onsdag, maj 13, 2009

I'll put it to you this way: You give me a waterboard, Dick Cheney and one hour, and I'll have him confess to the Sharon Tate murders

Jesse Ventura, tidigare fribrottare och Minnesota-guvernör, slår till hårt om tortyr och annat. Hans raka retorik anknyter till en progressiv, vänsterpopulistisk tradition i USA som också Michael Moore skriver in sig i. Det är kul.

5 kommentarer:

mohammed ali sa...

Ali Esbati og Henrik Arnstad som propagandister eller nyttige idioter for neo-Stalinistiske folkemordere ?

– Många här i Finland har sett med oro på den svenska politiken och kallat neddragningarna idiotiska. Nu hoppas man att svenskarna bygger upp sitt försvar igen, säger Stefan Forss, docent på Försvarshögskolan i Helsingfors.
Höjda anslag

Enligt SVT:s Rapport kommer försvarets anslag nu höjas med 1,6 miljarder kronor.

Men Sten Tolgfors vill inte lova fler soldater:

– Det var inga stora styrkor i Georgien. Men läget trappades upp oerhört snabbt. Vi måste anpassa oss till det.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Henrik_Arnstad

"Finland slogs på Hitlers sida. Gjorde gemensam sak med Hitler mot Stalin – i fyra och ett halvt år. Säg … Vad har ni för uppfattning om Finlands moral?”, skrev Arnstad i Dagens Nyheter 2006-09-16. Det var Finlands ledning som genom sitt opportunistiska och kriminella anfallskrig skapade säkerhetspolitiska risker för Sverige. Dömda finska krigsförbrytare som president Risto Ryti bär hela ansvaret. säger han i Svenska Dagbladet den 29 november. För Arnstad handlar det primärt om en moralfråga. Den vinklingen kan ifrågasättas, men erbjuder samtidigt möjlighet till en motfråga. Hur moraliskt hållbart är det att hålla på Stalin i ur och skur?.

Vidare avfärdar Forss Arnstads påstående att Finland var Nazitysklands viktigaste allierade, som "absurt", och beskyller honom för att ha tagit till sig Sovjetpropaganda.[14].

I samband med lanseringen av boken "Neutralitetens uppgång och fall" intervjuas författaren och folkrättsexperten Ove Bring av FNB. Bring anser att Arnstad har fel: "Det är skillnad på att vara medkrigförande och medlem av en politisk allians och någon sådan förekom inte i Finland"
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ove_Bring

Arnstad har tagit till sig denna sovjetpropaganda.

http://www.kkrva.se/Artiklar/066/kkrvaht_6_2006_10.pdf

Han talar om etnisk rensning ok ihjälsvältning av tusentals människor. Här finns kantänka orsak till finländsk avbön.
Som illustration till sina artiklar i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet anvender han den sovjetiska krigsfotografen Galina Sankos beryktade bild – sorgmodiga ryska barn bakom taggtråd – från sommeren 1944.


K(arl) A(xel) Tunberger från DN, tidigere starkt kritisk mot Finlands utrikespolitik,
menade att exkursionsgruppen enhälligt ansåg den ryska propagandan var löjlig.
Astrid Ljungström (SvD) konstaterade att barndödligheten minskat med mer än
hälften på ett år.
Tunberger (DN 1944-01-16) ansåg att finska militärförvaltningens chef överste
Olli Paloheimo alls inte var någon Himmler, utan en fin, kultiverad man, som verkade
komma väl överens med inte enbart karelarna utan också med både internerade och fria ryssar. Attis Ljungström påpekade att sanitetskommendören Aarne Valle hade gjort ett stort humanitärt arbete. Framför allt hade man vinnlagt sig om att ta hand om barnen


With the Arabs, appearing as one of the negotiators with respect to the «Chechen problem» is the head of Chechnya, Ramzan Kadyrov, who visits the countries of the region quite frequently.

M Hazard sa...

Var kommer alla dess konstiga norrmän ifrån?

Hampus Eckerman sa...

Ja, det ska vara en norrman till att se kopplingarna mellan finlands utrikespolitik, araberna i Tjetjenien och USA:s tillåtande av tortyr.

Marxinho sa...

Norge...kanske?

Anonym sa...

jesse ventura skulle lika gärna kunna kallas högerpopulist..