måndag, mars 08, 2010

Ja, alla förstod, till och med Sverigedemokraterna

Göran Hägglund utnyttjade igår tumultet runt Ilmar Reepalu för att hetsa mot muslimer. Det var så subtilt att inte ens Jimmie Åkesson (SD) kunde missa vad det gick ut på. Här försöker Åkesson, en av de nya entusiastiska anhängarna av israelisk raspolitik, hantera den hårdnande konkurrensen om den högerpopulistiska strömningarna.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Mona S är slut sedan länge med sitt blatteslickande bland folket i Sverige.

Pelle

Anonym sa...

tar du hand om nalin pekgul (jag vill göra karriär på att jag som invandrare och muslim ogillar de osvenska innvandrarna och muslimerna) så tar vi hand om snygggöran och tjockjmmie

Emma sa...

Så det är OK att säga att det är grupper bland de kristna i Södertälje som schasar ut muslimer där, men det är inte OK att säga att det är individer bland arabisk-muslimska grupper i Malmö som attackera judarna?

Inget av ovanstående betyder ju att man anklagar ALLA i respektive grupp.

Det är väl självklart att man måste säga vilka det är som står för trakasserierna!

När du säger att det skulle vara hets mot muslimer så är det ju du som utgår från att det skulle vara alla muslimer som stod för attackerna.

Mikael Engdahl sa...

"Nu har vi tagit på oss det här arrangemanget. Men om Malmö kommun hade kunnat välja i dag, efter kriget i Gaza, så hade det bästa varit att matchen inte spelats i Malmö. [...] En stor del av Malmös befolkning kommer från Mellanöstern. Många har släktingar i Gaza som råkat illa ut. De känner sig frustrerade och arga på Israels ockupation."

Så sade Reepalu till Sydsvenskan för drygt ett år sedan. Hägglund har således all grund för sitt påstående.

När kommer blogginlägget om att Reepalu hetsar mot muslimer?

mohammed ali sa...

Takk til Ali ESBATI som lar sjåvinistiske rød-brune anonyme fascister komme usensurert til ordet .

De falske dobbeltmoralske kvasireligiøse fascister som myrder opposisjonelle i Iran har mange støttespillere her også .

De ynkelige krapyl er feige og anonyme hatere av brukere av Rolex og Gucci piratkopier han ingen motforestillinger

Basij-milisen från gatorna i Iran til Sveriger ?

tar du hand om nalin pekgul

Demonstrationsgruppen var inte stor och många såg tonårsgängliga och allmänt uppspelta ut. Som om det mest var ett spännande äventyr att stå utanför Sveavägen 68 och skandera ”Nalin Åkesson” och ”Nalin, svikare” för full hals.


Men de som leder dessa unga, arga och frusterade tar på sig ett stort ansvar. Att kalla muslimer som vågar kritisera den militanta islamismen för förrädare är inte bara dumt. Det är farligt.

Organisationen som arrangerade gårdagens lilla demonstration utanför Socialdemokraternas partihögkvarter kallar sig för Muslimska mänskliga rättighetskommittén. Dess företrädare hävdar på fullt allvar att Socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul står för en lika förkastlig inställning till muslimer som Sverigedemokraterna. Pekguls ”talibanprotest”, att klä sig i knäkorta kjolar, är i deras ögon ett oförlåtligt svek. De anser att Pekgul kritiserar sina egna för att behaga det så kallade majoritetssamhällets företrädare och därmed kunna göra politisk karriär.

Simsalablunder sa...

Mikael Engdahl måste lära sig skilja på på arg, frustrerad och hat som leder till hatbrott.

Att en stor grupp känner sig arg och frustrerad innebär inte att samma grupp har del i eller står bakom utförda hatbrott.

Det finns således ingen grund för Hägglunds påstående pga något som Sydsvenskan påstår Reepalu sagt för drygt ett år sedan och som Mikael Engdahl nu klipper och klistrar in.

Vad Hägglund insinuerade var att bevekelsegrunden till Reepalus (påstådda) ovilja att ta itu med hatbrott mot judar skulle vara en vilja att inte stöta sig med de som utför hatbrotten.
Det är ett mycket anmärkningsvärt uttalande då det implicerar att gruppen hatbrottsutövare är stor nog att bry sig i röstfiskehänseende. Ett sådant påstående (om det inte är taget ur luften) måste ju innebära att Hägglund dessutom sitter på information om hur många hatbrottsutövare mot judar det finns i Malmö. Och det gör inte Hägglund för då skulle Hägglund inte bara insinuera.

mohammed ali sa...

