söndag, augusti 09, 2009

Ohly i Gnesta

Lars Ohlys sommartal i Gnesta hålls klockan 13 idag. Man kan lyssna på det på nätet också, via vansterpartiet.se.

Vill man ladda upp med en tröttsam skitartikel i förväg, och samtidigt få en föraning om hur talet kommer att refereras, kan man med fördel gå till SvD:s ledarsida.


[DN][SR][Dagen][AB]

43 kommentarer:

Micke sa...

Vill man ladda upp med en tröttsam skitartikel i förväg,


Tja hans ideologiska bröder jobbar hårt med att för säkerhets skull revidera det svenska fascistpartiets historia och mål för att på så sätt kunna dra nytta av dom 4 procent partiet möjligen får i nästa val.

Därfär blir det nödvändigt för den "breda högern" att vara mer hysteriska gentemot Vänsterpartiet än normalt.

Upplägget är att gapar man tillräckligt högt om andras historia så syns inte det man själv gör..... IDAG.

T sa...

Man ser ju också i kommentarerna efteråt att hejarklackan fattat galoppen. Det är nästan 100% SD.

Anonym sa...

"Vänsteralliansen" kommer aldrig att hålla fram till valet. Vad än Sahlin säger nu, är det mot både hennes och MP-s vilja att V ingår i samarbetet. Även en person med måttligt intresse för psykologi ser detta: Ohlys ständiga påklistrade léende och konstlade skratt. De andras besvärade uppsyn.

The Mole in Their Midst sa...

Man ser ju också i kommentarerna efteråt att hejarklackan fattat galoppen. Det är nästan 100% VPK .

Anonym sa...

Vänsterpartet måste finna tillbaka till sina rötter. Vänskapen med Ryssland är en hjärteangelägenhet..
Sverige har haft pro- kärnkraftpartier. Varför inte ta positionen som Pro-GAZprompartiet.
De har redan partiorganet Gas-Flamman.

Ohlys parti kan kalla sig vad som helst. Sin kommunistiska historia kommer partiet inte ifrån. För många sossar är det bättre vara soffliggare än att rösta på Sahlins kommunistsamarbetet.
Ohlys stordåd i politiken blir därmed att hjälpa borgarna till ytterligare en mandatperiod. Tvi vale!

Hugo sa...

Jag håller nog med Ano 12:35 ovan, Vänsteralliansen håller aldrig, och om så skall ske måste vp röra sig mot mitten igen. Ohly verkar ha målat in sig i hörnet redan, så det blir en lustig dans framöver.

Anonym sa...

Med tanke på att Lars Ohly försvarat Lenins kritik av Socialdemokratin (som avsåg just demokratin)så är det tveksamt om huruvida han och partiet kan ses som demokratiskt.
SVT:s Uppdrag Granskning lät ju granska Lars Ohlys och Vänsterpartiets demokratisyn och resultatet av det var ju ganska så nedslående.
Thomas N

Anonym sa...

Ohly är bra. Han fegar inte ur och vågar tala klarspråk. I dag då vi har bulvanstyrning ut i minsta detalj är det skönt med riktig varudeklaration. Att som högerdrängar komma dragandes med decenniergamla innehållsförtäckningar visar på deras svårighet att angripa det som klart och tydligt sägs idag. Högerdrängen tycks helt enkelt vara dömd till att starta pseudodebatter.

Vidare spelar det ingen roll om allehanda Hugon inte skulle rösta på en rödgrön allians. De är ju så långt höger ut att ättestupan är närmre val för dem.

Hugo sa...

Tack Ano 1:59, nej inte blir det vänstern, den har sedan länge spelat ut sin roll. Det blir ingen ättestupa heller, personligen föredrar jag det betydligt brutalare bruket av en slaktmask vid min hädanfärd.

Det finns inga alternativ inom borgerligheten heller, så det lär nog bli Piratpartiet.

Var hamnar de på er skala av beteckningar på meningsmotståndare?
Brunligister?

Anonym sa...

Varför är nästan alla som skriver kommentarer här galna?

Anonym sa...

Nittonhundratalets viktigaste frihetskamp var utan tvekan kampen mot kommunismen
Att Lars Ohly (som ju är uttalad kommunist) sitter i riksdagen är illa men resultat av ett demokratiskt val och måste därför accepteras.
Däremot så måste vi demokrater förhindra att Lars Ohly tar plats i landets regering. Det kan vi göra genom att rösta på De Nya Moderaterna i nästa riksdagsval.
Gör det.

Lille Uno

Hugo sa...

Men Uno, moddarna är inte kul och har släppt sina grundvärderingar. Det bästa som kan ske är att både SD och Piraterna tar plats i riksdagen och KD ocheller VP åker ut. Då blir det livat minsann i riksdagshuset.

