarie nedgjord

Åsa Linderborg är briljant som vanligt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Inte ett ord om massgripande tidigare eller den generellla stämplingen av demonstranterna som terrorister. Däremot kunde man några dagar senare läsa en medellång och noggran artikel i Aftonbladet om hur ett par demonstranter gripits inför ett möte mellan Ryssland och USA.

Övergrepp där borta uppmärksammas gladeligen, men uppmärksamhet här hemma eller precis intill - det ignoreras. Inte förvånande.

Anonym sa...

Och återigen så förekom inget argumenterade utan enbart pajkastning.

Rojas exemplifierar och förklarar i sin rapport varför de läroböckerna han har läst (några av de vanligaste inom svensk skola) är vänstervinklade. Bland annat för att ekonomin beskrivs som ett nollsummespel och för att man helt negligerar marknadsekonomins genombrott.

Som svar på detta har Rojas enbart fått glåpord kastade efter sig.

Linderborg skriver att "läroböckerna i historia under hela 1900-talet uttrycker den borgerliga hegemonins fundament: man prisar entreprenörerna, marknadsekonomin och klassamarbetet."

Jag håller inte alls med om det. I de historieböcker jag har läst förekommer inte ens orden marknadsekonomi och entrepenör.

Oftast hoppar böckerna raskt från medeltiden fram till industrialiseringen, som ofta beskrivs som någonting som förstörde miljön och mest var dåligt. Har man tur så nämner man någon liberal, sedan hoppas det raskt vidare till välfärdsstatens framväxt.

Anonym sa...

En dissident är "nedgjord".

Kommunisternas terminologi för att kväsa uppfattningar som strider mot deras egen är minst sagt bloddrypande.

Polhem sa...

Hon var knappast briljant, forvirrad ar ett battre ordval.
Lindeborg ar en idiot, och inget hon gor eller hittar pa kommer komma nagon till nytta.

jim sa...

Till skillnad från dig käre Polhem, som framlever dina dagar som en skönt förbittrad hater i kommentartrådar på svenska bloggar... Helt allvarligt: du gör nytta. Det är många som får tillfälle att skratta åt dig.

Micke B sa...

Polhem.

Prova att inte dricka när du skriver.
Jag tror att det är bättre för liberalismen som helhet om du nu är intresserad av att skapa intresse för densamma.

Anonym sa...

en annan. fast sluta moralisera


http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_15570657.asp