tisdag, oktober 27, 2009

Stefan Lindgren: Säpo läckte till Expressen

Stefan Lindgren efter kontakt med Riksarkivet:
Förste arkivarien på Riksarkivets enhet i Arninge, Tommy Eriksson, bekräftar idag i ett brevsvar till mig att Expressens journalister visste precis vad de frågade efter på ett sätt som de bara kan ha gjort om de tipsats av Säpo.

"Expressen efterfrågade just den del av akterna som handlade om Guillou, de visste således att det fanns uppgifter om honom där i förväg", skriver Tommy Eriksson.
Läs hela!

14 kommentarer:

Jan sa...

Jan Guillou: "Jag har gjort två misstag"
Jan Guillou har tidigare försvarat sina uppdrag åt den sovjetiska säkerhetstjänsten KGB som "meningslösa" och oskyldiga "icke-händelser".
Men tre dagar efter avslöjandet berättar han nu om två misstag:
Att han inte gick till Säpo.
Att han inte skrev om KGB-kontakterna i sina memoarer.
I en stor intervju med Expressen önskar Jan Guillou att han gjort saker annorlunda, men konstaterar att det är försent.
- Misstagen är redan gjorda.

Nicklas sa...

Trams. Det beror ju på att det stod i Gunnar Ekbergs bok att Guillou träffade KGB-översten Gergel.

Vad är det för fel på er i extremvänstern?

Kurt sa...

Den borgerliga alliansen använder aktivt statens resurser till sin valkampanj, man har Berlusconi som förebild.

Thomas E sa...

Man undrar hur mycket information om besvärande men inte direkt brottsliga "grejor" som SÄPO har om kända svenskar. Redo att läcka till Expressen när det känns rätt.

Anonym sa...

Hemskt! Expressen blev tipsad!!!!

Hugo sa...

En sak är i vart fall bra med hela denna soppa. Sveriges "malligaste" journalist JG har fått sig en rejäl bredsida som för evigt kommer att ifrågasätta hans trovärdighet i journalistiska sammanhang.
Egentligen är denne person patetisk. Bor på Östermalm, fint sommarhus, vinkällare med ädla viner samt en hel drös med millioner i sina bolag. Alla kännetecken för en sann proletär och marxist.
Förmodligen är han den noblaste bland alla i den s k "rödvinsvänstern" med sitt ursprung från sent 60-tal. Han lever som han lär om man säger så.

Anonym sa...

Dårhusparaden av liberalfascister och liknande haverister ångar på som aldrig förr. Om du inte modererar bortskiten Ali. kommer hela kommentarsdelen bestå av ddenna sjuka sörja.

Anonym sa...

Hugo: Får man inte tjäna pengar och vara vänster? Det var det dummaste.

Man kan ju tydligen vara för invasion och ockupation av diverse Långtbortistanländer och tortera dess befolkning, samt ställa upp på drakoniska övervakningslagar och samtidigt kalla sig själv "liberal".

Hugo sa...

Ano, har du glömt vad du läst i din Marx. Mervärde skall fördelas o arbetarna åtnjuta sin del.

Jan Hårstad sa...

Guillou: jeg skulle tro jeg er jevngammel med Guillou og var innom hans hjem engang i Stockholm. Dengang var han som så mange radikalere på 1970-tallet palestinaaktivist. Selv om de norske maoistene slet mye med det faktum, var det Sovjetblokken som sto for mye av opplæringen av palestinske militære og profesjonelle. Ikke minst innen slike sensible saker som etterretning og spesielle operasjoner.

Hvis vi tar historien om Rote Arme Fraktion (Baader-Meinhof) ville disse utdanne seg militært på treningsleire for Folkefronten for Palestinas Frigjøring (PFLP) i Jemen og andre steder. Slik som ting utviklet seg for dem endte de faktisk opp under Stasis og KGBs paraply i ØstTyskland, et prosjekt som knapt var planlagt da deres anarko-maoistiske skrifter avviste Østblokksosialismen. Men her har altså tingenes sin egenlogikk; et nært samarbeid med PFLP ville kunne dra med seg kontakter med Warsawa-paktens folk. For RAF: så definitivt. Gamle RAF kadre ble gjemt bort i DDR under nye navn.

Anonym sa...

Hugo: så du menar att det ligger i liberalernas teori att mörda, tortera och massavlyssna?

Hugo sa...

Ano 10:35. Var eller i vilket sammanhang har jag gjort ett sådant uttalande? Tvärtom har jag i tidigare inlägg instämt med Ali betr FRA.

Vänligen citera mig i det du beskyller mig för.

Anonym sa...

Hugo, du menar att det inte går att tjäna pengar och samtidigt sympatisera med vänstern.

Frågan är, om man ska vara konsekvent, om det går att kalla sig för "liberal" om man är för invasion och ockupation av diverse länder i långtbortistan - givetvis med tillhörande tortyr och förtryck - samt drakoniska övervakningslagar med massavlyssning.

Frågan är inte särskilt svår.

Anonym sa...

Inte en skugga över Jan.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3722053.svd