lördag, augusti 18, 2007

Tipskvartett

1. DN-intervjun med Cristina Husmark Pehrsson har klassikerpotential. Själv gav jag genast upp alla försök att skriva något roligt om den – ministern är i det avseendet svårbräckt. Men Badlands Hyena levererar återigen lysande satir:
Efter tre dagar var socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson botad från sin utbrändhet, säger hon i DN. Efter tre dygns sömn steg hon upp igen, som Kristus. Det är mirakulöst, men stora andars liv liknar ofta varandra i häpnadsväckande hög grad. Jesus och Cristina Husmark Pehrsson utgör ett mönster för enklare, mindre högtstående lapprimänniskor och visar att ingen behöver ligga utslagen mer än tre dagar, vare sig man lider av utbrändet eller av döden. [Läs vidare!]
2. Ida Gabrielssons krönika om det rådande debattklimatet är verkligt läsvärd. (Lägg förresten upp Ung Vänster-bloggen på dagliga listan).
Idag kommer jag på mig själv med att bli jag glad för att det finns liberaler, yippie, tänker jag. Killen blir inte upphetsad av övervakningskameror, är emot språktest, och gillar inte hedersbegreppet. Men det är ju toppen! Man ska inte ha så höga krav. Han älskar inte angreppskrig i alla fall. Skönt. Nog är det bra att de finns, de utrotningshotade liberalerna. Men samtidigt så säger det mycket om läget när man börjar hurra för något så ynkligt. Och hur skulle det se ut om de var omvänt? Om ramarna för debatten skulle vidgas åt det andra hållet, åt vårt håll. Otänkbart? Hur skulle det låta? Jag lovar, det går lika bra att läsa upp nyheter som har ett relevant och sakligt innehåll med sån där monoton röst, (det går även med den lite chickare TV3update-varianten). [Läs hela]
3. Åsa Linderborg skriver kort och bra om skolan i Finland och i Sverige. (Det har blivit något av en borgerlig paradgren att dra helt uppochnedvända slutsatser av tillgänglig statistik. Så var det till exempel även med just exemplet Finland och de överklassnära tjänsterna). Läs förresten också Röda Raketers kommentar.

4. Oundgänglig artikel om Palestina och vänstern. Ramzy Baroud i Flamman.
Valet i Palestina, i vilket Hamas segrade var en seger av historiska proportioner. Men stora delar av vänstern i Palestina hjälpte till att isolera den legitima regeringen. Nu skördar vi den olycka de sått, skriver Ramzy Baroud. [Läs artikeln]

12 kommentarer:

Joakim Hörsing sa...

Lite otaktiskt att avslöja sin totala brist på empati. Att tro att det hon upplevde och som gick att bota på tre dagar är detsamma som vad andra som kallar sig utbrända upplever.

Tja, du sa det själv - det är nog oslagbart.

Huruvida det är oslagbar humor eller något annat, låter jag vara osagt...

SideShow Surfer sa...

Folk äter lugnande piller som om det vore godis,går på knäna i det såkallde välfärds Sverige och undommarna ger upp och tar livet av sig i en allt högre utsträckning.

Men vad fan då.Personerna som brukar komma med påståenden som att utbrända ska rycka upp sig lever oftast i en ekonomiskt tryggad värld mm och var vi hittar dessa i samhället lär väl inte vara någon större gåta.

Ha det gott.

Anonym sa...

en annan klassiker:

http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_16746216.asp

Anonym sa...

Hej!

Ang Ramzy Baroud och vänstern i Palestina. Ingen analys där inte. Bara känslor. Det blev ingen vidare skörd när den lokala och globala vänstern stödde de skäggiga 1979-1980.

Mr. Lovelace sa...

Intressant att Ida tar upp bra saker med liberaler.

Att forsoka bunta ihop liberaler med hogerkonservativa, merkantilister och andra statskramare som inte delar exakt alla av vansterns asikter brukar ju annars vara i minst top tre pa vansterns (och sarskilt Esbatis) agenda. Nastan av samma vikt som att utmala vanstern som underdog (trots att man har haft makten nastan uteslutande det senaste femtio aren). Skont att hon i alla fall fick med det, annars skulle texten vara helt forvirrande.

Mr Lovelace

Martin sa...

Shit! Thatcherskt iskallt avståndstagande från allt vad empati heter. Det ska gå snabbt att riva upp den lilla välfärd som finns kvar, tydligen. Sjukdom och arbetslöshet skall obarmhärtigt vara synonymt med svaghet och oduglighet. Fyra år har man på sig. Om Svenskarna inte, med Skyttes egna ord, har blivit galna. Och föredrar att se skattesänkningar och underlättnader för de rikaste istället för utbyggnad av välfärden för alla. Trots att Sverige badar i pengar, företagen går urstarkt, arbetslösheten minskar, sysselsättningen ökar, hushållen blir rikare...

Per sa...

Ja, Barouds artikel är mycket bra. (Den har funnits översatt på http://www.fib.se/ sedan slutet av juli.)

Anonym sa...

Snacka om utbränd! Känner mig snarare sönderbränd av alla vänsterstollar som betraktar mig som offer och hur konstant dåligt jag mår i vårt klassamhälle. Ni är fan ta mig inte friska.

Mr. JB

Mjältbrand Friedman sa...

Åk till det demokratiska paradiset Irak då JB och hjälp till att banka in lite vett och nyliberalism i di därninga irakierna.

Utbrändhet kommer att få ytterligare en dimension för dig....

Gruv.arb sa...

Anonym sa...
Snacka om utbränd!

Om du är utbrännd så har du mina sympatier. Att det är klassamhällets fel är väl en politisk ställningstagande som man anammar eller förkastar. Dock måste man sig ställa frågan om varför så många är utbrännda just nu in på 2000-talet.
Dock, måste man ställa sig frågan om varför utbildningsnivån är så låg i Sverige i dag. Kanske måste vi ta ett steg tillbaks till kunskapsskolan som den var på 60-70 talet eller kanske tidigare, vad vet jag, kanske man måste kräva av elever att dom kan vissa saker som varit banlysta som t.ex gångertabellen.

Anonym sa...

Det ligger på samma nivår som när Gudrun Schyman hävdade att hon blev frisk från alkoholismen på tre veckor...

Anonym sa...

"Gudrun Schyman, 56, vet vad hon talar om. Hennes alkoholism kom smygande, ett normalt drickande blev långsamt till ett missbruk.

- Jag började använda alkohol som en stötdämpare för de svårigheter som fanns i mitt liv, säger hon.

(...)

I sommar har Schyman varit nykter i fem år. Hon går fortfarande på Anonyma Alkoholisters möten och är noga med att påpeka att även om hon inte dricker något i dag kan hon aldrig garantera att hon kommer att vara nykter resten av livet. Men behovet av att använda alkohol för att koppla av har försvunnit. Nu går hon ut i naturen i stället".

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article221353.ab
.
.
.

slutsats: du är en idiot, anonym 3.02

/j