söndag, februari 17, 2008

The flip side of the flopp

Visst är det roligt att det går åt helvete för kapitalets parlamentariska gren. Men räkna också med mer av flört med rasister, rop på ”hårdare tag” och annat bekant från den pressade borgerlighetens tunga historiska garderob.

8 kommentarer:

Olle sa...

Jag är bekymrad över en sak. Och det är att den svenska vänstern ägnar mycket mer tid åt att hos liberaler och höger jaga antydningar till kritik av invandringspolitik och problematisering av integration, än att själv komma med konkreta förslag på hur det gigantiska integrationsmisslyckandet ska kunna vändas i något positivt. Jag är bekymrad i egenskap av en person som själv inte vill något hellre än att en frikostig invandringspolitik ska fungera. Men där hittar jag ingen seriös debatt hos mina meningsfränder i vänstern. Det bekymrar mig eftersom jag själv inte heller ser någon lösning på massarbetslöshet, hög kriminalitet, hedersvåld som är, det kan ingen förneka, stora problem i segregerade områden med 80-90 % invandrare. Högern gör ansatser till lösningar eller i alla fall debatt. Vänstern svarar med att plocka politiska poäng genom att stämpla nämnda höger som rasister. Det kallar jag att fiska i grumliga vatten. Var kan jag som tillhör det röda laget hitta en seriös konstruktiv debatt och konkret vision om hur integrationen ska fungera?

Leon sa...

Fast det går ju bra för sossarna (och miljö- och vänsterpartit åker ju inte ur, vilket väl är om inte bra så iaf helt ok för dom) så att påstå att det går åt helvete för kapitalets parlamentariska gren är kanske lite väl magstarkt?
trots allt är ju sosseriet det bästa sättet att administrera och omforma kapitlets rörelser...

Neoliberal Agenda sa...

Man får hoppas att borgarna tror att det är kört nu, så de säljer ut och avreglerar för 3-4 mandatperioder framåt. Vad har de att förlora?

Eller så kan de göra skatterna synliga. Momsen kan betalas i kassan och krav på arbetsgivaravgifter/inkomstskatter kan skickas hem som ett inbetalningskort.

En postgiroavi på 30-40 papp varje månad skulle nog få en Svensson familj på andra tankar.

Anonym sa...

Esbati hade rätt.

Micke sa...


Neiliberal agenda sa
Man får hoppas att borgarna tror att det är kört nu, så de säljer ut och avreglerar för 3-4 mandatperioder framåt. Vad har de att förlora?


Ja du har ju även tidigare visat att den liberala grund du påstår dig stå på bara består av lögner om ditt missnöje med majoritetens förtryck av minoriteten via vår parlamentarism.

Nu tar du detta ännu ett steg högre och förordar att en regering som inte haft faktisk majoritet i opinionen sedan valet bör köra över en majoritet för att på så sätt trumfa igenom förändringar som majoriteten inte vill ha.

Det är nyliberal demokrati syn.

Du är en hycklare precis som den hycklar ideologi du företräder.

Thomas E sa...

Neoliberal agenda, när jag hörde Odells senaste genidrag, att få bort bostadsköerna genom att höja hyrorna så trodde jag att regeringen hade gett upp tanken på att vinna nästa val. En enkel och radikal lösning på problemet som kommer att göra hundratusentals borgeliga hyresgäster förbannade.

Magnus sa...

Det är bloggar som Ingerös med hans (och somliga kommentatorers) infantila tjafs, ohederlighet och uppblåsta, motbjudande våldsflirtande som får en att rätt och slätt vilja svara med Nationalteaterns klassiska "LÄGG AV!! - Ni fattar in-genting"

Magnus sa...

Thomas E: I ne artikel i Svnsk Linje för några år sen ägnades det många spalter åt att förklara varför de som hyr sin bostad är tröttsamma och moraliskt underlägsna de som äger insatslägenhet eller villa. Hyresrättsfolk gnatar, kladdar ner i trappuppgångarna, köper mindre möbler (jfr julkampanjen om shopping) och har dessutom sämre arbetsmoral eftersom de inte har skuldsatt siog för bostaden (!). Tror att han påpekade att de var fega också...