tisdag, september 15, 2009

Lättad och glad

Skönt med ny rödgrön majoritet. Finns mycket mer att säga, om Fremskrittspartiets fortsatta framgångar, om den borgerliga mittens svårartade problem och om varför SV får känna hela regeringsslitaget på skinnet medan Arbeiderpartiet går framåt. Och det ska göras - i olika former idag. Bloggande hinns tyvärr inte med just nu.

Men se gärna norska LO:s uttalande om att det nu krävs en förstärkt rödgrön politik.

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Men se gärna norska LO:s uttalande om att det nu krävs en förstärkt rödgrön politik. "

komiskt. Norge är världens rikaste land. svårt att regera?

Anonym sa...

Värt att notera är att vänstern fick majoriteten av mandaten men inte majoriteten av rösterna.

När detta hände i USA då Bush vann mot Al Gore skreks det om hur odemokratiskt det var, i det här fallet håller man tyst om det.

Kurt sa...

Det som odemokratiskt i USA var att det var presidentens bror som styrde delstaten Florida och som personligen avgjorde valet.

De norska väljarna valde bort den blåbruna röran, de insåg vilket kaos det skulle blivit. Man får bara hoppas att de svenska väljarna inser att vi står inför exakt samma situation i Sverige. Vilken regeringen skall de borgerliga partierna bilda om de vinner valet i Sverige? Skall SD ingå i regeringen, eller skall de bara ha SD som ett stödparti, som de sedan genomför hemliga förhandlingar med? - Risken för den blåbruna röran väcker många frågor.

Anonym sa...

Kurt,

Om jag inte helt missminner mig så fastslog väl USAs högsta domstol resultatet? Enligt wikipedia var det endast en 0,5% enhetsskillnad, vilket kan jämföras med de norska valet där (de siffror jag sett) varit en skillnad på 1,6 procentenheter.

Nu har ju båda dessa länder dessa system och så är det med det, men det är ju lustigt att se hur hur annorlunda det låter.

Anonym sa...

Kurt,

Ah, nu förstår jag hur du menar. Tack!

Hugo sa...

Vad är skillnaden mellan att ha passivt stöd av SD och som fordom sossarna av VP då de hette Vänsterpartiet kommunisterna. Jag förstår inte poängen.

Clapham sa...

@ Hugo

Poängen är:
SD är ett rasistiskt parti, V är inte det.