Rickard sa...

"Varför är nästan alla som skriver kommentarer här galna?"

Det får du fråga Ali om. Han måste väl veta vilka hans kommunist-islamistiska beundrare är.

Anonym sa...

"Varför är nästan alla som skriver kommentarer här galna?"

Därför att dessa haverister med misslyckade bloggförsök är antingen sionistfascister pissliberaler eller som vissa och ännu värre, båda.

Den dagen du träffar dem i fullt dagsljus är det redan försent...

Anonym sa...

Det kan vi inte göra genom att rösta på de Dyra Moderaterna i nästa riksdagsval.

Ohly blir bra i en regering. Med Ohly som minister kommer ministerutfrågningar i riksdagen äntligen leda till att riktiga svar erhålles. Idag är det övning i halkkörning som gäller med ändlösa pareringar av en usel förare som rattar högerstyrt.

Hugo sa...

Speciellt Ohly som finansminister......., vilken fullträff med denne gamle konduktör. Väl skolad för sin befattning heller hur?

Ohly = Sveriges Mugawe, han skulle likt sin store afrikanske förgångare sänka Sverige inom 5 år. Banverket omorganiseras och alla åka dressin till miljörörelsens fromma.

Anonym sa...

Ohly är skärpt. Hugo som tror att det finns 20tusen pärmbärare i V-götalands sjukvård är det inte.

Anonym sa...

Anon 2:47 ställer en ganska relevant fråga. Jag har hängt runt på Esbatis blogg ett tag och slås av hur otroligt mycket galningar det är som skriver kommentarer, på varenda inlägg. Det bryter faktiskt kraftigt av mot hur det är på andra bloggar jag har besökt. Där är det antingen få (och nästan alltid positiva) kommentarer, eller folk (ganska ofta nördiga i och för sig) som vill diskutera det som står i inlägget.

Men här är det mest helgalet skitprat, om man ska vara ärlig. Som den här figuren "Hugo" som jag ibland undrar om han inte är något slags projektarbete, typ nån på Konstfack.

Men kanske är det också så att Esbati själv har ett visst ansvar för att det är så, genom att släppa igenom skiten. För om jag åter får använda "Hugo" som exempel, så måste man vara ungefär lika galen som honom för att orka argumentera mot, i alla fall fler än en eller två gånger. Och eftersom de flesta människor i verkligheten inte är det, tror jag att risken är stor att man faller bort från att kommentera. Eventuellt också från att läsa själva inläggen, men det tror jag egentligen inte, för kvaliteten på själva bloggtexterna är ofta mycket hög.

Anonym sa...

folk är galna och Ali bär ansvar för att han inte censurerar ?

det är så härligt att fårflocken runt Ali öppet visar sitt förakt mot yttrandefrihet.

it takes a fool to remain sain.

//J

Tuomo sa...

Anon 6:52. Jag tror att du själv inser anledningen till Alis "svans". Bloggen är oroväckande bra och kvalitén på blogginläggen är ju hög som du själv skriver. Kan ju få vilket troll som helst att gå i spinn.
Sen angående Ola M, på SVD (denna moderata "kvalitetsblaska"), så finns det en och annan skribent vars haka kommer att trilla i fritt fall efter nästa valnatt. Efterdallret kommer förmodligen komma som notering på Richter-skalan.

Simon F. sa...

Ber om ursäkt för metakommentaren. Men jag tycker faktiskt att Ali borde börja refusera hårdare här på bloggen. Ibland så skulle man själv vilja kommentera inlägg här. Men det känns rätt meningslöst när allting drunknar i en flod av spyor från psykiskt sjuka norrmän, knäppa rasister och allmänna haverister som "Hugo".

Så min uppmaning till Ali är att börja refusera all meningslös skit som kommer in här.

Anonym sa...

"Däremot så måste vi demokrater förhindra att Lars Ohly tar plats i landets regering. Det kan vi göra genom att rösta på De Nya Moderaterna i nästa riksdagsval."

Mmm, lille Uno du som är sån demokrat och så upplyst, säg mig: kan du berätta vad FRA-lagen är?? Är det sånt som "demokratier" brukar ägna sig åt...?

Det enda positiva man kan säga om dessa moderater (nya eller gamla är skit samma) är att deras utrikespolitik är något bättre än folkpartiklarnas, att de inte lider av riktigt så svårartad muslim-noja samt att åtminstone den moderata kärnväljaren är något mer väluppfostrad, bildad och inte fullt så enfaldig som en genomsnittlig folkpartikel (eller åtminstone han furiren, stridspitten, bomliberalen mm från nånstans i h-vetes skaraborg...)

Hugo sa...

