lördag, juli 11, 2009

Äg media!

Läs Erik Bergs ledare i Flamman!
Regeringsmakten vinns inte genom pressmeddelanden, partierna måste bäras fram som skummet ovanpå en våg av rörelser, elektrifierade med den optimism som kommer ur upplevelsen av att ha rätt och röra sig framåt, få sin verklighetsbild bekräftad. En dagstidning med en pluralistisk rödgrön ledarsida som reflekterar mångfalden i alternativet till alliansens PR-bygge kunde utgöra en viktig motor i den processen. Just nu saknas en sådan motor.
Hela!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Behovet dagliga vänstermedier är enormt.

Men det finns inget behov att samarbeta med sossarna som har drivit klassamarbetet så långt att politiken numera är klassfientlig. Arbetarledare som t ex Stefan Löfven går med på lönesänkningar och rättskaffens människor undrar "Hur är det möjligt?"

Miljöpartiet är också ett borgerligt parti men det har åtminstone en klar miljöpolitisk agenda.

Vänsterpartiet har genom samarbetet med sossar och miljöpartister avhänt sig möjligheten att bedriva en progressiv arbetarpolitik.

Det finns ett parti som i alla lägen står för klasskamp och anti-imperialism. Det är kommunisterna.

Tidningen är Proletären.

Jag tycker att de som vågar ta kampen med borgarna skall sluta upp bakom Proletären så att tidningen utvecklas till en daglig publikation på papper och internet.

Perra

Johan Nyström sa...

Ja, det hela är ju ganska enkelt egentligen! Om den borliga mediaapparaten säger att tex. den offentliga sektorn inte kan vara X procent stor 1000 gånger och ingen säger emot, så är det inte konstigt att de vinner.

Om man bara får en verklighetsbild hela tiden så köper man denna, detta har jag varit med om själv många gånger. Man hör att privat är bättre 10 000 gånger och med den hjärntvätten är det svårt att inte tro på denna "sanning".
För att man ens skall kunna tänka andra tankar kräv det människor som man kan samtala med och en annan verklighetsbeskrivning.
Mvh, Johan Nyström
www.radikalsocialdemokrati.nu
www.sskbloggen.blogspot.com

Hugo sa...

Ja, det är en fördel att satsa på Prollen inte minst redaktionellt. All klasskampsretorik finns redan på pränt sedan slutet av 60-talet.
Det är bara att tugga på med samma gamla teser och låtsas att Berlinmuren fortfarande står kvar. Forna öst är en lysande förebild hur Sverige skall komma att bli i framtiden.
Upp till kamp emot kvalen....................

Jesper sa...

Låt säga så här: tidningen Pravda, som fortfarande existerar, har aldrig haft mer förtroende hos läsarna än sedan den privatiserades efter Sovjetkommunismens implosion.

Visserligen är Ryssland fortfarande korrumperat och endast pseudodemokratiskt, men som vi sett med morden på journalister m.m. så är det den privatiserade, kapitalistiska oberoende pressen som hållit oppositionen igång mot den sittande oligarkin.

Inga gamla ideologiska (parti)organ och megafoner som motsvarigheterna till Proletären eller Flamman.

Anonym sa...

Håller helt med Perra! Pumpa in resurser så att Proletären kan flytta fram positionerna och locka såväl annonsörer som prenumeranter. Kanske skulle daglig utgivning på sikt göra tidningen till en av Sveriges mest betydande.

Vore intressant hur Ali ser på möjligheterna att utveckla Proletären!

Trevlig helg, kamrater!

Manuel Castro sa...

Låt säga så här: tidningen Pravda, som fortfarande existerar, har aldrig haft mer förtroende hos läsarna än sedan den privatiserades efter Sovjetkommunismens implosion.

Så stod det ju först i svensk medier, nu är allt en högerkupp. Underligt.

Den här Chavez; är han en egentligen en latinsk macho-populist i folkförförarbranschen? Lite Peron?

Chavez manipulationer, backade med oljepengar, har nog skrämt upp grannarna lite grann.

Bosse Johansson sa...

För mig är det en gåta att inte vänstern i Sverige diskuterat åtminstone ett minimisamarbete till förmån för alla inblandade. Så här: Det finns Flamman, Proletären, Arbetaren, Internationalen, ETC och möjligen några till.Skulle man inte kunna tänka sig ett samarbete, trycktekniskt, redaktionellt, rätt att använda sig av varandras material, en reporter på ett ställe osv.
Hallå vänstern! Det finns en del att fundera över! Och inte minst en del att ta itu med!