fredag, augusti 03, 2007

Empire

EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso kallar glatt EU för ett nytt imperium på en presskonferens i juli. Notera också hur en nervös Margot Wallström försöker släta över med lite floskler. Kanske skulle vi i denna perifera lydstat i alla fall kunna få folkomrösta om den nya imperiella grundlagen? (Via Hanna)

3 kommentarer:

Mikhas sa...

Man önskar bara att bankirunionens propagandaminister Wallström vore lika öppen om vad den ständiga expansionen och drang nach osten syftar till, som nämnde Barroso.

Men så länge man fortsätter göda USA som marknadsflockens ledarvarg är imperiet och merparten av bytet från kolonialkrigen amerikanskt, inget annat.

Rawias Morra sa...

Ja, intressant med imperiebygget när hela världen håller på att gå under, om krigen i MÖ blir fler, om klimathotet fortsätter och så vidare... Europa kommer att dras ned i det svarta hålet med en imperialistisk finish, till råga på allt.
Sen undrar jag varför tar Wallströn på sig rollen att släta över dumheterna? Han är ju inget barn precis...

Anonym sa...

Det är inte ofta man är överens med Ali om än på olika bevekelsegrunder. EU liknar mer o mer forna Sovjet och har mest blivit ett dukat smörgåsbord för gamla avdankade politiker, höger som vänster, som berikar sig så mycket de kan. Lägg ner hela skiten, det kostar för mycket.

Drömmen om en dynamisk federation som säkerställer de fyra grundläggande friheterna för kapital, personer, varor och tjänster är redan borta. Ett gott exempel är det urvattnade tjänstedirektivet.
Av substidaritetsprincipen har blivit noll och intet, d v s att alla beslut skall fattas så nära medborgarna som möjligt utan överstatlighet. Istället har vi fått ytterligare ett nytt "lager" av EU-politiker som skall gödas och födas.

Nä, skrota hela skiten och Sverige bör gå ur EU. Vi behöver sannerligen mindre politikermakt och istället mer makt till medborgarna och folket.

Mr. JB