onsdag, juni 25, 2008

Frihetsfronten

Den katolska kyrkan på Kuba protesterar mot regeringens arbete för homosexuellas rättigheter.

11 kommentarer:

Miguel sa...

inte förvånad, katolska kyrkan har alltid varit en reaktionär högerkraft smo aktivt stött militära högerdiktaturer och motverka all kamp för social rättvisa och kvinnors och hbt personers rättigheter.

katolska kyrkan har gjort klart att den är en högerorganisation, tack och lov har deras vurm för pinochet, uribe och andra gjort att allt fler fattiga latinamerikaner tappar förtroendet för dem vilket är positivt

Anonym sa...

Hoppsan! Jag trodde att Cubaregimen och kataloska kyrkan hade samma syn på homosexuellas rättigheter.
Det är inte speciellt vanligt att diktaturer ger några "avvikande" några som helst rättigheter.
Undrar just vilka baktankar Raul har?

Anonym sa...

Hoppsan! Kanske beror det du trodde, på att du är en idiot?
Det är inte speciellt vanligt att högerfolk som snackar hit och dit om Kuba egentligen vet ett skit om landet.
Undrar just om du drar några slutsatser av det?

pelle sa...

100 spänn på att anonym1 inte gör det...
Detta inlägg påminner mig förresten om DN-ledaren om Venezuela tidigare i veckan. Är det en vänsterregering som ska sättas dit så får man tro och hitta på precis vad som helst. För vi vet ju alla hur Stalin härjade. Nog måste det vara likadant nu?


Jag måste dock säga att mitt motstånd börjar ge vika. DN har hamrat in så mycket skit att jag börjar smått tro på dem. Kanske är orättvisa bra och rättvisa leder till massmord? Det är ändå Sveriges största tidning med de allra skarpaste hjärnorna vi pratar om.

Anonym sa...

Jag antar att det är sodomiters "rättigheter" att paradera och utöva sitt sex och könsliv på offentlig plats som avses?

Den här depraverade exportprodukten och "livsstilen" från USA är helt främmande i länder där man fortfarande respekterar varandra i det offentliga rummet och håller privatsaker som sex inom hemmets väggar och inte på gatorna.

Alexander sa...

Miguel:
Jag förstår absolut vad du menar. Men jag anser ändå att du är lite ute och cyklar vad gäller katolska kyrkan i just Latinamerika.
60- och 70-talets revolutionära våg grundade sig till stor del på katolska präster som anammade befrielseteologin. Att Vatikanen sedan motarbetat dessa avvikare kan jag inte förneka. Min poäng är att om katolska kyrkan någonsin gjort något gott så är det trotts allt i Latinamerika. Glöm inte Hélder Câmaras ord: When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."

Lars sa...

Hoppsan!

Pest istället för koleran gör ej att det känns friskare, även om man är socialist.

"Frihetsfronten" Esbati med missriktad sarkasm benämner Vatikanen känns i detta fall lite underligt.
Då den latinamerikanska kyrkans syn på homosexuella varit relativt samstämmig med den kubanska regeringens - som inte haft mycket till övers för "avvikare" politiskt såväl som sexuellt, ofta görs också likhetstecken emellan homosexualite t och politisk dissidens. Homosexualitet betraktades som ett "hot" mot moralisk och därmed politisk ordning då dessa i diktaturer går hand i hand.

Jag får uppfattningen att man av inlägget ska identifiera och rikta blicken mot organisationer som den Romersk-katolska kyrkan på Cuba (en organisation som för övrigt också gjort gott för de fattiga och marginialiserade i Latinamerika) istället för den gravt korrumperade "socialistiska"/statskapitalistiska regimen.

Anonym sa...

Lars:
Efter att ha lånat en hjälpande hand i fattiga områden i sydamerika cementerades min syn på katolska kyrkan i området som extremt konservativ, och utan respekt för mänskligt lidande eller liv. Tvärtom var det många samfund som här ses som extremister och kyliga, som t ex Livets Ord (Palabras de vida) och Jehovas vittnen, som gjorde enorma humanitära insatser.

I hela latinamerika så har synen på både abbort och homosexualitet följt just katolska kyrkans samhällsmakt. Huruvida regimen blivit uppbackad av, stödjer eller lyder katolska kyrkan har större betydelse än om den ligger mer till vänster eller höger.

Den onödiga samtiden sa...

Har inte Castro sagt något i stil med att katolska präster gjort mer i verklig handling för vanligt folk, än de flesta officiella "kommunister" i framför allt västvärlden som mest ägnat sig åt testuggeri? I så fall håller jag nog med.

Battyman sa...

anonym homofob:

Nej, homosexualitet är ingen importerad livsstil från USA. Redan de gamla grekerna hade samkönat sex. Djuren har samkönat sexumgänge. Try it - you'll like it.

Anonym sa...

Nej, jag är inte "rädd" för homofiler och alltså inte "homofob".

Visst företeelsen har existerat i alla tider i olika depraverade kulturer men som den hårdlanseras i dag i det offentliga rummet och i div. spektakulära sexualparader, en amerikansk exportprodukt och en egotrippad livsstil.

I östeuropas kulturer av enade kärnfamiljer lanseras den just nu av Soros fundation med stöd av ngo:er knutna till den amerikanska regeringen tillsammans med drogliberalism.

Och nej, jag tänker inte "try it", hade jag velat det hade jag inte besvärat dig eller andra med mina sexuella böjelser utan behållt det för mig själ i egen privat sfär...