torsdag, mars 20, 2008

Rent hus

Kul med en flexiblare arbetsmarknad. Ökar friheten, typ.

4 kommentarer:

/M sa...

Hur kan de vara säkra på att det är tv-programmet som är orsaken? Jag noterar att Johanna har blonderat håret på ett mindre snyggt sätt... och jag drar mig till minnes en skyltmontör som blev persona non grata när han färgade håret förra året. Helt rätt agerat av arbetsgivaren också om jag minns utslaget i arbetsdomstolen bland expressens läsarkommentarer rätt också.

Peter W sa...

Du kan väl anställa henne? Jag skulle då inte vilja köpa livsmedel av henne men om du anser att anställning är en mänsklig rättighet för vissa och att anställa en skyldighet för andra så borde du väl ändå föregå med ett gott exempel?

Anonym sa...

Till /m:

På ett mindre snyggt sätt? Din personliga smak är förstås en absolut sanning - en fix referenspunkt i världsaltet för alla andra att rätta sig efter? Vilken tur för dig att man inte kan bli avskedad för mental omognad! :-)

Anonym sa...

Peter, din kommentar är rätt klockren!

Visst är det trist att hon blir av med sitt jobb. Men som sagt vem vill handen på hjärtat köpa mat till sig och sin familj av henne?

Vad ska arbetsgivaren tänka? Rykten och bojkotter är tyvärr en realitet, det kan ställa till ett helvete för småföretag som lever på gränsen. Tur då att facket finns, som kan hjälpa att stämma företaget så det går omkull istället! Vem blir gladare av det??? Vem är den starka och svaga i sammanhanget??? Jag tror inte butiksinnehavaren känner sig så värst mycket starkare utan att de hamnade i en helvetessituation där de tvingades välja mellan pest och kolera. Att omsättningen lär minska rejält har nu den föredetta anställda sett till, kanske kommer de att gå omkull på grund av detta!? Är då den föredetta anställda skyldig att köpa mat åt butiksinnehavarens eventuella barn???
Upp till kamp, men mot vad???