tisdag, april 22, 2008

Några tips

1. Ulla Andersson skriver i ETC om hur regeringen systematiskt och medvetet monterar ned den offentliga välfärden, trots att retoriken är ämnad att skyla över. Läs!
Låt mig ge ett exempel; den borgerliga regeringen skryter om sin stora satsning på Läsa, skriva, räkna i skolan, den är på 900 miljoner på tre år. Men frysningen av statsbidragen innebär att skolan tappar drygt tre miljarder.

2. Andreas Bryhn gör en mycket bra argumentationsgenomgång kring den vansinniga tvångsmarknadiseringen av boendet – ett av de absolut mest effektiva och långsiktigt verkande projekt för utvidgande och cementerande av sociala klyftor som högern igångsatt.

3. Lite glad kuriosa från jobbet. Klassekampen förärades idag ett branschpris i kategorin Årets upplageavdelning, med motiveringen att
avisen kan vise til imponerende resultater med en opplagsvekst på 30 prosent, økning i lesertall på 45 prosent fra 2005 til 2007, og med utgangspunkt i en sterk redaksjonell satsing har opplagsavdelingen fulgt opp med en meget bevisst holdning til markedsarbeidet.

Inga kommentarer: