fredag, februari 26, 2010

Istället för praktik – förvirring

Fredrik Edin sätter in «Lyftet» – en «reform» som går ut på att myndigheter som tvingats skära ned ordinarie personal ska få enorma mängder arbetssökande hängande i lokalerna – i sitt rätta strategisammanhang:
Taktiken är lika enkel som genial. Det handlar om att genomföra reformer som är så absurda att de överhuvudtaget inte går att bedöma. Än mindre kritisera.
Här.


[AB][AB][SvD][SvD]

10 kommentarer:

Hultmans blogg sa...

När jag hörde om detta på SR P1 i morse trodde jag att det var 1:a april. Det är ju sanslöst. Milde tid.

Anonym sa...

100 000 nya jobb i offentlig sektor, eller vad var det vänsterpartiet gick till val på sist?

Ali Esbati sa...

Det behövs betydligt fler än 100.000 nya jobb i offentlig sektor - de flesta i och för sig troligen i kommunerna. (Vänsterpartiets förslag handlade om ökade anslag till de kommuner och landsting som önskade utvidga verksamheten.) Det är därför särskilt bisarrt att kommendera iväg de arbetssökande i stora grupper på "praktik" till myndigheter som inte har fått pengar till att sköta sin verksamhet som de ska och som alltså *inte* ska ansälla de här personerna.

Simsalablunder sa...

Tanken är att praktikanterna på skattekontoren skall gå/stå i vägen för de anställda som jagar skattesmitare.

lasse sa...

Nu verkar ju Alis nye boss ha vänt i frågan om de välbeställdas hushållssysslor skall subventioneras av det hårt beskattade stora lågavlönade kollektivet i Sverige efter att höger karriärsossarna i och omkring 08 träsket har uttalat sig om det förträffliga med detta att ju fetare plånbok du har desto mer kan du karva åt dig av det gemensamma.

Det är väl bara en tidsfråga innan vindflöjeln tycker det skulle vara häftigt med ett lyft och att dirigera ut praktikanter för att maskera arbetslösheten, alla kan ju inte gå omkring som varnade exempel i neongula reflexkläder mot ynnesten att få så de kan få mat för dagen.

Magnus sa...

Jag tyckte alltid att refrängen i Bob Hunds låt lät som "Oh, oh - så stödjer vi en syforrejning!" På skånska, naturligtvis.

Anonym sa...

G-R-E-K-L-A-N-D.

tjatig? :-)

Ali Esbati sa...

Nejdå, det är riktigt bokstaverat.

Anonym sa...

:-) /borgarhumor

Pia sa...

Våra myndigheter ägnar sig i huvudsak åt kvalificerat administrativt arbete, arbetsuppgifter som i många fall kräver en högskoleutbildning och en upplärningstid / inkörningsperiod för att utföra.

Inom den kommunala sektorn kan praktikanterna få uppgifter inom t ex vård och utbildning eller för att stötta föreningslivet.