fredag, september 07, 2007

Två antikrigsarrangemang

1.

VET HUT BUSH!
En utställning i konst mot USA:s krig i Irak och Afghanistan
Vernissage lördag 8 september kl 13-15

Invigning 13.00 Sköld Peter Matthis och Ida Gabrielsson

Debatt 14.00 De svenska soldaterna i Afghanistan
Ola Mattsson och Stefan Lindgren

Konstnärer: Mawaddah Allak, Shaatha Al-Rawi, Qais AL-Sindi, Gun Kessle, Henrik Bromander, Pia Jämtvall, Lehån, Jan Frykholm, Robert Nyberg, Christer Themptander, Barbro Skoog-Stenström, Bo Rehnberg, Ulla Wennberg

Skarpnäcks Kulturhus (T-bana Skarpnäck)
Utställningen pågår 8 september till 20 september.
Må, Ti, To 12-19 O 10-19 Lö 11-15 Stängt Fre & Sö
Arr.: FiB/K Stockholm, V-Hammarby-Skarpnäck, Nätverket mot krig2.

Manifestation: Till mänsklighetens försvar – mot USA:s krigspolitik
Sergels torg den 11 september kl. 18:00.


Tal: Thage G Peterson, Dror Feiler mfl. Kulturinslag: Sven Wollter; reggaebandet Kollektiv Kanalisering; danser från Palestina, El Salvador och Bolivia.

Manifestationen avslutas med fällandet av världens största Bushstaty, 10 meter hög. Fällandet av Bushstatyn är ett symboliskt stöd för den amerikanska fredsrörelsens krav på att ställa Bush och de övriga krigsförbrytarna i Vita Huset inför riksrätt.

Läs mer hos Nätverket mot krig.

[PS. De flesta människor i världen stöder kravet USA ut ur Irak]

9 kommentarer:

Jonas sa...

USA har gjort flera misstag. Men om USA går ut ur irak inom kort.
Då kommer det hända antingen 2 saker med tanke på det instabila läget:
1. Total Anarki ingen rättstat eller något sådant.
2. En ny fruktansvärd diktator.
Så ett snabbt tillbakadragande löser ingenting. Det kommer bara att förvärra situationen i Irak!

mikhas sa...

"Jonas" tycks vara en flitig mediakonsument och kan lätt och ledigt rapa upp vad papegojmedia tutat om sedan västmakterna ockuperade och våldtog Irak, duktigt men knappast originellt.

Det finns inget som tyder på att det kaos som uppstod och förvärrades till det klimax som råder nu när landet ockuperades, skulle "förvärras" snarare tvärtom. Det var USA/"israel" som startade det just för att kunna splittra motståndet efter känd "israelisk" modell i Palestina, enighet är stabilitet.

"Jonas" och papegojmedia vill få oss att tro att Irakierna, liksom Palestinier och andra folk i mellanöstern är så dumma att de inte klarar sig utan västmakternas och deras lilla terrorenklavs ockupationer och lydregimer.

I det vaacum som uppstår när USrael tvingas ut enas motståndsrörelserna och ett ökat samarbete med den regionala stormakten Iran, det är en logisk följd, quislingarna kommer att fly till USA/"Israel" och ett nytt land kommer att byggas efter egna förutsättningar och traditioner.

Akim sa...

Att du Mika talar om papegojmedier, det är kul! När tänkte du en ny tanke senast?

Mårthen sa...

Kul idé med fällandet av statyn. Men vem har byggt en 10 meter hög staty av Bush? Snacka om att lägga ner massor av arbete på något man inte gillar...

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Jonas: Du kan hitta samma argument hos alla ockupanter genom världshistorien. Eller argumentet går snarare ut på att säga "vi gör ju det här för er skull."
Trots att alla genomskådat lögnerna för att invadera Irak finns det folk som fortfarande inte kan säga: USA ut ur Irak! Det är för mig obegripligt.

Anonym sa...

Trodde inte jag skulle säga det, men Mika har faktiskt rätt (även om jag inte delar hans misstänkt antisemitiska besatthet vid Israel (inom citationstecken sätter han det t.o.m...)).

Det finns ingenting som tyder på att USA:s närvaro i Irak skulle främja stabilitet. Hävdar man det har man inte bara ett oerhört kort minne (längre än fyra år måste man väl ändå kunna komma ihåg?), man är också blind för vad som händer varenda dag.

Inte bara är USA mycket nära allierade med de irakiska al Qaida-inspirerade gruppernas solklart största finansiär, världens strängaste islamiststat Saudiarabien, man har också lierat sig med delar av den shiitiska eliten i landet - samma shiitiska elit som skickar ut dödspatruller iförda de i USA uppsydda säkerhetsstyrkornas uniformer - och man förser dessutom utvalda sunnitiska milisgrupper med handeldvapen. Därtill de dagliga militära operationerna med räder mot byar och stadsdelar, flygbombningar och beskjutning från helikoptrar, artilleribombardemang, vägspärrar o.s.v.

Det är faktiskt tveksamt om USA vill ha ett stabilt Irak. Regimen i Washington kan mycket väl söka splittra Irak i mera hanterbara bitar. Det vore i så fall inte den första gången USA varit en bidragande part när sådant skett. När Panama höggs av från Colombia och förvandlades till en de facto amerikansk lydstat/koloni eller Vietnam delades i en sydlig och nordlig del dyker genast upp i minnet.

Gryggo sa...

Jävla idioter!

Skit på er för fan!

Mikhas sa...

Visst, kritik av "israel" är "antisemitism".

Krig är fred, fel är rätt...

Christian BK Aasvestad sa...

Nej, "Mikhas",

kritik av Israel är inte antisemitism.


Däremot så är konspirationsteorier om judars makt antisemitism, även om du använder begrepp som "zionister", "israelslobbyn", "USraelisk" eller "israelisk-amerikanska oligarker" istället för att säga "judar" rakt ut.