Att diskutera med vänster är meningslöst. Jag är rättshaverist o Gud vet allt med alla tillmälen. Inte ett enda sakligt argument kommer i retur, däremot glada tillrop om censur mot oss som inte är kommunister. Känns det igen, och avskräcker det inte ens alla er frihetsälskare och s k demokrativänner.

Hur som helst, kul idag att Ohly lät munlädret gå. Alla med vett och sans fattar att vänsteralliansen är en myt och stendöd redan nu. Det går aldrig att få en kommunist som Ohly att förändras eller falla in i ledet. Som tur är skall tilläggas. Denna konduktörsgosse kommer att leda VP i fördärvet, sörjd och saknad av ingen förutom de sk rättrogna som vill se forna Öststaternas gråa livlösa skimmer lysa över Europa igen.

Skall det bli fräs o fart i riksdagshuset igen, är det Piratpartiet som gäller. Alla gamla inrotade partistrukturer, vänster som höger, måste brytas upp. Det är dags att Sverige vaknar.

Anonym sa...

Det brukar vara en viss skillnad mellan gammel- och nymoderater. Gammelmoderater brukar bry sig något mer om att lagar och regler följs inom förvaltning. De nya har mer av dammsugareförsäljarmentalitet till det hele.

Anonym sa...

"Jag är rättshaverist o Gud vet allt med alla tillmälen. Inte ett enda sakligt kommer i retur"

Det är bl.a. det som är sakligt.

Anonym sa...

argumentet är alltså detta; om Ali censurerar så kommer fler Ali-sympatisörer att skriva kommentarer på Alis blogg. då blir bloggen läsvänligare och kvalitén på kommentarerna ökar. därför bör Ali censurera.

it takes a fool to remain sain.

//J

Anonym sa...

Simon F. vill Ali skall börja "refusera" inlägg. Han menar förståss censurera. Det har Ali redan börjat göra. Jag skrev ett inlägg tidigare i em. med kommentar till Ohlys gnestatal som ännu ej presenterats.
Det är klassisk fascistisk och kommunistisk taktik, att tysta el. sjukförklara meningsmotståndare.

Simon F. sa...

Om texter av samma kvalitet som de tokstollerier som högerns begåvningsreserv skriver här skulle skickas som insändare till exempelvis DN eller Haparandabladet så skulle dessa med allra största sannolikhet refuseras. Man kan ju inte publicera vad skit som helst i en tidning. Samma sak på en blogg. Det är bloggägarens sak att avgöra vad som publiceras och inte publiceras. Om någon känner sig missnöjd med att blivit refuserad på Alis blogg så kan ju vederbörande med fördel skaffa sig en egen blogg. Sannolikheten för att jag, eller någon tänkande människa överhuvudtaget, skulle läsa den bloggen får väl dock betraktas som synnerligen liten.

Anonym sa...

"Det är klassisk fascistisk och kommunistisk taktik, att tysta el. sjukförklara meningsmotståndare."

Äh, det gör ju var och varannan moderatblogg mot varenda en som ifrågasätter deras politik. Och Ingerbrötet censurerar i folkparti och minut när han blir svarslös. Det är upp till bloggaren att bestämma vad som skall fram och inte någon anonym halvfigur som postar 9:44.

Anonym sa...

you go Simon F. Ju mer Du förklarar hur Du tänker desto mer gillar vi Dig!

Anonym sa...

Det är klart att många av inläggen är skrivna av stollar men man kan ju hoppa över dom
I många av inläggen ställs dock kritiska och motiverade frågor som Ali Esbati duckar för.
Sanningen är ju den att Flamman stött såväl Stalins terror som invasionen i Tjeckoslovakien varför det inte är orimligt att fråga sig vilken demokratisyn som råder hos dom som skriver på Flamman

Uno

Igelkotten Sonic sa...

Skulle räcka utmärkt med att bara kapa de inlägg som inte gäller ämnet. Om inte annat skulle det bli färre inlägg på norska.

Och trollet Hugo skulle kanske behöva tänka innan han skrev.

Simon F. sa...

Nå jag fortsätter väl metadebatten en liten stund till Norrskensflammans historia (som är lång och brokig men framförallt stolt) är väl förvisso intressant. Men det har ju mycket lite att göra med exempelvis ett blogginlägg som handlar om Ung Vänsters sommarläger. Att någon mindre begåvad borgare blivit besatt av Norrskensflammans ställningstaganden 1968 är måhända intressant ur ett psykiatriskt perspektiv. Men det tillför mycket lite till denna blogg.

Så jag hoppas fortfarande på att Ali ska börja refusera mera.

Anonym sa...

