onsdag, maj 30, 2007

Be afraid, be VERY afraid

Via Audun Lysbakken hitter jag en – till och med för våra dagar – fullkomligt absurd artikel. Av Tony Blair. Publicerad bara i förrgår. Smaka på detta:
We have chosen as a society to put the civil liberties of the suspect, even if a foreign national, first. I happen to believe this is misguided and wrong.

[…]

Over the past five or six years, we have decided as a country that except in the most limited of ways, the threat to our public safety does not justify changing radically the legal basis on which we confront this extremism. Their right to traditional civil liberties comes first. I believe this is a dangerous misjudgment. This extremism, operating the world over, is not like anything we have faced before. It needs to be confronted with every means at our disposal.
Observera att den extremism som avses inte tycks gälla USA:s globala massdödande. Notera också att ”every means att our disposal” – det kan vara rätt många grejer det.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Sanslöst skrämmande! Intressant i sammanhanget är även

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1644&blogg=14362

När ska världen börja reagera?

Anonym sa...

Moammar Kaddaffi skrämmer mig. Såg en dokumentär om honom häromdagen. Han verkar inte riktigt kry och vad det är för baktankar han har när han vill "sluta fred" med alla och stats/regeringschefer står i ö för att skaka hand.
Det måste finnas en baktanke. Jag bara väntar på vad som komma skall/S

Grue sa...

Gillade inte Blair i början men han har tagit sig. Lägg märke till att han verkligen inte hycklar utan är mycket explicit om vad det handlar om - man prioriterar den ens rättigheter över den andres. Politiker är för det mesta alldeles för rädda för att göra det och får alltid allt att låta som att alla tjänar på en given åtgärd (inte minst svenska politiker). Det är därför miljöfrågan är så populär - den är "ofarlig".

polhem sa...

Jag haller med Grue.
Blair sager det some behover sagas.

Vi maste stoppa Islamismen.
Till varje pris. Islam ar ar en krigsreligion som uppmuntrar mordande av de fran andra religioner, stening av kvinnor, pedofili, stympning och andra grymma medeltida seder.

Om det betyder mindre inskrankningar i vara rattigheter for att skydda oss gentemot en bunt rabiata muslimer sa ar det OK for min del.
Svagheten i den vasterlanska kulturen med var demokrati och manskliga rattigheter ar att fundamentalistiska galningar kan utnyttja detta till deras fordel.

Anonym sa...

"Men borgerlig argumentationsnivå nuförtiden är av så låg kvalitet"..jo för sossarnas är så hög! haha...lägger in sidan bland mina favoriter så jag kan få mig ett gott skratt..jag kanske lägger ut några frukter till dig också på heliga platser för du verkar vara en sån enkel o fin människa..

Anonym sa...

"Att leva är att ta ställning. Jag hatar likgiltiga människor" vilken djup mening. Förstår att du ser bekymmrad ut när du hatar så mkt. Jag tycker du ska flytta österut, gärna till nåt rödare land när du klagar så mkt på högern. Segern är vår! Dags o börja jobba sossar!

Jean Claude sa...

Esbati, det är inte så konstigt att USA inte nämns som motståndarsida då de står i allians med britterna. Och vad gäller globalt massdödande så är du i vanlig ordning ute och slirar på kanten, enligt dig så är ju allt som kommer av den fria världen "förtryck" mot de stackars skurkstater som inte gör så mycket annat än plågar sin befolkning. Jag förstår inte hur du som till synes verkar vara en intelligent herre kan vara så tappad bakom de röda fanorna, vem som helst förstår och ser vad som händer i världen. När fundamentalister till och med tystar ner svenska hemsidor då de publicerat mohammedbilder ser jag hellre att vi står upp för demokratin än att som vänstern och sossarna viker sig och ber om ursäkt för sin egen existens för kukarna för att slippa "straff"(ursäkta mitt ovårdade språk). Hur ser du på religiöst styrd politik? Är verkligen Iran ett föredöme enligt dig? Det verkar lite så när du skriver. Jag är inte islamofob kan jag tillägga.

Weine Berg sa...

Ja, det finns en klar och uppenbar risk att hamna i något av USA:s koncentrationsläger runt om i världen utan att de behöver lägga fram bevis på 3-4 ÅR. Betecknas man som "illegal kombatant" är det ju ganska kört... Då gäller inte mänskliga rättigheter underligt nog... Något som t o m krigsfångar har.

El Gordo sa...

"Betecknas man som "illegal kombatant" är det ju ganska kört... Då gäller inte mänskliga rättigheter underligt nog... Något som t o m krigsfångar har."

