torsdag, december 06, 2007

Bilder från Filippinerna

Tömmer telefonen och tänkte lägga upp några bilder från besöket i Filippinerna. Inte några fotografiska mästerverk direkt.


Globaliseringen IGlobaliseringen IIEn av Filippinernas främsta popartister, tillika miljö- och rättviseaktivisten Noel Cabangon spelar vid invigningen av en konferens.Well, det finns alltid mycket att säga om Kuba, men nog sammanfattar detta ändå en del av problematiken. Två exemplar av tidningen Granma. T.v.: "Following Che's example today means looking forward". T.h.: "Che's farwell letter to Fidel".Innovativt sätt att tanka bilar.Regeringstrogna trupper samlas för att kväsa myteriet.Regeringstrogna trupper poserar.En mindre samling som hörsammat utropet om att gå ut på gatorna i protest mot presidenten och kräva hennes avgång. En av flera grupper som samlats på olika platser utanför avspärrningarna. De soldater som blockerar vägen är avvaktande. Enligt vissa uppgifter var de inte säkra på hur de skulle ställa sig till regeringssidan respektive myteristerna. Precis efter att bilden är tagen börjar det skjutas och många börjar springa bort under viss uppståndelse. Skotten skjuts dock borta vid Peninsula Hotel och inleder stormningen.Utegångsförbud utannonseras.Manifestation den 30 november, på Andres Bonifacio-dagen. Dessa demonstranter är från fackförbundet BMP och kräver president Gloria M Arroyos avgång.Manifestation den 30 november. Här aktivister från den progressiva valalliansen SANLAKAS.
Manifestation mot osäkra anställningsformer, satta i system av arbetsgivarna.
Vattenkanon beredd vid en polisavspärrning. Demonstrationståget fick inte komma närmare presidentpalatset. Det hela gick lugnt till.
Polisavspärrning.
Problemen känns igen. De arbetandes kamp för värdighet pågår överallt.
Längs manifestationsrutten.
Den här tjejen hade fått sin påse på en konferens om arbetares situation i Sydostasien. Jag fick inte någon klarhet i var och när. Den runda knappen är från en kampanj som progressiva kvinnoorganisationer ordnar mot sexuella trakasserier inom kollektivtrafiken.
Ledaren för fackföreningen BMP talar med medierna framför polisavspärrningen.
Affisch. Överallt i Syd har människor ännu inte förstått att den "frihandel" som prackas på dem av de USA-dominerade globaliseringsorganisationerna IMF, Världsbanken och WTO och som försvårar och förstör möjligheterna till en egen utvecklingsstrategi, egentligen är "för deras eget bästa".2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så synd för det är så många som lider i världen pga dina och dina gelikars tokigheter Ali.

Jag plågas inte direkt svårt av att ni kommunister lever dåligt men alla oskyldiga, det är det som är så tragiskt.

Ja, följ Ches exempel.

Jävla hönshjärnor.

/Gurraguzz

Aewheros sa...

Hördu, Gurraguzz. Det är sådana som du som gör att somliga tvingas kräva registrering för att få kommentera eller till och med stänga av kommentarsfunktionen helt.

Varför vill motståndare så gärna tro att moderna vänstermänniskor är för alla dumheter som gjorts i kommunismens namn? Är det bara för att slippa lyssna på vad de egentligen har att säga med gott samvete?