söndag, september 23, 2007

Verkligheten knackar på

Viktigare än att Filippa Reinfedlt aldrig bakat:

Öppet brev till Filippa Reinfeldt. Läs!

27 kommentarer:

jeppen sa...

Patetiskt. "Buääh, det är synd om mig som är sjuk och Filippa har det för bra, så Anders Borg borde ösa pengar över oss sjuka istället för att låta de som arbetar behålla mer." Jaha, liksom.

Erik sa...

Det jag inte riktigt förstår är vad denna mamma vill ha av Reinfeldt. Icke-borgerlig politik förstås, men på vilket sätt skulle det hjälpa hennes bröstcancer? Skulle hennes stads sjukhus få nödvändig apparatur för att genomföra cellgiftsbehandling? Skulle hennes SGI bli högre?

Anonym sa...

"Det jag inte riktigt förstår " och "Buääh" etc etc.....

Nej, fjuniga liberalmuppar som sitter i skyddad verkstad under kristallkronorna i sina rikemansghetton lär inte och vill inte förstå vad det kostar övriga svenskar, 80% vanliga hederliga arbetare att upprätthålla parasiternasluftslott.

Erik sa...

Men Anonym, kan du inte svara oss fjuniga liberalmuppar vilka konkreta Alliansförslag som drabbat just den här kvinnan extra hårt?

Kvinnans problem:
1) Hon fick bröstcancer. Detta var knappast Reinfeldts fel.
2) Låg SGI på grund av studier. Har verkligen Alliansen ändrat på dessa regler?
3) Inget stöd hemma. Alliansen har infört ett avdrag för hushållsnära tjänster, men hade hon fått annan hjälp om vi hade haft en vänsterregering?
4) Cellgiftsbehandling erbjuds inte i Norra Skaraborg. Jag har svårt att se hur Reinfeldt ska ändra på det, speciellt eftersom det är ett vänsterstyrt landsting.

Christian Hedin sa...

Det låter nästan som om Pysan är avundsjuk?

(undrar om kommentaren passerar Esbati-filtret den här gången)

Petteri sa...

Erik:

1) Du är en idiot!

2) Du är en idiot!

3) Du är en idiot!

...och...

4) Du är en idiot!

Anonym sa...

Det dröjde över TRE TIMMAR innan den första "de är bara avundsjuka" kommentaren dök upp.....?

Sover mupparna på LUF-kansliet och deras ännu mindre begåvade hang-arounds på pojkrummen i Askim Djursholm och Lidingö??

Om hänsynslösa egoister med sylvassa armbågar och spikskor stjäl något från mig och mina medmänniskor och sedan parasiterar på oss är inte avundsjuka det ord vi söker här, tänk lite till....

Anonym sa...

..och hur råder vi bot på det då tycker du som vet allt om hur allt fungerar?? Tala om det istället för att bjäbbla om dessa "muppar" Det säger mycket mer om dig än om dem.

anti-jeppen sa...

noterar att väldigt många liberaler blir tokiga när människor som har det svårt gör sina röster hörda.
de hånar ofta med bebisspråk av typen "nämen stackars liten som gnäller. buuuuäääh". och så vidare.
jag är ingen psykolog, men till och med en lekman som jag kan se symptomen på svårartade personlighetsstörningar i liberalernas retorik.
förmodligen lider de av svåra uppväxter, föräldrakyla och en enorm brist på kärlek och värme i sina liv.
jag menar, tänk om dessa liberaler skaffar barn en dag. vad ska de säga till ungen som gråter?
"buuuuäähhhh. visst, det är så jävla synd om dig, du din patetiska skitunge. du vill bara ha, ha och ha. när jag var liten blev jag minsann instängd i garderoben när jag lipade. och se på mig, jag klarade mig. varför skulle inte du kunna klara dig? så håll käften nu, du ditt fula sossetroll!".

bevare oss väl, kamrater, för den dag då liberalernas barn blir vuxna!

nicklas eriksson sa...