-Det ar ju anda Talibaner vi snackar om har.
De fortjanar inga manskliga rattigheter. Den ratten forsvann nar de bestamde sig for att kvinnor ar slavar som ar har for att tillfredsstalla deras mans onskningar.
Och de kvinnor som inte lyder graver de ner i sanden och sen krossar huvudet pa.
Att de ens kan komma pa iden att sitta dar i sina sma celler och gnalla om manskliga rattigheter ar lojevackande.

Martin F sa...

Det är en del skogstokiga bönder som läser din blogg men jag hoppas inte det får dig att tänka över bloggen. Keep up the good work

Anonym sa...

OM det är någon som verkligen går från klarhet till klarhet här, så är det ju Polhem och el Gordo.

Polhem: Stoppa islamismen, "till varje pris", även om vi offrar våra egna mänskliga rättigheter på köpet. Den västerländska demokratin är för svag för att försvara sig.

Gordo: Talibaner "förtjänar inga mänskliga rättigheter".

Uppenbarligen är detta herrar som
a) tänker religionskrig
b) villkorar mänskliga rättigheter
c) anser att något annat än demokrati kanske vore önskvärt i försvaret mot de skäggiga
d) inte har något emot cirkelbevisning av typen "USA är goda, och skulle aldrig fängsla någon oskyldig. Alla talibaner är onda och ska inte ha några mänskliga rättigheter. Alltså är alla som fängslats av USA och berövats sina mänskliga rättigheter skyldiga till att vara talibaner."

och de har därmed bevisat sin halt en gång för alla.
Mörkermän som utnyttjar yttrandefriheten, var det. Precis.

Anonym sa...

Martin F:

Dissa inte bönder, de bönder jag känner är betydligt mer sansade än de som kommenterar här. Skogstokiga ja, bönder nej.

Det är fan i mig skrämmande hur lite respekt en del har för de mänskliga och medborgeliga rättigheterna.

Walle sa...

Håller med "Anonym". De åsikter som kommer fram i kommentarerna här är snarare sådant som sällan hörs utanför Stockholm och Uppsala (kanske Lund). Mälardalens borgare är så vidriga att borgare på vischan (bönder) skulle bli förskräkta...

william sa...

Den nya liberalismen (den som gjort upp med snällismen) huserar här bland kommentarerna.

El Gordo sa...

Kan ej svara for "Polhem" men...

"Uppenbarligen är detta herrar som
a) tänker religionskrig
b) villkorar mänskliga rättigheter
c) anser att något annat än demokrati kanske vore önskvärt i försvaret mot de skäggiga
d) inte har något emot cirkelbevisning av typen "USA är goda, och skulle aldrig fängsla någon oskyldig. Alla talibaner är onda och ska inte ha några mänskliga rättigheter. Alltså är alla som fängslats av USA och berövats sina mänskliga rättigheter skyldiga till att vara talibaner."
"

Ni har aldeles ratt i A, B och C.
D ar daremot helt felaktig forutom faktum att Talibaner ar onda. De ar sjalva definitionen pa onsdka. Eller vad tycker du sjalv om...

http://www.faithfreedom.org/Gallery/6.htm

Det har inte under hela 1900-talet funnist ens i narheten sa onsdkefulla manniskor som Talibanerna, de far Nazisterna att blekna i jamforelse. Att tortera ihjal tonariga flickor for att de inte har pa sig sloja ar ren och skar onskda. Inget kan ursakta sadant beteende.

Kan du helt arligt havda nagot annat?
Eller tror du att det finns nagorlunda vettiga Talibaner?
Utveckla garna hur detta skulle ga till och pa vilket att de skulle kunna vara vettiga, ens pa ett teoretiskt plan.

USA fangslar visst helt oskyldiga manniskor.
Att havda annat vore bara bevis pa begransad intellektuell formaga.
Bush ar en inkompetent idiot det ar uppenbart.
Om USA fangslar oskyldiga manniskor ar dock inte viktigt i det stora hela.

Det viktiga ar att Islamismen inte far fotfaste i varat samhalle, och pa samma satt som Nazismen och Kommunismen maste Islamismen bekampas med alla tillgangliga medel.

Och det stammer, varan demokrati ar relativt omtalig. Om nagra demokratiforaktande religosa galningar anvander varat liberala samhalle for att forgora oss maste de bekampas med alla medel.
Detta gallde nazister pa 30-talet och det galler likaval Islamister pa 2000-talet.

