måndag, juni 09, 2008

Sälen ägd

Fraktionsstrider skakar moderaterna i Bohuslän. Moderpartiet arbetar för att fler sälar ska dödas, medan en del av de moderata ungdomarna inte tycker att frågan hör till partiets kärnverksamhet – att göra livet surt för arbetslösa och sjukskrivna (eller, eventuellt, att åka båt). Ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman skriver om att utomparlamentariska kampgrupper – hagelbösselobbyn – flyttat fram positionerna.

Bäst är kommentarerna på Wykmans inlägg. Notera särskilt nummer 2.

Det måste löna sig att arbeta.

2 kommentarer:

Kurt sa...

Moderaterna som bedriver en utpräglad storstadspolitik har bara en enda sak att locka landsbygds befolkningen med och det är utökad jakt på rovdjur, rovfåglar och alla djur som EU:s jaktdirektiv inte tillåter jakt på i Sverige. Det är t ex skarv och morkulla under häckningen. Det här är en politik som man bara presenterar lokalt ute i landet, men undviker att presentera centralt. I detta paket ingår också att man inte längre skall skydda natur i form av statligt ägda reservat eller nationalparker, i stället skall skogsägarna få ersättning för att de TILLFÄLLIGT inte avverkar.

Peter A sa...

Nu fanns det ju ingen sådan kommentar. Undrar om det fortfarande lönar sig att vara sjukskriven?

Förövrigt använder man med fördel en hakapik (en form av spikklubba) för att döda sälar. Med en hagelbössa förstör man ju pälsen.

http://www.slate.com/id/2139026/