Liberalmuppar små ut i vårt avlånga land, jag tror att hon är lite syrak på sin situation i största allmänhet och tar ut det på FR men det begriper nog inte ni.

jeppen: vänta tills du själv varit hos läkaren och fått höra att du har cancer. Då är du nog inte så satans kaxig, pojken.

Jim sa...

"Åh vad det är kul att slänga personangrepp i ansiktet på människor jag aldrig behöver se i ögonen." Ska inte Esbati rensa lite? Sedan: Kvinnans problem med regeringens politik är att ersätteringen till sjunka minskar, man kan vara borgerlig och missnöjd med detta eftersom Lejonkungen lovade något annat!

Anonym sa...

moralisera är vad vi inte skulle göra .... ?

Anonym sa...

Det ar oanstandigt av vanstern att forsoka anvanda sjuka manniskor som slagtran i debatten. Erat maktbehov over andra manniskor far ni allt forklara pa nagot annat satt. Ett tips ar att lagga ner lite hattmuseer och operor som mest ar till for politikerklassens hoga noje innan ni skyller pa "de rika", som faktiskt skapar pengarna ni skyfflar runt.

Mr Lovelace.

Anonym sa...

mr lovelace,

det finns olika betydelser och nyanser av ordet sjuk. man kan har råkat ut för något olyckligt som kvinnan som skriver brevet. man kan också, som du, vara sjuk i betydelsen vidrig, fara för sin omgivning, rubbad, hjärtlös, dysfunktionell.

det verkar som att du bor utomlands. det är det enda bra med det du skriver. om du någon gång kommer tillbaka till sverige hoppas jag att du blir rånad och kanske nedslagen redan på arlanda.

/j

Anonym sa...

Minns ni lögnar-"alliansens" "valmanifest" inför senaste valet?

http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/ListPage____48542.aspx

Folkpartiet "liberalerna" påstpod att de lyckats skriva in "80%" sjukförsäkring, för det var ju så humant och liberalt.

Ett år senare: sjukförsäkringen sänks till 75%, och försvinner helt efter sex månader osv.

Nyval nu.

Anonym sa...

Klockrent Anti-jeppen:

Just nu råder det baby-boom, inte bland vanliga hederliga arbetare som på åttiotalet utan bland nyrika Yuppiejävlar i medelklassen, idag är det för dem status att ha ungar och visa upp i de dyraste kläderna från kända märken..

Medans en baltpiga tar hand om skiten när föräldrarna sitter på kontor och börsbolag danas karaktären bland morgondagens direktörer.

Dessa behöver förmodligen inte gå på glödande kol, skära halsen av djur och skrika ute i skogen, de blir fullblodade psykopater ändå...

Pysan sa...

Jag kan bara meddela att jag inte är svartsjuk...

Jag blev bara lite arg.. och skrev.. vad jag tyckte...

Är livrädd för att få metastaser.. för då blir det ännu sämre för mig.. och så ska man testa att jobba när man får cytostatika.. glöm det...

Kram Pys

döden sa...

Pysan:

Du skall ta mig fan inte be om ursäkt för någonting, du har gjort en ovärderlig insats även för dem som inte orkar. Läs inte kommentarerna från dessa nyrika skitungar som spottar och skvätter här, hälsa kan oftast inte köpas för pengar och cancer drabbar alla oavsett plånbok.

Anonym sa...

Någon Mr Lovelace (?) sa här att det var "de rika" som skaffar pengarna åt oss andra.
det tyckr jag låter konstigt. Är det inte vi som arbetar och sliter för lite lägre löner än vårtarbete är värt som ser till att de rika blir rika?

Nissemangan

Anonym sa...

LUF är försedda med munkavel. Så liberalt var detta.

Anonym sa...

Nissemangan:
Ja, det ar de som arbetar (allt slags arbete, fran fabriksjobb till handel, innovation och investerande) som skapar resurser. Du verkar antyda nagon slags marxistisk syn pa arbete dar du vill bortse fran den nodvandiga funktion som andra an fabriksarbetare har i en ekonomi.

