torsdag, maj 21, 2009

Kackerlackshögern

Bra ledare i Aftonbladet om högerns bostadspolitik och det framorganiserade förfallet.

12 kommentarer:

Jennie sa...

En bra ledare och ett nytt underbart ord att lägga till vokabuläret - Kackerlackshögern. Aj lajk!

Lasses lunchblog sa...

Håller med, en mycket bra ledare. Nu ser man tydligt resultatet av kommunisternas effektiva bostads/invadrar/integrations-politik. Härligt. KOm hit, vi suvar in er i getton och förser er med pengar. Så ni inte behöver ta något som helst ansvar. Det funkade så fint i det gamla Sovjetimperiet. Då funkar det nog här oxå. Not.

Anonym sa...

Håll dig till ditt lunchande, Lasse. Tänka och skriva verkar inte funka för din del, i alla fall inte i kombination.

Anonym sa...

Rätta mig om jag har fel men det råder väl ändå socialdemokratisk majoritet i de flesta sk "dåliga områden"?

Hört talas om kommunalt självstyre?

Hugo sa...

Jo nog kommer man ihåg sextiotalets forna miljonprogram och totala fiaskon. Stiliga betongbaracker likt i Bergsjön, Angered m fl där inte en jävel ville bo innan de fylldes med våra invandrare och förvandlades till veritabla, segregerade getton under socialdemokratins maktinnehav.
Så var det med den saken för oss som var med och minns dessa år.

Paolo Pissoffi sa...

Kommentarerna efter ledarartikeln i AB säger en del om Sverige av idag också.

Magnus sa...

Acta köpte Herrgården i Rosengård för fem år sedan och förfallet har väl i princip pågått sedan dag ett och sannolikt långt före dess.

Vänstern hade vid den tidpunkten haft tio år på sig att stifta och genomdriva lagar mot oseriösa hyresvärdar men struntat i det. Varför?

Och problemen med trångboddhet och utanförskap i Rosengård är knappast något som dykt upp från ingenstans i samband med senaste regeringsskiftet. Det enda som ändrats från vänsterhåll är retoriken, från att påpeka hur tacksamma vi ska vara över att Rosengårdsborna finns ("någon måste ta hand om våra gamla" vilket ganska väl visar på vänsters syn på invandrare som lågutbildat röstboskap) påpekas det nu enbart att det gått åt helvete.

Hampus Eckerman sa...

Fast Hugo har förstås glömt att miljonprogrammet var en reaktion på de verkliga ghetton som folk bodde i innan dess. Trångbodda, fyllda av småkryp, livfarlig gaseldning. Samt massor av folk utan bostad alls. Lite som det moderater försöker återinföra.

Så var det med Hugo som glömt dessa år.

Magnus sa...

Hampus: märkligt nog var det enormt mycket arbetarromantik runt just de ghettona och rivningarna skedde sällan utan protester mot "historieskövlingen".
Minns Lugnet i Malmö exempelvis.

Angående miljonprogrammen kan man dessutom konstatera att inte heller de områden som ägs av kommunala bostadsbolag är några diamanter, läste att det kan komma att kosta ända upp till 300 miljarder att få dem i skick och av Sveriges 850 000 lägenheter har 650 000 behov av renovering. Återigen, år av vänsterpolitik har satt sina spår...

Anonym sa...

Husen var förmodligen inte i lika uselt skick för 25-30 år sedan då det nyliberala tankegodset började realiseringsresa.

Anonym sa...

Nej. Det är bättre i världens rikaste land USA. Där har man den eviga högern förvandlat innerstäderna till vackra platser för alla medborgare.

Eller?

Den som har missat att upprustningen av boendeförhållandena var ett stort steg för arbetarklassen lider av högerns eviga klassförakt.

Magnus sa...

Sverige är inte USA, så varför ens bry sig om att jämföra?

Snarare har väl miljonprogramsidealisterna sneglat österut, och nu ser vi följderna av de influenserna.

Jag säger inget om upprustningen av boendet, men storskaliga lösningar som denna har bevisligen inte varit till nytta utan enbart skapat ghettofiering (alltmedan arbetarklassen fyller villaområdena) och inom kort oerhört kostsamma insatser i form av renoveringar.