fredag, juni 27, 2008

När Irak befrias och demokratiseras passar man på att göra upp med flumpedagogiken
(via Angry Arab)

16 kommentarer:

Anonym sa...

Yup, bättre att låta skolbarnen bli sprängda i luften. Eller, sånt där med självmordsbombare är nog bara påhittat av imperialistiska, brunliberala kapitalistsvin.

Anonym sa...

lite självironi på köpet? Det gillar jag. /KL

Thomas Tvivlaren sa...

Rektor Jan Björklund var väl ute på skolgården och övade marschtakt med musiklasserna...

Hugo sa...

Måste kännas bittert att det inte gick käpprätt åt helvete i Irak, eller hur?

Egendom är stöld sa...

Hugo,
Gjorde det inte? Tänk vad skenet kan bedra.

scotty sa...

Det kunde alltså gått ännu värre Hugo? Du skräms.

anonym1 - Såvitt jag förstått hade Irak aldrig haft några självmordsbombare innan US Army räddade Bagdad.

Anonyma anonym sa...

Trist att det är ett gäng borgerliga rättshaverist-look-alikes som ska försämra debatten på den här sidan. Jag tycker Alis tankar och texter förtjänar bättre bemötande.

Anonym sa...

De flesta pissliberaler här tycks ha "glömt bort" de engelska agenter som ertappades i full färd med att spränga en marknadsplats i Basra (med masker bomber tändhattar och arabiska kläder).

De blev "fritagna" från den polis västmakterna själva tillsatt och papegojmediekonglomeraten beordades full tystnad.

Denna affär tillsammans med Fisk´s reportage om nyrekryterade poliser som skickades till likadana platser och moskeer i bilar riggade med sprängmedel som utlöstes via telefon, kastar dock mycket ljus över USAs (israels) ockupationskrig i regionen...

Hugo sa...

Jaha, då är det väl så enkelt. Utländska agenter ligger bakom självmordsbomberna. Alltid lär man sig något nytt på denna blogg.

Susanne sa...

Hej!
Helt off-topic, men var/är du i Oslo? Jag är helt säker på att jag såg dig på Vogtsgate i Torshov när jag var påväg hem. Du kanske var påväg mot "Friheten"? Jag har funderat på att gå dit för att få råd om arbetsrätt. Vet du annars var i Oslo jag kan vända mig? Vi är fem stycken som fått det väldigt illa på jobbet och jag skulle så gärna tala med någon som har mer insikt.

Ali Esbati sa...

Hej Susanne,

Det var säkert mig du såg. Jag bor i Oslo - på Torshov - sedan årsskiftet.

Jag vet inte vad du har för sorts jobb, men det bästa är ju ofta att prata med facket - även om man inte är medlem. Om du t.ex. jobbar inom restaurangsektorn är det Hotell- og Restaurant, som numer sorterar under Fellesforbundet.

Om det är saker som rör säkerheten eller riktigt allvarliga brister, kan man kontakta arbiedstilsynet:
http://www.arbeidstilsynet.no/

Men, kanske är det i det här fallet bäst att kontakta Juss-Buss, som just ger juridisk förstahjälp gratis, bl.a. om arbetsrätt. Här är deras hemsida, där du kan börja med att kolla under "Vanlige spørsmål". De har sommaröppet också.
http://www.jussbuss.no/

mvh
Ali

Susanne sa...

Hej!
Tusen tack för ditt svar. Nu känner man sig inte lika liten längre.
Deijligt! Jag bor också i Torshov, då kanske man springer på dig någon annan dag också.

mvh
Susanne

Anonym sa...

Jaha, då är det väl så enkelt. Utländska agenter ligger bakom självmordsbomberna. Alltid lär man sig något nytt på denna blogg.

Kom inte och säg att du inte kände till att brittiska soldater utklädda till irakier greps i Irak i en civil bil fullastad med sprängmedel.

Ockupanterna, f'låt, "befriarna" ska det ju vara, använde sig av sina väpnade styrkor för att frita soldaterna, förmodligen innan de hanns förhöras på allvar eller ställas inför rätta.

Det är demokratin, dumbom!

Catti Ullström sa...

Det är ju alldeles utmärkt. Det här kan vi använda i Sverige också. Nu när vi ska avveckla det svindyra idioti-projektet Nordic Battle Group kan de unga soldaterna bli skolvakter istället. Smart.

Lorenz sa...

Precis Hugo,

Bomber ska med bomber bombas! Självmordsbomber bekämpas med splitterbomber, spikbomber med napalmbomber, megabomber med atombomber.

Ex. 1
Självmordsbombare bombar på iraktorg. Bomba bombaren på torget så är problemet löst.

Ex 2. I Saddamskolor var det alltid rackarsfasoner och fula trix på skolgården, elever slängde bomber och granater hit och dit, kors och tvärs mot Mecka och Medina.
TILLS jänkare med ratatatatata-gevär patrullerar på skolgården. Problem solved!

Mange sa...

Ali, oberoende av vad som skedde under krigshetsen och propagandan före invasionen, vad tycker du om den senaste utvecklingen i Irak med kraftigt sjunkande självmordsbombarattentat? Kan man trots allt inte se en svag ljusning och en öppning mot demokrati, och hur ställer den då sig i förhållande till om Saddam fortfarande hade suttit kvar vid makten?