fredag, mars 27, 2009

Humorchock x 3

1.
KABOBfest presenterar den fantastiska ”Complete Guide to the 13 Types of Arab Men”. Här finns utförliga redogörelser för bland andra Broblem Hassan, Flamboyant Mustafa och Ali the Activist Dynamo. Posten har också i efterhand kompletterats med bonusspåret Amir, the Secret Arab Queer. Missa inte de demonstrativa Youtube-klippen. (Det borde väl förresten vara överflödigt att påpeka att skillnaden mellan humor och kränkning inte ligger i det man säger/skriver/visar, utan i maktrelationer; vem och varför.)

2.
Shädy Äcres. Detta är genialt. Zombie and Monkey have a discussion.
[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10]... och kanske fler.

3.
På sin blogg En man med ett skägg gör Kalle Lind reklam för sin bok Människor det har varit synd om, genom att lägga upp en text som hjälper oss förstå män och mäns tankar om män.
Män är en homogen socio-ekonomisk gren av befolkningen, som bl.a. känns igen genom sin närhet till varandra (vilket inte är bögeri!). Det är fråga om en grupp som tycker sej dela intressen, livssyn, ekonomiska behov och intresse för varandra (dock ett icke-sexuellt intresse!).

För att understryka att det verkligen inte är fråga om homofila böjelser, bara för att man uteslutande umgås med varann och tycker om att känna varandras kroppskontakt, är män alltid noga med att a) avsluta sina kramar med att dunka varann i ryggen så att njurarna tappar sina fästen och att b) metodiskt undvika att ligga med varann.
Läs hela!

2 kommentarer:

J sa...

Haha. Det är inte så attdet är du som är förebild för Ali the Activist Dynamo...=)

mrtn sa...

Zombie & Monkey er fantastisk. For de spesielt interesserte anbefaler jeg også min bror (som sammen med sin forlovede står bak Shädy Äcres) zombierelaterte Twitter-feed.