torsdag, februari 07, 2008

Hyfs

Den mest kärnfulla svaret på Marie Söderqvists 1800-talskrönika i Expressen häromveckan, levererades av Elisabeth Biström Risslén.

Söderqvist fortsätter sin politiska rymdvandring i en ny, arbetsintensiv Expressenkrönika där hon ondgör sig över pöbelns pöbelaktiga reaktioner. Inte bara vill folk höja skatten – de har inte ens vanligt bjudningshyfs! Just detta alltså, som framsynta moderater varnade för redan vid allmänna rösträttens införande – att ”vi snart får höra suset från den antågande barbarskogen”. Nu har den kommit fram!

Elisabeth replikerar läsvärt här. Läs det! Men bäst är kanske ändå Badlands Hyena:
Man ska ha respekt för dem som inte har respekt för andras åsikter! Elisabeth Biström Risslén borde i stället lugnt och sansat satt sig ner och diskuterat på vilket sätt vi ska avskaffa den allmänna rösträtten.

Borgerligheten har, som Marie Söderqvist skriver, respekt för alla. Utom för idioter som inte borde få rösta, parasiter som borde löpa gatlopp (von Holstein), svenskar som är galna för att de har fel åsikt (Skytte), eller svennebanan som måste undervisas med bilder nere på dagisnivå (Skugge).

Annars har borgerligheten respekt för alla. Alla människor.

Inga kommentarer: