onsdag, oktober 31, 2007

Enn Kokk om eld och rötter

Enn Kokk skriver ett mycket intressant inlägg om utvecklingen i det socialdemokratiska partiet, och kommenterar också hastigt dagens märkliga vi-vill-självmant-dränka-oss-i-det-resignationens-träsk-som-vi-tror-kallas-”mitten”-artikel på DN Debatt. Läs!

2 kommentarer:

David Eklind sa...

Jag kommenterar också Nylund Watz och Larssons artikel här: http://davideklind.blogspot.com/2007/10/ingela-nylund-watz-och-dag-larsson.html

Peter sa...

Speciellt gillade jag denna biten:

“Graden av komplexitet i vårdinnehållet gör det motiverat att förebehålla sjukhusen för drift i offentlig regi.”

Det var i alla fall skönt att höra. Politiker, i synnerhet socialdemokrater, har ju expertkunskaper på att bedriva komplex sjukvård. Vi socialdemokrater är så pass överlägsna alla andra människor att vi anser det motiverat att förbjuda alla andra människor att bedriva komplex sjukvård. Det känns tryggt.

Inte vill vi väl lämna över komplex sjukvård på läkare som driver ett eget sjukhus i syfte att suga ut pengar från arbetare? Vi socialdemokrater måste skydda våra arbetare mot storkapitalets profithunger och utsugning av arbetarklassen.

Jo, en grej till, det är vi socialdemokrater som har den bästa kompetensen för att bedriva komplex sjukvård. Glöm inte det!