lördag, maj 31, 2008

Myrdal om Rice och regeringen

Jan Myrdal när han är som bäst. Läs hans tal vid demonstrationen mot Condoleezza Rice' besök:
Den nuvarande regeringspolitiken är landsförrädisk så som den gamla högerns aktivister när de år 1914 sökte en modig svensk uppslutning på Kaiserns sida. Den är mot landets intressen lika stridande som den, av Per Albin Hansson näpsta, generalers och aktivisters vilka år 1941 sökte få med svensk trupp i marschen mot Moskva.

[...]

Condolezza Rice är en alltigenom föraktlig och vidrig representant för mord och blod, tortyr och utplundring. Det är en skam för den svenska regeringen att den inbjudit henne.
Läs hela.

16 kommentarer:

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Hylla Jan Myrdal lite till, så kan vi gröna sno resten av det hycklande vänsterpartiets röster också. Inte mig emot.

Hugo sa...

Jättegoda, Myrdal denne gigantiske titanfosil av kvarfröjande förlorad ideologi är som vanligt magnifik i sin retorik.

Men jag säger som Myrdal, de offer som krävts (orsakade av USA är en ynklig fis i rymden, jämfört med all direkt o indirekt massdöd under kommunismen), är historiskt motiverade för att säkerställa enskildas frihet, mänskliga rättigheter och marknadsekonomi.

Så det så.

Anonym sa...

precis. Myrdal när han är som bäst. Och Ali när han är som mest imponerad.

Grattis vänstern. Vilken magnifik högsta nivå Ni kan producera. Det fullkomligt blommar hos Er.

Anonym sa...

Varför är alla högertomtar som skriver kommentarer här retarderade? Kan ni inte åtminstone försöka säga något om att Sveriges regering skaffar allvarliga hot mot Sverige genom att slicka röv på en krigskåt och diktaturstödjande supermakt? Eller bara ödsla några meningar åt ert rättfärdigande av ett angresskrig som tagit livet av över en miljon människor?

Ole Pedersen sa...

Til de av oss som ikke står på kne på bønnetepper eller som Hans Fredrik Dahl sirkulere blant de fromme i den katolske menighet, er det en fornøyelse å lese Ingvar Ambjørnsen som kødder med Klassekampens nye politiske-religøse offiser spesialimportert fra Sverige.

http://esbati.blogspot.com/2008/05/norges-framtid.html

Alle som vil forstå hvorfor Mahmoud Darwish må demoniseres og hates av islamofascistenes misjonærer må lese dette.

http://www.document.no/2008/05/nar_fienden_ma_lope_eller_do.html#comment-266026

Dagfinn Nordbø til minne

Dette leserinnlegget ble nektet tatt inn i avisen Klassekampen, under henvisning til at "debatten dessverre var stengt".

I en avis med en nesten overveldende forutsigbarhet i artikler og spalter, blir det tomt og litt trist når en stilsikker frisparker som Dagfinn Nordbø, eh…Sparkes. Eller oppfordres til å ta sin penn og begi seg til andre baner og redaksjoner. Jeg vet jo ikke hva som har skjedd, selv om det ikke krever særlig fantasi å forestille seg et par muligheter. Jeg tenkte at jeg skulle være først ute med å etterlyse Nordbø, eventuelt lyse fred over hans virke i Klassekampen, men slik skulle det ikke gå. Desto hyggeligere å se at det ikke bare er jeg som savner ham. For meg kom frisparkerens brå bortgang imidlertid ikke som noen stor overraskelse, slik tilfellet tydeligvis har vært for enkelte andre. Jeg hadde ventet på det en god stund. Man kødder ikke med Gud i arbeiderklassens egen avis. Ikke nå, i 2008.

Ingvar Ambjørnsen
forfatter

http://dagfinn-nordbo.blogspot.com/2008/05/dagfinn-nordb-til-minne.html

Anonym sa...

Äh, Myrdal är cool. Han är nåt så ovanligt som rabiat anti-PK och samtidigt vänster. Dessutom en ruskigt bra författare.

Tycker dom som spyr på honom så fort han öppnar munnen borde ta och spänna av lite. Gubben är måhända inget politiskt geni, men han är rätt charmig.

Hugo sa...

Ano och Ano, förvisso är förvisso JM inte ett politiskt geni, därtill har han enfaldigt trampat för mycket runt i "skittunnan". Att han kan skriva böcker är en sak, men det gäller att granska innehållet, då blir det väldigt tunt.

Kan lika gärna lyssna på KPLM´r och deras totalt enfaldiga tjatter på gatorna i Gbg, lika enfaldigt o lika dumt. När skall Sverige sluta vara ett Kalle Anka land?

Anonym sa...

Åh ser man på, en partikonstapel patrullerar. De som inte håller med Esbati är högertomtar. De är också retarderade. Konstaplarna drömmer om revolution och att få fängsla alla högertomtar på vänsterns sinnessjukhus. Esbati, Jinge, Bulten, ClaesW, Hampus E, al-andalus, och naturigtvis Micke är desamma, och naturligtvis inte retarderade.

Vänstern måste punktmarkeras.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Esbati hyllar mannen som i sin tur hyllade massakern på himmelska fridens torg. Hellre högertomte än det sällskapet. Retarderad är också ett coolt omdöme. Ska vi kanske skjutas som galna hundar, för att travestera gamle Josef?

Kurt sa...

Det behövs verkligen ett historiskt perspektiv i denna tid. Det känns ju allt mera som vi återupplever 1930-talet, och vi verkar inte ha lärt oss något alls.

Josef Boberg sa...

Hmmm... - För mig personligen är partipolitik - oavsett om det är till höger eller vänster - som att välja mellan pest och kolera, faktiskt...

Ha det... :-) /önskar folkstyres-vännen Josef

Bengterikj sa...

Förtrycka egna folk är tydligen ok enligt JM (och AE?) men inte att befria andras.

Pelle sa...

Ano 1,31 och så vidare - det är ju ingen av de här "retarderade tomtarna" (jag skulle kanske valt andra ord) som säger att de inte håller med Esbati. Det är ju faktiskt ingen som ens försöker kommentera innehållet i citatet. Nej, eftersom det är supertomten Myrdal som sagt något så behöver man inte ens läsa vad han säger - det är fel ändå. Anders på Värnhem till exempel konstaterar att Stalin var en mördare. Jo?
Ta ett djupt andetag, läs citatet, analysera, kommentera.

Daniel sa...

Hej kompis,

Kriget i Irak är dåligt. Och dumt.
Det finns dock personer som kan hållas ansvariga. Typ Rice. Är det inte bra att hitta tillfällen att kunna snacka med henne då? Även om Raj-Rajs mediejippo mest bara är tramsigt.

Bengterikj sa...

Jag kan inte hålla med om att Myrdal är som bäst här. Han är bättre, när han förstår Kinas ledare.

Pelle sa...

Poängen som Ali gör är ju just att Myrdal är som bäst när han kritiserar Irakkriget och sålunda sämre eller som sämst när han hyllar Pol Pot och Kina. Så alla håller med varann. Bra.

Daniel - klart man ska prata med henne, frågan är väl om Reinfeldt är kritisk på något plan eller om de bara pratar affärsmöjligheter?