måndag, augusti 20, 2007

Det måste löna sig att facebooka

Några tidsstudiemän i Australien har räknat ut att det kostar företagen typ massa miljarder kronor (27) att anställda upprätthåller kontakt med andra människor, i det här fallet via Facebook. Johan Sjölander fattar direkt galoppen och spindoktorerar åt Alliansen:
Och det här öppnar ju upp svindlande möjligheter för nya politiska strategier. Istället för att lägga kraften på att jaga sjuka och arbetslösa borde regeringen helt enkelt försöka stoppa denna provokation mot arbetsmoral och produktivitet som fejsbokandet innebär. (Dessutom är det säkert ett hot mot familjen också, så då kan kristdemokraterna få vara med på ett hörn i kampen.)

Man kan tänka sig utspelen. ”Jag fick ens släng av facebookande, men så sov jag i tre dagar så gick det över”. Littorin kan käka lunch med ”årets facebookvägrare”. Och Reinfeldt kan hålla tal någonstans lång borta från bredband och nätuppkopplingar och säga att ”jag talar inte med nätmissbrukare”.
Cuf:s Magnus Andersson har dock inte hängt med i svängarna och avslöjar glatt den pikanta detaljen att gruppen ”Alliansen is the shit” har fler medlemmar på Facebook än socialdemokraterna – alltså Facebookgruppen. Det ser illa ut. Problemet kommer troligen att behöva lösas

a) genom att någon i Luf börjar plantera uppgifter att den förstnämnda gruppens namn ska tolkas mycket bokstavligt, samt kopplas till islamistisk terror
b) genom att Per Schlingmann i en debattartikel kallar Facebook för "det nya folkhemmet"
eller,
c) genom något slags skattesubventioner riktade till överklassen.

15 kommentarer:

Skywatcher sa...

Seriöst, det skulle ju i alla fall vara mer humant att försöka spara pengar på facebookare än att jaga människor som är sjuka. Lägg också till all användning på arbetstid av saker som "msn", Icq, Youtube, Myspacande etc, etc ... Här öppnar sig verkliga möjligheter för besparingar och möjliga skattesänkningar istället ...

pulle sa...

Jag förstod inte parafraseringen "jag talar inte med nätmissbrukare" - uppdatera mig, tack!

Fredrik Andersson sa...

”Jag talar till dem som jobbar, hon talar ofta till dem som inte gör det.”

- Fredrik Reinfeldt svarar på frågan varför han sommartalar i Vaxholm medan Mona Sahlin talar i Botkyrka. Citerad i ETC.

Från: Alliansens lilla röda
http://alliansenslillaroda.blogspot.com/

Anonym sa...

Varje gång jag kommer till arbetet ser man hur soft det är att sköta vakten och receptionen. Större delen av arbetstiden går ut på att lägga patiens eller snacka på MSN.

Bonjour, paresse!

pia sa...

Haha, skitbra. Jag är tror också att fejsbukandet "kostar" mera än sjukfrånvaron. Men hur företagsledarna ska få fejsbukarna att stämplas och känna sig som andra klassens medborgare, ja där behövs en hel del propaganda.

Richard sa...

Networkande är väl att arbeta? Klart man ska få lön för det.

Björn Björnson sa...

Jag kanske är gammalmodig men är det inte så att man har betalt för att sköta ett jobb. Anta att Du anlitar en målare på timpenning och Du märker att han/hon har sin pocke-PC med sig och det visar sig att Du får betala för hans/hennes surfande på nätet som tar upp 10% av arbetstiden. Dvs Du betalar för något som inte är levererat. Det skulle vara ganska intressant att få höra argumenten för att detta är helt OK? Jag blir alltmer förundrad över vänsterns inställning till arbete.

/M sa...

Jag vet inte om jag börjar bli gammal, men när jag såg rubriken på artikeln blev jag plötsligt väldigt trött och kände att jag inte behövde läsa den för att veta vad den innehöll. En uppmuntrande tanke är kanske att det inte bara är tonåringar som drabbas av effekterna av teknofobisk moralpanik längre.För övrigt anser jag att facebook bör förgöras.

Richard sa...

Björnson:
Det är nog inte inställningen till "arbete" som gör dig förundrad, det säger du bara för att hacka lite på vänstern, snarare är det definitionen av arbete du inte förstår. Hur som helst, poängen är att det är stor skillnad på att t ex pilla sig i naveln på facebook tillsammans med andra än att pilla sig i naveln helt själv. Din målare hade antagligen inte fått jobbet om du inte hittat honom på facebook.

/M:
Ja du är gammal, facebook är grymt. Tonåringar brukar väl dessutom ha lättare än er att anpassa sig till ny teknik.

Runar sa...

Richard: Ditt s.k. svar var skit och jag vill ha tillbaka de 8 s av mitt liv som förslösades på att läsa det. Dessutom har min klocka stannat och jag vill ha ersättning för den också.

Walle sa...

Givetvis ska man i första hand jobba på jobbet. Nu är det så att det finns en hel del jobb där ens huvudsakliga arbetsuppgift är att vara vaken och allert OM något skulle hända. Jag kan meddela att jag, nu när jag sitter här och läser inlägg från sura borgare, kommer ha större chans att hålla mig vaken och snabbt reagera ifall brandlarmet går, än om jag bara suttit och stirrat ut genom entrédörren...

/Nattreceptionisten

/M sa...

Jo du Richard, Facebook istheshit. Varför lägga stora pengar på att profilera målgrupper när de kan göra det själva. Integritet är så överskattat.

Sålunda talar surgubben.

Anonym sa...

Ali
Jag tyckte dina 3 lösningar på problemet var riktigt läskiga. Jag vet att det var menat som satir men den här regeringen överträffar satiren så alla 3 är ju fullt möjliga.... jag väntar mig snart en debattartikel av Schlingmann.

Ali Esbati sa...

Du har naturligtvis rätt. Satir är ofta ett sätt att tillfälligt hantera sådant som är läskigt. Som till exempel en grotthögerregering i avsaknad av hämningar. "All options are on the table", som en ideologiskt närstående figur till sittande regering, George W Bush, brukar säga.

Martin sa...

Tss de flesta presidentkandidater tycker också att - we should keep all options on the table.