tisdag, mars 17, 2009

Hold the line (love isn't always on time)

I Colombia protesterar några vänsterextrema traditionalister mot de fortsatta ”olagliga avrättningar av civila” som genomförs av militären med stöd och belöning från den USA-stödda högerregeringen.

Som bekant har mörkrets krafter genom antidemokratiska metoder – alltså folkrörelsearbete och val – har tagit över land efter land i Latinamerika. Där hotar man demokrati och marknadsekonomi genom att låta fler människor vara med och besluta över statens angelägenheter, genom att införa nya grundlagar som inte är skrivna av och för komprador-eliterna och genom att slösa bort folkets egendomar på framgångsrika fattigdomsbekämpnings-, utbildnings- och hälsoprogram, istället för att marknadsmässigt låta dem kontrolleras av en liten klick som placerar pengarna i schweiziska bankkonton och som andelar i amerikanska hedgefonder.

I detta läge är Colombia den tungt USA-dominerade oas av korruption och paramilitärt våld som alla globaliserade frihetsälskare behöver.

Jag hoppas och utgår från att Per T Ohlsson och SvD:s ledarblogg följer upp de glädjande nyheterna om att Colombia håller kursen. Dick Erixon har redan gjort viktiga påpekanden vid flera tillfällen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inte bara Per T Olsson och Dick Ericsson utan glädjande nog också latinamerika-korrespondenten Lars Palmgren på Ekot i SR.

Lars Palmgren tillhör liksom de ovanstående en liten klick frihetsälskande Pinochetistas på en mörk kontinent som frenetiskt och osjälviskt jobbar för att latinamerikanerna skall få komma tillbaka till de gamla goda idealen samt sprida dem till oss här hemma.

Lars Palmgren ser rakt genomvänsterns falska rökridå av ökande sociala och mänskliga rättigheter liksom anti-analfabetism och fattigdomsbekämpning och lika rättigheter, Han ser istället hat-kampanjer mot de fåtal uthålliga "rika" likasinnade i dessa diktaturer som skall få länderna på fötter igen, utan dessa IMF´s och USAs (School of the Americas inte minst)ovärderliga hjälp för demokratisering är det hopplöst ute för kontinenten. Tack Per Lars och Dick för att ni finns!

Micke sa...

Jag nyss hörde en intervju med en mamma till en colombiansk utvecklingsstörd icke läs och skrivkunnig pojke som skjutits och bokförts som ledare för en terrororganisation och för vilken man sedan kvitterat ut belöning.

Hennes största problem var att hon hatade så mycket och hon var rädd att Gud inte skulle förlåta henne.

I Sverige finns det bloggare som postar bilder på hangarfartyg som argument.

Undrar vad dom har för förhållande till Gud?

Micke sa...

Lars Palmgren ser rakt genomvänsterns falska rökridå av ökande sociala och mänskliga rättigheter liksom anti-analfabetism och fattigdomsbekämpning och lika rättigheter,Jag gjorde för några timmar sedan en reflektion efter att ha hört dagens eko rapportera om hur Colombias militär dödar oskyldiga för att kvittera ut belöningar i kampen mot terror som utdelas baserat på hur många terrorister man dödar och undrade hur vår svenska dogmhöger förklarar att land efter land i Sydamerika i fria demokratiska val går åt vänster trots att kontinenten välsignats av och varit dominerad av dogmhöger under så lång tid?

Har ni nån fundering på vad det beror på och hur skulle ni vilja gå tillväga för att återupprätta er dominans i Sydamerika?

Något är det ju uppenbart att ni missat eller hur?

Vet Dick vad??

Vill han ens veta det?

Serhat Daran sa...

Demokrati kan smaka bittert ibland. Det är dock glädjande att se hur medvetna latinamerikaner är - tvärtemot västerlänningar. Men Colombia ser dock ut att bibehålla sin roll som Sydamerikas Israel.

Kurt sa...

Glädjande nog har både radioprogrammen Konflikt (7/3) och Medierna (28/2), båda i SR P1, reportage från Colombia (Lars Palmgren medverkar inte!). De visar b l a hur president Álvaro Uribe personligen hotar journalister, och hur politiserat rättssystemet är i Colombia. FARC gerillan beskylls, med rätta, för att kidnappa personer (även om väldigt många av dem nu har släppts), men paramilitärerna har i stället dödat 10-tusentals personer, och de skyldiga skall nu delvis få amnesti om de erkänner, men det avbröts ju snabbt när det visade sig att de också erkände sina kopplingar till de styrande politikerna.