onsdag, september 05, 2007

Förflackning


Fan också. Severe Loss of Star Quality i regeringen. Mikael Odenberg har i och för sig inte riktigt passat perfekt som försvarsminister. Han borde nog ha blivit finansminister ändå. Jag blickar nostalgiskt tillbaka på sådant jag skrivit om honom på bloggen och hittar denna ärliga förklaring:
Jag tycker verkligen om Mikael Odenberg. Han är sådär herrklubbsvitsig, och mycket, mycket få reellt existerande människor torde riskera att ta hans tillfälligtvis uppflammande omtanke om andra än villaägare på allvar.
Som försvarsminister var Odenbergs främsta skalp att han drev fram den efter Patriot Act I och II kanske mest absurda övervakningslagen i Västvärlden – en som i princip skulle ge Försvarets Radioanstalt rätt att ta del av all möjlig elektronisk kommunikation mellan medborgarna – med denna formulering:
I dag tar vi ett viktigt steg för att förbättra den enskildes personliga integritet.
Lagen är nu pausad en stund efter fotarbete av vänsterpartiet och andra. Men den kommer för alltid att kunna förknippas med Mikael Odenberg.

Nu sägs det att Sten Tolgfors ska ta över försvarsministerposten. Jag som gått och längtat efter att Jan Björklund skulle samköra skol- och försvarsministersposterna och utnyttja de uppenbara synergifördelarna. Fegt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Mikael Odenberg säger på presskonferensen "vill kunna se mig själv i spegeln", det är väl ändå fullständigt orealistiskt. Jag begriper inte hur det skall kunna gå till?

Anonym sa...

Tror också på Janne Björklund, han är ju gammal militär uti fingerspetsarna. En första åtgärd skulle kanske kunna vara att inkorporera värnplikten i skolan och på så sätt klara de besparingar som aviseras i finansplanen. En uniform, en utbildning och framför allt - disciplin.

Anonym sa...

Just det, och om soldaterna är okoncentrerade och det går dåligt i kriget, så kan man ta ifrån dem deras mobiltelefoner.

Nisse sa...

Japp, synergieffekterna ar uppenbara, i flera avseenden:
- disciplinkraven ar (eller snarare, borde) vara liknande
- sakerhetspolitiskt vore det lampligt att redan i skolan identifiera riskelement
- skolan ar en god arena for varvning (tyvarr blir det nog inte mycket av det nar forsvaret bantats varre an Uffe Larsson)

Anonym sa...

>>nisse
Hahahahahahahaha?


/Sud

/M sa...

Om han lyckas få lite distans till de förföriska krigslekarna han har gått vilse i kan man alltid hoppas att han inser att uttrycket 'att kunna se sig själv i spegeln' är en smula nattståndet: Jävla stasidåre.

Anonym sa...

"...mest absurda övervakningslagen i Västvärlden". En smula överdrivet eller till och med en osanning eftersom en lång rad västliga demokratier redan har denna lagstiftning.

Raphael sa...

Jag brukade ha med min mobil hela tiden i lumpen, till och med ut i fält.

nicklas eriksson sa...

Med tanke på Jan Björklunds uppenbara kompetens (jag har inte sett så mycket av den men folkpartisttanter går igång på honom och då är han säkert bra!) borde det vara en självklarhet att han tar över försvar-finans och statsministerposten. Han borde kunna piska lite vett och tacksamhet mot överheten i oss råttor till trasproletärer!

Röda Sten sa...

Upprörd läsare i SVD:
"Dom hundralapparna jag fått i skattesänkningar av moderaterna hade jag gladligen lagt på försvaret i stället"

Vet inte om man ska skratta eller gråta...

Nisse sa...

Sud: ja det var ett skämt, dock ett misslyckat sadant, eftersom det inte foreligger tvivel.

Daremot kan jag pa fullt allvar att det ar battre att Sverige har ett starkt forsvar och en stark forsvarsindustri, snarare an att ga med i Nato och deltaga i amerikanernas galna oljekorstag