onsdag, mars 11, 2009

Game, settler and facts on the ground

Det talas ibland om en fredsprocess i Mellanöstern. Den ska ha startat med Osloavtalet och tyvärr avbrutits då och då. Så här har antalet israeliska kolonisatörer på ockuperad mark förändrats sedan 1967.Bilden är från den här artikeln på Counterpunch. Jag hittade den hos Paolo Pissoffi, som kommenterar så här:

Det vi ser ovan är en israelisk vägskylt i denna, roadmap to peace, den betyder: "Se upp palestinier! Fredsförhandling pågår." Mittåt – fredsförhalning ska det vara.
Här är Guardian-artikeln om en konfidentiell EU-rapport som konstaterar att Israel är på väg genomföra etnisk rensning i Östra Jerusalem genom att bygga bosättningar och samtidigt riva palestinska hus – något Hillary Clinton kallade ”unhelpful”.

Den israeliska regimens lögnfontän Mark Regev är som vanligt bäst på att beskriva den israeliska raspolitiken i surrealistiska termer:
We are committed to the continued development of the city for the benefit of all its population.
Då så. Anyone for tennis?

10 kommentarer:

jenu sa...

Katt och råtta tänker aldrig likadant.

Röda Sten sa...

Israel har hajat det här med att göra politik av sportklyschor för länge sen. Anfall är bästa försvar. Dessutom har de förstått vikten av en försvarsmur, att etablera sig på motståndarens planhalva och rensa framför eget mål.

Serhat Daran sa...

För detta blir Israel belönade med större och mer djupgående handelsavtal, medan man efter orwellisk manér kräver att Hamas ska erkänna Israel. Det var ju en trevlig soppa.

Anonym sa...

Ali Esbati, din blogg med sina utmärkta observationer och inlägg ang. rasstatens 60-åriga kamp mot lokala icke-judar och för mer lebensraum, blir extremt motsägelsefull om du samtidigt tillåter norska sionistfascister skita ner den i varje mellanslag med i stort sett vilka rasistiska fekalier som helst.

Om någon skrev lika vidrigt om judar (skulle du utan tvekan stoppa dem, varför?

Är det för att anti-fascister och muslimer anses "tåla" sådant eller vad?

Byt ut den spammande sionistfascistens "muslimer" mot "judar" och fråga dig om du hade tillåtit det. Är det "svenska" föreningen mot anti-semitism du är rädd för, eller att falla i samma fälla som Ohly? Så länge du bemöter sakfrågan finns ingen risk för det och eftersom "antisemitism" numera är devalverat till vad som helst som rör fascisthögerpolitik kapitalets globalisering eller folkrätt borde det snarare vara en stolthet i det...

Anonym sa...

Var det först efter att fredsprocesserna kom igång som bosättarna drog igång?
Låter konstigt.
Har för mig att det fanns en del bosättare innan.

Richard sa...

Håller med anonym 12:04!

Anonym 1:27: 1967 delade man väl upp marken så man skulle kunna skapa en varaktig fred. När man ser på siffrorna ovan verkar det inte som att Israel varit särskilt intresserade av fred. Och visst, Israel ockuperade mark långt innan 67, det var så konflikten "startade" (om man inte känner för att gå ännu längre tillbaks i historien).

Anonym sa...

Ali,

Vet du vem Amir Hadad ar?

Anonym sa...

Ali, kom igen. Din censur börjar bli trist. Jag skrev en kommentar här som ifrågasatte din bloggpost, och några av kommentarerna.

Typiskt nog släppte du inte igenom den.

Varför bloggar du med påslagna kommentarer om du inte vågar erhålla kommentarer till det du skriver. Det är bara ovuxet och barnsligt att hålla på som du gör.

Det visar på svaghet att du inte kan tillåta en debatt.

Skärpning.

Röde Condoren sa...

Om icke framsläppta kommentarer är censur så är liberala medier och bloggare betydligt mer censurbenägna.

Väx upp era jävla liberaler!

Anonym sa...

Får huvudvärk av liberalbloggar.

Ali Esbatis blogg är grymt bra, precis lika bra som Josefin Brinks, som just börjat blogga igen efter en tids uppehåll :-) Skööönt!