Islamofobi.

Takk Ali Esbati som lar lynsjemobbens rød-brune ideologer slippe til sin forklaring på hatefulle handlinger .

Byen Jos i Nigeria har vært under spesiell overvåkning etter 200 mennesker ble drept i etnisk vold i januar. Da var det kamper mellom kristen og muslimer som etterlot flere døde. De siste angrepene på landsbyer skal være represalier etter massakrene i januar, melder BBC


http://www.youtube.com/watch?v=hR3SCYopgFw

A group of Nigerians armed with guns, machetes and spears has killed hundreds of people in villages near the central city of Jos.

Local villagers - predominantly Christian - blame Muslim herdsmen for the attack.


Dette innlegget vil ikke kunne tolereres av komunist-Jihadist Ali Esbati .

Anonym sa...

Komunist-jihadist Ali Esbati en av de nya entusiastiska anhängarna av muslimsk/jihadistisk raspolitik, hantera den hårdnande konkurrensen om den vensterpopulistiska strömningarna.

Den sleipe islamofobipropagandist Ali Esbati vil aldri få seg til å si et vondt ord om muslimske mordere .

Anonym sa...

ali: sluta släppa igenom goja

Mikael Engdahl sa...

@Simsalablunder

Självklart är det inte bara den lilla klick som utför hatbrotten som Reeplu vill undvika att stöta sig med. Han utgår nog ifrån att det finns många i den "stora grupp känner sig arg och frustrerad" som resonerar likadant som han själv, och inte förmår skilja på enskilda judar i Sverige och den Israeliska staten, varvid stöd för judar i Sverige skulle uppfattas med ett stöd för Gazakriget.

Simsalablunder sa...

"Självklart är det inte bara den lilla klick som utför hatbrotten som Reeplu vill undvika att stöta sig med."

Du påstår, precis som Hägglund insinuerar, att Reepalu struntar i hatbrotten pga röstfiske. För det påstående har du liksom Hägglund ingen grund. Ditt klipp Sydsvenskan styrker inte det. Ditt dravel om "Han utgår nog ifrån att.." är bara spekulation. Spekulation är inte att styrka något.

Mikael Engdahl sa...

@Simsalablunder

Min poäng var att Reepalus hänsyn inte riktas mot "de som utför hatbrotten", utan mot den grupp som "känner sig arg och frustrerad". Med detta ville jag invända mot ditt tidigare inlägg som handlade om hatbrottsutövare i Malmö, antalet sådana och Hägglunds information om dessa. Hägglund har inte pratat om hatbrottsutövare, varför ditt tidigare inlägg var "dravel". Det var hela min poäng.

Om sedan Reepalus hänsynstagande till denna grupp människor grundar sig i enbart empati eller om det också är en del röstfiske inblandat kan man ju, precis som du säger, bara spekulera i. Personligen tror jag att de flesta politiker fiskar röster ibland.

Simsalablunder sa...

"Min poäng var att Reepalus hänsyn inte riktas mot "de som utför hatbrotten", utan mot den grupp som "känner sig arg och frustrerad".

Men du skriver ju: "Självklart är det inte bara den lilla klick som utför hatbrotten som Reepalu vill undvika att stöta sig med."
Innebörden i det uttalandet är ju att gruppen hatbrottsutövare ingår i gruppen som Reepalu inte vill stöta sig med.


"Hägglund har inte pratat om hatbrottsutövare"

Nåja. Hela debatten Hägglund vs Sahlin kretsade kring hatbrott mot judar och det är i direkt anslutning till just diskussion om hatbrott som Hägglund levererar sitt famösa uttalande.

Hägglund nämner för övrigt inte orden "arga och frustrerade". Han talar om "vänstermänniskor och muslimer".
Muslimer är inte som grupp skyldiga till hatbrott och trakasserier mot judar i Malmö. Det är att skuldbelägga en stor grupp kollektivt och det vet vi ju att man inte skall göra.
Det borde Hägglund också förstå då det är kärnan i angreppet mot Ilma Reepalu, dvs hans påstådda illvilja att kollektivt skuldbelägga en grupp, judarna i Malmö.