fredag, oktober 26, 2007

Marionett får ett ryck

Afghanistans ”president”, vars inflytande i princip inskränker sig till den egna Armani-garderoben, föreslår ockupationsmakten att försöka döda något färre civila afghaner.


Inget svenskt stöd till USA:s koloniala äventyr i Afghanistan – ta hem trupperna!

5 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Jag är inte riktigt uppdaterad, men är det fortfarande så att den där killen måste ha utländska livvakter eftersom det inte går att lite på afghaner?

För övrigt ligger Karzai nog illa till hur han än vänder sig. Antingen tjänar han ockupanterna och då försöker motståndsgrupperna att eliminera honom. Eller också försöker han ta en självständig linje, och då blir det ockupanterna som knäpper honom. Det är bara att välja, men frågan är om hans lilla regim inte är på väg att försöka få till överenskommelser med talibanerna för att överleva - och det gillas inte av USA.

PS. Slopa anonyma kommentarer på den här bloggen så borde kvaliten kunna höjas och en del trams försvinna.

Anonym sa...

Vilken gång i ordningen är det garderobiären Karzai kräver detta? Håller någon räkningen?

Alex sa...

Ja, Karzai har protesterat många gånger. Det hjälper inte.
Ett bra tillfälle att underteckna uppropet att ta hem de svenska trupperna är att gå till Slussen i morron lördag kl 12-14.
Köp då också nya numret av Afghanistan.nu. Mycket bra - har själv läst korrektur!

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Japp, mötet idag på Slussen var mycket bra. Fler borde slutit upp, så hade ni fått se när Gunnar Andrén från Folkpartiet kallade invasionen och ockupationen för "att ta ansvar för landet", för att därefter i ett retoriskt genidrag ha mage att kalla hela fredsrörelsen för nationalister och Sverigedemokrater.

Jinge sa...

På bilden är det med en "soldat/livvakt" som ser ut att kunna vara europé eller amerikan. Jag undrar om det inte kan vara Blackwater Inc som tjänstgör även där...?