lördag, april 25, 2009

Bråkdelar

Hittade följande omdöme:
Inte ens i sina ljusaste stunder kan Ali Esbati nå en tusendel av Per Ahlmarks intellekt och insiktsfullhet.
Absolut. Jag vill bara själv i all ödmjukhet visa varför - det blir inte tillräckligt gott utrett i det länkade blogginlägget. Per Ahlmark har ju inte bara kallat Israel för "ett mirakel" - något som ju antyder ett slags gränslöst, ogreppbart intellekt. Han har också visat närmast profetisk insiktsfullhet (vilket vackert ord!) till exempel när det gäller angreppet mot Irak:
Framför allt kommer Amerikas armé att leta fram de hittills dolda, väldiga kvantiteterna av vapen för massförstörelse, inklusive Saddams projekt för atombomber. Ty när diktatorn är borta kommer irakiska tekniker och militärer att berätta för USA var arsenalerna är gömda. [...] Bush-administrationen [kommer] att efter kriget se till att irakierna (och världen) också inser att Amerikas närvaro inte handlar om ockupation utan om befrielse.
I am not worthy!

10 kommentarer:

Erik Grahn sa...

hahahahaha

Mumintrollet sa...

Absurt! Ahlmarks engagemang för demokrati är det största skämtet här. Han försvarar den största bråkstaken på skolgården med argument som bråkstaken själv skjuter iväg från höften.

Anonym sa...

Israel är ett mirakel. Hur ska man annars beskriva deras seger i kriget 1948? Dom hade ju inte direkt oddsen på sin sida.

Anonym sa...

Ska vara ärlig och säga att politiskt står jag en bra bit ifrån dig, vanligtvis när jag kommer in här blir jag upprörd, men den här gången måste jag faktiskt säga att du lyckades få mig att skratta.

Robert

Anonym sa...

Anonym// Det var precis vad de hade. Men du har köpt den israeliska mytologin och historierevisionismen.

Babak sa...

Alltså... I ett land som Sverige där befolkningen ändå generellt är ett rationellt och insiktsfullt folk är det helt OTROLIGT att en pajas, ett skämt, som Ahlmark ens får en röst på den offentliga arenan.... Jag skulle vilja använda flera barnförbjudna ord just nu om honom, så otroligt LÖJLIGT tycker jag att hans offentliga närvaro är... DN, en så kallad liberal tidning, borde skämmas skinnet ur sig för att de gav den mannen utrymme... Vilket jävla skämt han e , Per Ahlmark...

Hamster Huey sa...

Att inte vara som Per Ahlmark är mycket möjligt den finaste komplimangen man kan få.

Lennart sa...

Någon borde skriva en psykologisk studie över Ahlmark. Det skulle bli skrämmande men samtidigt fascinerande läsning.

Han passar rätt in bland de mer extrema amerikanska Neokonservativa.

Micke sa...

Det är ett dåligt vapen att referera till folks psykiska hälsa
Ett av dom sämsta.

Anonym sa...

Personligen vråldiggar jag Ahlmark, men Ali, jag måste säga att din etikett till denna bloggpost även fick mig att skratta högt. Skitroligt formulerat!

/J.