Om nagon har tjanat mycket pengar i en fri marknad innebar det bara att man har skapat annu mer varde for andra. Om man inte gjorde det skulle ju ingen vara beredd att frivilligt betala. Ingvar Kamprad till exempel har okat levnadsstandarden for miljoner manniskor, och det fungerar likadant om an i mindre skala for de flesta andra rika. Det finns dock undantag, tex politikerklassen som enbart lever pa andra utan att producera nagot.

j: Jag vet att det kan vara svart att komma med bra argument ibland, men hot om vald gor det lite val overtydligt att du har forlorat debatten. Du skulle iaf kunna forsoka med lite halmgubbar eller nagot innan du tar till sadant.

Mr Lovelace.

Anonym sa...

Det är en sak som några fått om bakfoten här.

Om man tjänar mycket pengar så har man också förtjänat mycket pengar. Normalt sett ger ingen frivilligt ifrån sig sina surt förvärvade slantar.

Om du går till arbetet och repeterar gårdagens sysslor tjänar du inte så mycket eftersom tio människor kan ta din plats med en dags varsel.

Jag har startat ett företag och anställt människor som gör i stort sett alla sysslor. Människor är intresserade av vad jag har att sälja. Jag har skapat någonting ur ingenting. Därför är jag rik.

Ni vänsternissar skapar inte speciellt mycket välstånd. Ni lägger energin på att fundera på hur mitt välstånd (som jag skapat) skall fördelas till er

Anonym sa...

Förutom att du har fel i nästan allt du skriver, betvivlar jag att du ens har startat ett företag. Mer troligt är att du sitter på Lufs eller Timbros kansli och runkar till Ayn Rand mellan varven. Eller så är det så det kommer att bli när ditt företag har gått i konkurs.

Anonym sa...

Nja.. Jag får ge dig rätt i att jag gärna runkar till Ayn Rand om jag nu ska tolka dig lite mer bildligt.

Men allvarligt talat. Hur menar du att jag har fel?

Hur skapar vänsternissar välstånd?

Ska Håkan Mild ha högre lön än Zidane därför att han springer mer?

Om du ser till den mänskliga utvecklingen, är det hjärnor som fört den framåt eller är det de som instruerats att utföra det fysiska arbetet?

Alltså, vad skulle hända om man satte er vänsternissar på en öde ö att själva skapa er välfärd? Ni hade slitit sönder varandra!

Anonym sa...

Mmm, jag glömde att berätta om mitt företag. Jag äger ett antal "restauranger" i en större stad i Sverige. Jag tjänar ungefär 30-40000kr per månad efter skatt utan att göra ett tjafs. Plus att jag naturligtvis "myglar" bort pengar så att inte ni parasiter ska lägga beslag på dem.

Jag skriver inte det här för att skryta. Jag gör det för att jag vet att det sticker i socialistögonen. Er drivkraft har aldrig varit solidaritet utan alltid avundsjuka och egenintresse! Jag har mer solidaritet i mitt lillfinger än vad hela vänsterpartiets väljarkår har tillsammans. Jag skapar, ni förbrukar.

Tuomo sa...

"Jag har skapat någonting ur ingenting."

En nyckelmening att fundera kring.
Det är nog här nånstans problemen i vårt samhälle blottar sig som tydligast.
Om det fortsätter länge nog och i samma riktning så kommer frånvaron av vår egen nästipp snart att kunna läggas till dom evolutionära handlingarna.

Anonym sa...

det var någon här uppe som skrev att den som tjänar mycket pengar har förtjänat mycket pengar.
jag skiter på mig av skratt när jag tänker tillbaka på alla chefer jag har sett som suttit och rullat tummarna på sitt flashiga kontor medan de anställda slitit i sitt anletes svett ute på golvet.
dessa chefer har inte så sällan tjänat det dubbla av det som de anställda tjänat.
däremot håller jag inte med om att de skulle ha förtjänat någonting.