söndag, oktober 28, 2007

Inte kompetens. Men kanske något nytt.

Moderaten Elwe Nilsson, en, om tautologin tillåtes, kompetent man i sina bästa år, känd för en bredare allmänhet för att ha lett den djupt korrupta och för betydande delar av SL-styrelsen mörkade utförsäljningen av tunnelbanans drift till Connex, ett brott mot aktiebolagslagen han fälldes för i tings- och hovrätten (”det skulle aldrig falla mig in att förankra affärsmässigt viktiga beslut hos mina politiska motståndare”), och för att tillsammans med närstående grabbar ha åkt på av SL betalda lyxresor till olika platser, bland annat till Paris för att några affärsbekanta skulle ”få en chans att träffa Elwe en sista gång”, förklarar i SvD hur han ser på detta med eventuellt fler kvinnor på ledande poster i moderaterna:
Det är viktigt att lyfta fram kvinnor, men det får inte gå ut över kompetensen. De kan tillföra något nytt.

5 kommentarer:

Gruv.arb sa...

Hm, kanske jag skulle kunna söka hans jobb. Bli fälld i tingsrätten och resa runt med kompisar, det skulle även jag klara av.
Inte särskilt höga krav och kanske därför man vill ha kompetenskrav som är könsneutrala.

Magnus sa...

Det här med konferensresor är spännande. Från Helsingborgs stad åkte för sådär tio år sen ett stort sällskap politiker och tjänstemän (många med äkta hälfter och barn) på studieresa/internkonferens till Eurodisney utanför Paris, givetvis me ett par arbetsfria dagar i metroplen inbokade. En av kommungubbarna förklarade att "Eurodisney har en intressant personalpolitik". Vi andra har mest hört om deras dress- och sminkcode, till exempel att manliga anställda inte får ha långt hår eller kraftigt skägg.


En annan favorit är det ivriga konferens- och mingelresandet inför Bo00 (som sen blev Bo01) i Malmö, bland annat till Barcelona och San Francisco.

Klara P sa...

Ah, då är det därför vi bara får åka till Danmark med Hbg Stad nuförtiden. Men det är ju också roligt.

Pelle sa...

Jo SL verkar ha varit en sorgligt missskött verksamhet under många år. Vi borde se till att de som hamnar i styrelsen verkligen kan något. Men hur kan man som medborgare göra det när det, som jag förstår, är rösterna i landstingsvalet som avgör SLs majoritet?

konferensresa till barcelona sa...

The west coast looks good place, as a person goes on a holiday he want to get relaxed and like to have good food and nice ambience and atmosphere. hence this place look as perfect as one want. even conference can be held as good as possible ...
konferensresa till barcelona