Jag ar sa javla less pa detta politskt korekta skitsnacket att Islam skulle vara lika med fred och att muslimer ar valdigt fredsalskande manniskor.
Man behover ju bara lasa koranen och dess hadither (officiella oversattnigar) for att inse att det ar en total omojlighet for den muslimska delen av varlden att leva i fred sida vid sida av varan demokratiska varld.
Om vi skulle leva enligt koranen skulle vi alla vara en bunt blodtorstiga, schizofrena, banditer och pedofiler. (Precis som Muhammed)


Att som USA tro att man kan bomba vett i muslimer ar ju bevisligen en ganska idiotisk ide men det andrar inte faktum att vi kommer ga under som civilisation om vi inte stoppar Islamismen.

Jag vaxte upp i Saudi Arabien och bodde dar e flera ar under min uppvaxt. Jag ar ingen bonnlapp som sitter och dricker hembrant i min ladugard och filosiferar om raskrig.
Islam ar en krigsreligion, en kvinnoforaktande sekt, en cancer som maste utrotas.

I ett muslimskt samhalle skulle den har bloggen och den har debatten inte ens fa finnas.
Och Esbati sjalv skulle stenas och sen hangas minst 2 ganger for hans stod till kvinnors ratt till lika rattigheter.

De ar inga oskyliga "frihetskampar" vi har att gora med, de ar snarare en bevapnad, rabies smittad version av Livets ord med (snart) tillgangliga karnvapen.

meryam sa...

El Gordo: Ta det lite försiktigt med att dra alla muslimer över en kam... Vi är inte alla som i Saudi.. och jag är verkligen inte någon blodtorstig, schizofren, bandit och pedofil!!

El Gordo sa...

Meryam.

jag drar verkligen inte alla muslimer over en kam.
Och nej, du ar inte som i Saudi men det beror pa att du bor i Sverige, inte i mellanostern.

"och jag är verkligen inte någon blodtorstig, schizofren, bandit och pedofil!!"

-Nej det sa jag inte heller.
Muhammed var dock det, och han ar en valdigt dalig rolemodel.

olydig sa...

jag drar verkligen inte alla muslimer over en kam.

Jag ar sa javla less pa detta politskt korekta skitsnacket att Islam skulle vara lika med fred och att muslimer ar valdigt fredsalskande manniskor. Man behover ju bara lasa koranen och dess hadither (officiella oversattnigar) for att inse att det ar en total omojlighet for den muslimska delen av varlden att leva i fred sida vid sida av varan demokratiska varld. Om vi skulle leva enligt koranen skulle vi alla vara en bunt blodtorstiga, schizofrena, banditer och pedofiler. (Precis som Muhammed)

Nej du verkar ha en väldigt öppen inställning. Väldigt liberal, faktiskt.

jean Calude sa...

Det är så försvarbart att vara höger så det knappt är sant. Det Esbati skriver visar på att han inte kommit längre i sin uppfattning om vad som gjort denna värld så underbar som den är, vilket vill säga kapitalism, för det blir ju verkligen bättre. Vänstern visar om och om igen sin svaghet genom att inte erkänna demokratin fullt ut, dels genom sin partiordförande Lars Ohly som genom att öppet vara kommunist (förnekar det nu vid totalt valnederlag) helst ser en diktaror (sig själv?) fördela resurserna tills de tar slut. Dra till Cuba "där sjukvården är så bra" och känn på lite piska så fort du kritiserar "regimen"" Det kanske är den melodin vänstern gärna ser? Eller blir svaret, "det är så synd om dem" de är förtryckta av USA... ? Vänstern ägnar sig allt för ofta åt att försvara de som minst försvaras skall. De försvarar hellre en diktator som dödar för sitt eget öga nöjes skull än att arbeta för att få bort aset. Vänstern lever i en liten drömvärld för att försvara sitt eget missnöje med vad den själv kan åstadkomma då den uppenbarligen förlorat hoppet om vad vi som fria människor kan skapa.

meryam sa...

El Gordo: Ännu en gång drog du förhastade slutsatser om en person du inte känner. Jag bor inte i Sverige, jag bor i Marocko.

Du skriver Om vi skulle leva enligt koranen skulle vi alla vara en bunt blodtorstiga, schizofrena, banditer och pedofiler och sedan Nej det sa jag inte heller (att jag skulle vara, egen anm). Jag lever enligt Koranen, men skulle jag vara undantagen resten av bunten blodtörstiga pedofiler? Nej, jag hävdar att ditt antagande från början är felaktigt -och det inkluderar felaktigheten kring profeten Muhammed (sas).