torsdag, oktober 25, 2007

Sydafrika då – Israel nu

Om en vecka, torsdagen den 1 november
Café Edenborg, Stora Nygatan 35, Gamla Stan
kl. 19:30-22:00
Bertil Högberg, Afrikagrupperna (f.d. Isolera Sydafrika Kommittén, ISAK) och Ammar Makboul, aktiv i Palestinarörelsen, diskuterar hur erfarenheterna från såväl den svenska som internationella bojkottrörelsen mot apartheidregimen i Sydafrika kan bidra till fungerande strategier för dagens bojkottarbete mot Israel. (Moderator: Anna Wester)

Arrangörer: Palestinagrupperna Stockholm

13 kommentarer:

Lisa Rasmussen sa...

synd att Israel inte har lika mycket/ många sportsliga ambitioner som Sydafrika, då hade det kunnat finnas en rörelse inom idrottsvärlden mot Israel som det fanns mot Sydafrika... "stoppa matchen" eller de Nya Zeeländska rugby-spelarna som jobbade mot apartheid för att Sydafrika på den tiden vägrade spela mot lag som hade spelare som var av landets ursprungsbefolkning.

skulle också varit trevligt med en låt som Steve van Zandts (Little Steven) "Sun City", som uppmanade till artistbojkott... en av de absolut bästa låtarna för en "cause". Eller "Free Nelson Mandela"...

Anonym sa...

Lisa, du är så fin.

Lisa Rasmussen sa...

nu rodnar jag...

Johannes sa...

Rosenröda drömmare som lever ett flumliv,alltid i protest mot någonting som inte är vänster, oberoende av vad, USA, Israel, globalisering, minkuppfödning, polisen,EU,regeringen,den internationella judendomen.
I detta fall kommer det inte att funka eftersom Israel i det mesta replierar på USA som inte har lika många stollar per capita som Sverige.

Anonym sa...

Du behöver inte rodna Lisa, de illasinnade kommentarerna som följde är bara Alis sedvanliga svans av liberalmuppar och folkmördarförespråkare som aldrig bemöter själva sakfrågan.

nicklas eriksson sa...

Sydafrika med vissa inslag av Hitlertyskland skulle jag vilja säga. Den israeliska fascismen är en realitet.

Johan Persson sa...

Ja, Johannes det är tur att vi har USA. Det är så få stollar där (för övrigt anser jag att alla länder där mindre än 50 % accepterar evolutionen helt enkelt borde läggas ner).

Hampus Eckerman sa...

Nej, USA har naturligtvis inte lika mångas stollar Jonathan, de har långt fler. Det är klart, du har ju i och för sig hjälpt till att öka Sveriges quota.

Annars kan vi ju som du sluta protestera mot nazism, folkmord, giftgas, mördande och ungdomsvåld. Kanske skulle världen bli bättre om vi istället som USA och Israel-vännerna bejakade de bitarna?

Johan Persson sa...

Ja det var alltså den här undersökningen om USA jag försökte länka till: http://www.religioustolerance.org/rel_comp.htm

Gryggo sa...

Jävla idioter!

Johannes sa...

Aah, swinging Tel Aviv,
De vackra tjejerna, inte minste de i IDFuniform och den höga pulsen.
Kanske lite för likt San Fransico i vissa avseenden men en fantastisk stad.
Upplevelsen förhöjs av att rödvinsvänstern inte kan göra något åt det utom att gå med plakat och rasa på Stockholms innekrogar.

På GSWB däremot eländes elände för den stackars befolkningen som är så grymt övergiven av arabstaterna.
Med vänner som de senare, Hamas och några till terroristgrupper behöver befolkningen inga fiender.
Här finns ingen vilja till att skapa välstånd. De toppmoderna växthus som Israel lämnade efter sig efter att man lämnade GS har vandaliserats eller destrueras.

Det finns ingen som helst entreprenöranda hos de araber som kallas palestinier trot att migrationen mellan Jordanien-Egypten och GSWB var mycket stor fram till Israels förödmjukande seger över de inkompetenta arabiska krigsmakterna, i sexdagarskriget 1967

Anonym sa...

Jaha johan, då borde alltså arabvärlden läggas ned?

Anonym sa...

Säger bara:

Hassan Nasrallah!

De "israeliska" folkmördarsoldaterna som tillbringat 40 år med att skjuta ihjäl Palestinska ungar gamla och kvinnor som tidsfördriv i sin kamp mot deras existens, fick plötsligt möta en ockupationsmotståndare med möjlighet till självförsvar.

De "stolta" folkmördarna sprang gråtandes omkring och sket på sig i Libanon...

så kan det gå.