Simon F
Nu handlar ju debatten om Flammans demokratisyn inte bara om att man stödde Sovjets ockupation av Tjeckoslovakien och Stalins terror (vilket ju vi som är anhängare av demokrati i och för sig anser är illa nog även om du uppenbarligen inte gör det).
Det handlar ju inte bara om enstaka ställningstaganden utan om Flammans demokratisyn i stort och då menar jag att´Flamman under många år systematiskt tagit parti för totalitära regeringar.
SVT: Uppdrag gransknig lät ju granska kommunisten Lars Ohly demokratisyn och även där var resultatet nedslående
http://svt.se/2.15777/1.264856/lars_ohly_och_sanningen_041005

Jag är måhända obegåvad som du påstår men i så fall kanske du kan förklara för mig varför Vänsterparetiet kallat Nordkoreas Komministiska Parti för "broderparti" om man nu är så demokratiska som du antyder.

George J

Anonym sa...

När Simon F skriver ”Så jag hoppas fortfarande på att Ali ska börja refusera mera” så visar han att han inget lärt av historien och att han inte förstått varför det gick åt helvete för de stater i Europa som styrdes av de partier som Vänsterpartiet kallade ”broderpartier” (Sovjetunionen, DDR mfl).

Dom gjorde sig nämligen skyldiga till de största av alla mänskliga misstag när dom fick för sig att att idéer (precis som människor) kan arkebuseras och att obehagliga sanningar försvinner om dom censureras. För sent insåg dom sina misstag och historien straffar den som kommer försent
Nils

Anonym sa...

Ja. Varje gång en insändare blir refuserad i lokaltidningen, arkebuseras en dissident i Östtyskland. Det vet alla som är någon.

Pelle sa...

Borgarpressen är onekligen väldigt bekymrade över vänsterkartellens väl och ve. De kommer dagligen med välmenande strategitips inför valet: "Gör er av med Ohly".
Då man antar att de inte önskar en vänsterseger 2010 måste man dra slutsatsen att de är väldigt oroade över Ohlys dragningskraft. Kul!

Här Per T Ohlsons svada i samma ämne:

http://sydsvenskan.se/opinion/pertohlssonkronika/article521013/Alliansens-baste-van.html

Anonym sa...

Kan Uno, George, Nils, Hugo dryfta vad de anser är odemokratiskt i den politik VP vill föra idag?

Hugo sa...

Per T Ohlsons analys är intressant och har en kärna sanning. En annan viktig spelare är Sahlin. Med en motståndare som henne skulle man skatta sig lycklig, hon är ett sänke i var mans mun. Det sorgliga är att borgarna inte förmår och förstår att utnyttja detta överläge bättre. Men de får skylla sig själva.
Med Piratpartiet som vågmästare 2010 kan det bli riktigt livat i det svenska hönshuset.

Anonym sa...

Piratpartiet måste vara stolta över att ha sådana stjärnor som Hugo i väljarbasen.

(fr. en som röstade på PP i EU-valet men ångrade sig kanske fem minuter senare)

Hugo sa...

Piratpartiet kan mycket väl bli större än KD, VP, C i valet. Resultatet i EU valet kom som en kalldusch för de flesta.
Min analys är att det finns mycket missnöje i väljarkåren, höger som vänster, och att många är trötta på de stela och dogmatiska partiorganisationerna, inte minst efter alla turer med FRA. Rörligheten bland väljarna torde ha ökat.

Gamla arbetarsossar stammandes ur fackrörelsen, dras till SD, vänstersossar till VP och MP, konservativa sossar till M, FP och C. Piratpartiet tar nog de flesta rösterna från ungdom som tröttnat på all meningslös retorik och käbbel, samt borgare missnöjda med Alliansens politik som närmast skall beskrivas socialmoderat. Det är ingen traditionell högerpolitik precis, det kan vi nog vara ense om.

Anonym sa...

Re: Anonym 11:25
Du frågade: ””Kan Uno, George, Nils, Hugo dryfta vad de anser är odemokratiskt i den politik VP vill föra idag?””

Jag kan inte se att Vänsterpartiet för några andra värderingar idag än dom gjort tidigare. Att man tog bort K:et i partibeteckningen var ju bara en kosmetisk förändring och innebar inte en politisk kursändring.

Partiets nuvarande ledare har ju inte bara sagt sig vara kommunist utan han har även försvarat Lenins kritik av Socialdemokratin som avsåg just demokratin
Jag kan som sagt inte se att Vänsterpartiet står för några andra värden i dag än man gjorde under den tid tid då man kallade de partier som styrde Europas kommunistdiktaturer för ”broderpartier”.

George J

Anonym sa...

George J tycks ha mycket svårt att förstå frågan eller så är det det berömda högerslingradet som gör sig gällande i textmassan.

Vad är odemokratiskt i V:s politik? Kan inte vara svårt att peka på konkreta exempel om så är fallet.