torsdag, januari 28, 2010

Bort med fundamentalisterna

Regeringen är så insöad under sina ortodoxa ekonomiska teorier om arbetslinjen att den vill hela en person som måste sondmatas två gånger om dagen, med indragen sjukpenning och incitamentmedicin hos arbetsförmedlingen.

Pengarna som sparas åt statskassan ges till friska villaägare så att de ska vara mer värdeproducerande i sina överbetalda jobb.

Det är faktiskt precis så det är.

Man måste hata det först. Sen kan man även konstatera att det är dumt, förstör ekonomins långsiktiga utvecklingsmöjligheter, samt samhället i största allmänhet.

De här människorna måste hur som helst bort från regeringsmakten. Till att börja med.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du vänligen länka till de regler som säger att en person som sondmatas anses arbetsför?

Jag skulle gärna vilja ta del av de regler som säger detta, för jag personligen tror att det rör sig om enskilda handläggare som gör helt orimliga tolkningar av reglerna.

Ali Esbati sa...

Länken går till Aftonbladet som rapporterar om detta.

Det som citerats är alltså det rakt motsatta mot enskilda handläggares tolkningar - det är det underlag som enskilda handläggare har att förhålla sig för att kunna göra likadana tolkningar.

lisa sa...

Sicko!

Magnus sa...

Veckans utländska citat: "Last year at Davos, Wen Jia-Bao said "Why are people only talking about Adam Smith's invisible hand? No one seems to mention his visible hand - that is, morals and ethics." And it says something when it takes the Chinese Premier to say that"

-Gerard Lyons, chefsekonom på Standard Chartered Bank och expert på Östasien, i en debatt på BBC om finans- och bankkrisen. Klockrent.

Anonym sa...

Mmm, den här jävla regeringen får faktiskt själva Thatcher att framstå som humanistisk och empatisk. "In swiiden vi call this arbetslinjen..."

Man vill helst bara gråta åt eländet...

Tur att allt talar för att "alliansen" får packa flyttkartongerna om 8 månader.