tisdag, april 08, 2008

Konflikt kan vara upplyftande

Det ska gudarna och arkiven veta, att jag inte jublar över allt som kallar eller uppfattar sig som vänster. Och det är inte alltid jag varit enig med alla folksen bakom Tankesmedjan Konflikt. Men det finns mycket tankekraft och erfarenhet där ändå, och jag ser fram emot att följa skriverierna på nättidningen Dagens Konflikt. Här är pressmeddelandet.
Idag lanserar Tankesmedjan Konflikt en nättidning som samlar en bred och ifrågasättande vänster, till sitt väsen hängiven uppgiften att riva ner kapital och patriarkat, byggsten för byggsten.

Dagens Konflikt kommer läsaren att ta del av initierade analyser, essäer, upprop och debattartiklar med fokus på arbetarklassens liv och verklighet i dagens Sverige. Här ryms tankar och åsikter om vad arbetarrörelsen och vänstern gör för att flytta fram sina positioner men också vad näringslivet och högern gör för att krympa vår möjlighet att leva värdiga liv, säger Jesper Nilsson, chefredaktör för Dagens Konflikt.

I redaktionen för nättidningen ingår utöver chefredaktören tre medarbetare och det finns för närvarande ca tio skribenter som ingår i nättidningens kärntrupp. Reportage och gästanalyser från externa skribenter kommer att beredas plats liksom debatter med meningsmotståndare.

Vi vill skapa utrymme för en debatt på våra villkor. Alldeles för få vänsterröster vågar sätta dagordningen utan reagerar istället på borgerliga initiativ och argument. Då är det lätt att framställa oss som defensiva och handlingsförlamade. Istället måste vi formulera våra egna problem. Vår målgrupp bryr sig mer om det växande avgiftstrycket än skattetrycket och det var här du läste det först, avslutar Nilsson.
In i RSS-läsaren alltså.

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Vår målgrupp bryr sig mer om det växande avgiftstrycket än skattetrycket och det var här du läste det först, avslutar Nilsson"

Oj, vilken nyhet! vår målgrupp är egoistiska och ser hellre att någon annan betalar deras nota än att de själva ska behöva hosta upp. Ciggen är ju så jävla dyra i dessa dagar, så det blir inte mkt över att konsumera på mediciner. hosthost

Leon sa...

Med tanke på att typ hälften av folket på bilden är medlemmar i (v) är det kanske inte jätteförvånande att ali gillar nät-tidningen. Kul att ni fått en tankesmedja (här är jag alltså inte bitter eller ironisk, allt som är en motvikt till dumdryga liberaler på internet är bra), trist att den inte vågar deklarera partifärg...

Anonym sa...

Leon - wow, du har örnkoll och en slutledningsförmåga som är få förunnad. Tre personer på bilden är medlemmar i Vänsterpartiet. Om dessa personer var intresserade av en partismedja hade de troligen bildat just en sådan, Sherlock.

Anonym sa...

Men varför är det bara en tjej?

Anonym sa...

två är det. men tja, vem vet.