måndag, oktober 15, 2007

Kreationism och kreativitet

Kan det finnas ett samband mellan det här och det här, tro?

3 kommentarer:

Mattias sa...

Det sorgliga är väl istället det sätt som konfessionella friskolor demoniseras. Om det nu skall finnas någon hederlighet i debatten så är faktum det att de allra flesta konfessionella friskolor håller mycket hög kvalitet och på många områden lyckas bättre än de kommunala skolorna.

Anonym sa...

Är det inte ironiskt att det var borgarna som propsade på idén om friskolor? Det skulle ju vara mångfald för tusan! Och nu när de äntligen har fått som de vill så börjar man gnälla om konfessionella friskolor och "flumskolan", utan att för en sekund reflektera över att de är just resultat av deras tidigare ansträngningar att införa fler friskolor och mer "valfrihet". Surt sa räven.

Per S sa...

Håller med dig, Mattias.

Jag tycker inte att s.k. "friskolor" är en bra idé men det här att skilja ut konfessionella skolor från andra, demonisera och måla upp en skräckbild som inte överensstämmer med verkligheten är bara en del av vårt intoleranta samhälles hets mot religion i allmänhet och islam i synnerhet. En hets som "högern" och "vänstern" tämligen enhälligt stämmer in i på olika sätt.