tisdag, januari 05, 2010

Ormet kryper. Tryggare kan ingen vara.

Bryter den tillfälliga bloggtystnaden för att dra mitt strå till stacken i förevigandet av denna kristdemokratiska citatpärla. Emma Henriksson diskuterar för- och nackdelar med reaktionär, segregationsskapande familjepolitik:
Det barnen förlorar i språkutveckling tar de igen i trygghet.
Amen.

12 kommentarer:

Johan Persson sa...

Ojojoj, smal referens i rubriken. Man kan nästan tro att det är Kalle Lind som skriver :)

Hultmans blogg sa...

Jösses! Det var det värsta jag hört på länge.

Igelkotten Sonic sa...

Nej, ormet *KRUPER*! Tamjefan som inkentinken.

Andreas sa...

De här killarna verkar driva en klasskamp:

www.sandhamnstek.se

Flemming Rose sa...

Om bloggtystnaden beror på att bloggen begagnats som offentligt skithål och analatrapp av sionistfascister högermuppar och andra sinnessjuka idioter på yttersta högerkanten, så hyser jag medlidande.

Det hade emellertid varit lättare om du modererat bort avfallshöge(r)n direkt från början...

Micke sa...

Skitkonstigt att Ali inte gör "Fascistkäringen med toklänk" till moderator så att fascistkäringen själv kan ösa ur sin gyllene källa "Toklänken" oemotsagd i kommertarsfältet.
Verkligen skitkonstigt.

Richard sa...

Tips! (angående nåt helt annat) Kolla in denna intervju med Kate Picket och Richard Wilkinson om deras bok 'The Spirit Level' som jag sett att du skrivit om tidigare här på bloggen:
http://againstthegrain.org/program/265/id/010405/wed-1-06-10-well-being-and-inequality

Manifest Analyse sa...

Manifest Senter for samfunnsanalyse (Manifest Analyse) skal sette dagsorden i norsk politikk gjennom et kunnskapsbasert, folkelig opplysningsarbeid.

Den dobbeltmoralske islamofobimarkedsførende neo-Stalinist Ali Esbati har skaffet seg et sugerør ned i det rød-grønne petrofinansierte hykleri i Norge så han kan skammløst sensurere bort alle uønskede politiske vurderinger .

Jeg personlig er glad for å få bekreftet mine antagelser hver gang den arrogante snørrhvalp lar sine neo-stalinistiske venner drite på hans personlige blogg .

Anonym sa...

Varför denna bloggpaus? Det är vi många som inte uppskattar. Kom tillbaka genast.

Ali Esbati sa...

Tackar. Bloggpausen beror på stor arbetsbörda och tidsbrist. Följ gärna med på twitter. Men det kommer igång igen, räknar jag med.

Red sa...

Ta det försiktigt bara så att du inte jobbar för mycket. Man ska orka/hinna med ett privatliv också.

Med det sagt är vi glada om du hinner fortsätta.

Lorenz sa...

Fast hon uttryckte sig inte så utan det hon sade var:

"Att en familjs ekonomi förbättras lite under en så viktig period av barnens liv är bara positivt. Det barnen förlorar i språkutveckling tar de igen i trygghet. Och barn lär sig svenska snabbt sedan, de är så receptiva,"

Hon ville säga att det de förlorar i språkutveckling under perioden 1 upptill 6 år tas igen i trygghet och språkutvecklingen tar de sedan snabbt igen den dag de måste börja på förskolan.
Visst kan man kalla det verklighetsfrånvänt och rentav naivt i dagens samhälle då båda föräldrar i princip måste arbeta, men att vara dagiskramare för att det är till för barnets bästa är också det naivt och rentav felaktigt påstående.
Hymla inte med att det är för samhällsekonomin som förskolor införts inte för barnens skull. Att det sedan är nödvändigt kan man ju stå upp för, allt är tyvärr inte lätt här i livet. Och visst det ger äldre barn lekkamrater, stimulans och kunskap.

Men att lärarförbundet är positiva säger inte mycket, en majoritet barnpsykologer är eniga om att en för tidig start på en förskola eller snarare separation från föräldrarna inte är positiv för deras utveckling på något plan. Den kan till och med vara förrödande för vissa barn.
En rimlig ålder är 3-5 år beroende på individ, innan dess får barn inte ut särskilt mycket av de "sociala sammanhang" (underbemmannade skrikrum?) som dagis utgör och som lärarkåren envist hävdar.
Vidare rekommenderar ju också WHO amning upp till två år vilket kanske kan ge dig och andra perspektiv på det hela.