lördag, mars 28, 2009

”Juridisk terrorism”

Peter Kadhammar skriver i Aftonbladet om de israeliska krigsförbrytelserna. Och om det som gör det möjligt att fortsätta dem:
Israel är en strategisk allierad till supermakten USA och kan därför fortsätta att begå brott mot den palestinska befolkningen. Därför kunde en hög israelisk militär, överste Liron Liebman, chef för militäråklagarens internationella avdelning, redan förra månaden avfärda anklagelserna om krigsförbrytelser.

Liebman sänkte sig inte så lågt att han påstod att Israels kritiker är ”antisemiter”. Däremot använde han det andra nyckelordet för att avfärda kritik.

Anklagelser om krigsförbrytelser är, sa Liebman, ”juridisk terrorism”.
Och lika självklart som ställningstagandet till napalmbombningarna av det fattiga Vietnam och än mer så apartheidpolitiken i Sydafrika, både sa något och gjorde något med människors förhållningssätt till världen, lika uppenbart är det att synen på Israels rasistiska ockupation spelar en sådan roll idag: som värdemätare på tillståndet i världen, och som reaktionär vägröjare och innovatör. Vi blir alla påverkade. Vi kan alla göra något.

Inga kommentarer: