onsdag, maj 13, 2009

Grisigt

Via Ung Vänster hittar jag ett bisarrt inlägg av ”frihandelsminister” Ewa Björling. Hennes tankar går idag till Afghanistan. Närmare bestämt:
Fick idag höra att den enda stackars gris som finns på Kabuls zoo nu måste gömmas undan eftersom den är utsatt för slakthot på grund av risk för svininfluensa. Dessutom har besökarantalet på detta zoo gått ner kraftigt orsakad av denna berömda gris. Tänk vad okunskap och brist på information kan leda till!
Ja, tänk va, tänker man, tillsammans med vår kunskaps-, informations- och empatirike friminister! Men tänk inte på de tiotusentals människor – jo, de var det, fastän de var afghaner – som dödats i flygbombningar, vansinnesskjutningar och tortyrhålor efter order av den berömde presidenten George W. Bush och nu den minst lika berömde presidenten Barack Obama. Don’t mention the war! Det är ju för jävligt om till exempel de anhöriga till de 150 massakrerade civila nyligen, inte kunde gå på zoo i Kabul, istället för att protestera mot USA:s ockupation. Ja, det är trist, men nu ska vi vara glada. Som Ewa Björling skriver:
Vi kan åtminstone glädja oss åt att fler barn och speciellt flickor nu får möjlighet att gå i skolan i Afghanistan, det är en bra början.
Ja, vi ska inte låta den glädjen grumlas av att den ockupation som Sverige också villigt bidrar till, lett till att talibanernas stärker sin ställning, samt att den nu spiller över med full kraft till Pakistan. Hundratusentals på flykt kanske också ska ses som ”en bra början”.

Samtidigt som jag skriver detta, får jag ett mejl från Anders Davidson.
"En central princip i dokumentet är att det är den afghanska regeringen som har huvudansvaret för uppfyllandet av de mål som satts upp. En lika viktig utgångspunkt är att det internationella samfundet fortsatt skall finnas tillhands för att stödja Afghanistan i detta arbete." Prop. 2006/07:83

Men vad gör den svenska regeringen nu? När Afghanistans president, regering och parlament krävt att USA:s bombningar ska upphöra?

Och Vita husets svar är: "It would be imprudent"!

Inte ett knyst från Arvsfurstens palats!
Deltagandet i ockupationen av Afghanistan är en skamfläck för Sverige. Låt inte den fästa också vid en framtida rödgrön regering!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppsan! Det är inte lätt att hålla ordning på argumenteringen. Vad pratar Eva B om, och vad pratar du om? Det enda gemensamma beröringspunkten tycks vara Afghanistan.
Men varför ska man diskutera och argumentera det frågan gäller? I det här fallet får jag för mig att Eva B har initierat den, inte du. Dina spörsmål kommer säkert/bör komma upp på tapeten också. Då tycker jag att du ska argumentera för din sak. Blanda inte ihop äpplen och päron Ali.

/Jonas

Anonym sa...

Nämen, det är klart att ...
Det är väl klart att grisar och ankor har mera rättigheter än personer från mellanöstern regionen :-)

Det är sorgligt att beskåda Ewa Björlings tankar!

Keep up the good job Ali!
Amir

Thomas E sa...

Om man vill veta hur roligt det är att vara kvinna i det "befriade" Afghanistan så är det här http://www.rawa.org/index.php ett bra ställe att börja.

Anonym sa...

skön fawlty towers-referens.