söndag, juli 08, 2007

Uppdaterad livsstil

Härliga tider. Gordon Brown vill ha ”internationellt register över misstänkta och kända terrorister”. Nydanande idé. Det har varit alldeles oroväckande få som har registrerats, kidnappats och fängslats utan bevis i världen på sistone. Det är inte mer än rätt att alla (demokratiska!) länder ska kunna hålla sig med minst ett Guantanmoläger.

Och så den nye ”säkerhetsministern”:
Alan West uppmanar också britterna att bli informatörer […]

– Att snoka är normalt inte brittiskt, men jag är rädd för att i den här situationen måste alla som vet något säga till
Som Gordon Brown sade häromdagen:
- Vi kommer inte att tillåta någon att underminera vårt brittiska sätt att leva
Bara uppdatera lite.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Märkligt lite hörs från motståndare till övervakning och angiveri i ett av europas mest trångbodda länder med mest övervakningskameror per person än något annat land.

Uppenbarligen är bygget av det globala slavlägret viktigare än något annat just nu och liksom modellen för maximerad produktion och vinstackumulering var det japanska är modellen för kontroll statsterrorism och apartheid "israel".

Sverige ligger inte långt efter i programmet som för ett och ett halvt decennie sedan var science fiction, nästan all kollektivtrafik är numera kameraövervakad städer och större motorvägar likaså. Vill man skall man kunna följa dig vad du än gör och ditt ansikte scannas och registreras överallt, dina telefonsamtal kontouttag kortköp också och mobilen visar hela tiden var du befinner dig.

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Gemene man verkar i princip vara stolt över alla Londons kameror, om man ska tro Aktuellt var det väl som gjorde ett inslag om det häromdagen. Vet inte vad det tyder på, men statens skräckpropaganda och rädslan för brott verkar dominera tänkandet. Kameran är ju även numera ständigt i var mans hand i form av mobiler, därav kanske mer accepterad och den allmänna inställningen tycks vara att filma och fota det mesta i tillvaron. Är man på plats då "det händer något" eller är man först vid en olycka ska kameran fram för man kan ju eventuellt få med sitt namn och sin lilla pixelerade film i nästa nyhetssändning.

Joffeman sa...

Aftonbladet har översatt en ny Pilger i ämnet: På den nya premiärministerns lilla lista över prioriteringar stod ”att sprida det brittiska sättet att leva”. Scary när brittiska agenter kommer och tvångsmatar oss med fish n' chips i framtiden.