måndag, december 03, 2007

Terror och pinsam tystnad

Lars Ohly skriver i Aftobladet efter en resa till Palestina och Israel.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra artikel men det skulle vara intressant att veta hur Ohly tänker sig en tvåstats lösning när denna omöjliggjorts av ockupanterna deras "bosättningar" och muren, hur en sådan skulle te sig ser vi redan idag:

Det "utvalda" herrefolket av guds nåde i en del som kontrollerar en annan (Gaza) som ett koncentrationsläger med vakttorn dagliga beskjutningar och ett USA/€U som lyder minsta vink till fortsatt tortyr av detta plågade folk vars enda "brott" är att de inte råkar vara judar och att de bott här äsedan även innan "israelierna" ockuperade landet förra gången i biblisk tid...

En sådan lösning är inte längre möjlig och den sionistiska entiteten vill inte ha någon Palestinsk stat. Bättre då att förespråka en av-sionisering till en stat för alla medborgare oavsett ras och religion, en demokrati.

Zorro sa...

Lasse Ohly är en man med rättevispatos. Det har han bevisat ännu en gång. Skönt att det finns ett parti som tar alla människors lika värde på allvar. Oavsett etnicitet. Till skillnad från liberalerna...

anna sa...

Ockupationen har gått för långt och en tvåstatslösning är inte längre möjlig. Såg Carola i Betlehem på TV 4 och upplevde att hon på sitt sätt tog ställning mot den där hemska förbannade muren.

magnus sa...

Terror talk då - för fyra-fem år sen - och nu:

http://tinyurl.com/2vuvda