onsdag, maj 30, 2007

Skarpa analyser

Banal kåserar hejdlöst roligt kring Dick Erixon och begreppet ”skarpa analyser”.

(Jag vill till protokollet föra att jag inte har något alls emot att Dick Erixon begär pengar för sina texter, och kan inte heller, efter att ha noterat hur många internetgalningar på den välbärgade högerkanten det finns här i världen, förvånas särskilt över att han får in pengarna. Vill någon ge mig pengar går det naturligtvis också bra. I nödfall kan jag tänka mig gåvor i form av frukt som ställs ut på fat på heligt laddade platser. Jag är dock något allergisk mot äpplen och kiwi).

Roligt, fast på ett lite annat sätt, är att nämnde Erixon idag valdes till ordförande i ”Medborgarrättsrörelsen”. Denna rörelse startades av Gustaf Petrén, på 30-talet aktiv inom den lundensiska naziströrelsen, som reaktion på antagandet av 1974 års demokratiska regeringsform. Petrén var även senare aktiv i att understödja olika högerpopulistiska rörelser.

Noterar för övrigt att Erixon i styrelsen får sällskap av bland andra Lennart Hane, en lite mer namnkunnig högerextremist, som bland annat bidragit till mänsklighetens väl och ve genom att vara styrelseledamot i det fascistiska svensk-chilenska sällskapet. Hane menar själv att han i sitt arbete ”behandlat två ämnen som jag behärskar bättre än de flesta nämligen manipulatorisk och destruktiv lagstiftning samt förhärskande åsiktsförtyck genom massmedia med dess breda register av knep för att manipulera oss. Förut talade jag om sovjetiseringen av svenskens förstånd - efter Berlinmurens fall behärskas massmedian av samma ihärdiga kommunistpropaganda.” I ”Nordiska kommittén för mänskliga rättigheter”, där Hane presenterar sig, arbetar man utifrån utgångspunkten att det ”finns en oförstörbar, speciell samhörighet mellan biologiska släktingar, som har med rötter och identitet att göra”. Fräscha vibbar hela vägen.

Jag menar naturligtvis inte att detta i sig innebär att Dick Erixon har fascistanstrukna åsikter - för att förvissa sig om att han har det räcker det gott och väl med att ägna fem minuter åt hans blogg. Men jag antar att Erixon i och med sitt nya uppdrag får större möjlighet att bolla sina ”skarpa analyser”.

13 kommentarer:

Anonym sa...

hmm, "aldrig privat" står det bl.a. som huvudtext..
betyder det att om man frågar om din civila status så svarar du??

Ali Esbati sa...

... att jag är inte gift med Dick Erixon.

Anonym sa...

inte jag heller

banal.blogg.se sa...

”finns en oförstörbar, speciell samhörighet mellan biologiska släktingar, som har med rötter och identitet att göra”

Det där skulle kunna vara förordet till Duelling banjos for dummies också.

FredrichL sa...

MRR är för medborgarrätten, vad DA (Demokratisk Allians) var för demokratin.

Lite som pravda och sanningen, paradox?

Hela gänget osar PUNCH!

Anonym sa...

Ali, besatt du 10% av Erixons analysförmåga och okritiska tänkande i sann demokratisk frihetlig anda skulle du kunna skatta dig lycklig. Det är tyvärr inte så i det socialistiska Jantelandet.

Bland dvärgar är även en småvuxen stor.

Mr. JB

På med censurknappen som du brukar i krymplinglandet.

Erik Dixon sa...

Du är så jävla Gauche Caviar Ali!

Anonym sa...

jag som hade hoppats på att du skulle bli min Che:-(

banal.blogg.se sa...

Okritiskt tänkande var ordet! :)

Grue sa...

Erixon är förstås en medelmåtta och jag har iaf inte läst nån skarp analys av honom. Å andra sidan brukar du också vara rätt pigg på att kalla den ene eller andre klåparen som råkar vara din kompis för "briljant". Det går inflation i orden.

Uncle Sammy sa...

En skål med päron i en skogsdunge i Ådalen. Skulle det fungera?

Anonym sa...

Det där citatet är ju långt ifrån det värsta Lennart Hane sagt.
Gå in på NKMR:s artikelarkiv på webben, där han under rubriken incest och andra sexuella övergrepp skrivit en text som heter Incestfenomenet.

Vidrigare text får man leta efter.
Lennart Hane har också i TV uppmanat en journalist som låtsades vara en pappa som slagit sin son att blåljuga.
Det värsta är att L.H är med i advokatsamfundet, och har familjerätt som specialitet enligt hans hemsida.

Feedback66 sa...

Har nyligen "upptäckt" Lennart Hane, hans namn dyker ju upp i diverse sammanhang om man läser om svensk högerextremism. Han verkar vara en mer än lovligt bizarr figur. Finns det någon som tar honom på allvar över huvud taget? Aktiv inom både EAP och Svensk-Chilenska Sällskapet, men det var tydligen inget hinder för att bli accepterad inom Medborgarrättsrörelsen, om jag fattat det rätt.